Szerintetek jogos a sértődöttségem? Nem engem akarnak felkérni keresztanyának!
16 éves lány vagyok,a testvérem kislánya 1,5 éves.Egyelőre még nincs megkeresztelve,de meglesz.Pár hónapja volt szó a keresztelőről és ötleteltek,hogy ki lehetne az illető,na most én nem voltam a lehetséges jelöltek között.Akkor ezt nem tettem szóvá,de később belegondoltam és rájöttem,hogy oké,hogy fiatal vagyok,de kifejezetten sért,hogy nem rám gondoltak. A bátyámék nagyon közel laknak hozzánk,a kislányt hetente többször látom,imádjuk egymást,sokszor gondolkozom rajta,hogy nem is gondoltam volna,hogy egy babát ennyire lehet szeretni. Rengeteget foglalkozom vele. A bátyám feleségével is nagyon jó a kapcsolatom,sokat csavargunk,sétálunk együtt,nagyon sokat segítek neki amit hangoztat is (jó értelemben),van,hogy otthon maradok vele,amíg ő elugrik vásárolni.Nyáron volt az esküvőjük,én segítettem ruhát választani,intézni a dolgokat,amíg ők csokrot választottak anyukámmal,én vagy 1 órát sétáltam a babával.Szóval tényleg nagyon szeretjük egymást a tesóm feleségével is,a bátyám meg egyenesen imád (késői gyerek vagyok,ő 27 éves.)
Szóval tényleg tökéletes a kapcsolat,a babával teljes lett a harmónia.Úgy látom,hogy nekik eszükbe se jut,hogy ez a keresztanyukás dolog bánt engem (pedig szerintem ez a minimum a sok-sok segítségért,ezt a kislányt pedig tényleg annyira szeretem.)Persze tudom néma gyereknek anyja se érti szavát,eddig még azért nem említettem nekik a dolgot,mert vagy már jó ideje nem került szóba a téma,feleslegesen meg nem akarom.
Mit gondoltok?Jogos vagy nem?
Nekem ez fontos,persze nincs olyan párom aki lehetne keresztapa jelölt,de szerintem ez nem számít,az én keresztszüleim már vagy 10 éve külön mentek,a keresztapámra alig emlékszem.
És nálunk szokás a rokonságból kijelölni a keresztszülőt.
Off: egyházi keresztelésnél nem kell az illetőnek 18-nak lennie? (nem tudom, ezért kérdezem)
Egyébként, a kereszt szülőket aszerint választották régen, hogy ha ne adj isten történik valami a szülőkkel, akkor a keresztszülők nevelik tovább a gyerekeket.
Utolsó ez hülyeség ha a keresztszülő nem rokon akkor előbb kerül árvaházba a gyerek minthogy a keresztszülőhöz mivel az törvényileg nincs elismerve, az egy egyházi szentség.
Nem kell hozzá 18 évesnek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!