Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek jogos a sértődötts...

Szerintetek jogos a sértődöttségem? Nem engem akarnak felkérni keresztanyának!

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok,a testvérem kislánya 1,5 éves.Egyelőre még nincs megkeresztelve,de meglesz.Pár hónapja volt szó a keresztelőről és ötleteltek,hogy ki lehetne az illető,na most én nem voltam a lehetséges jelöltek között.Akkor ezt nem tettem szóvá,de később belegondoltam és rájöttem,hogy oké,hogy fiatal vagyok,de kifejezetten sért,hogy nem rám gondoltak. A bátyámék nagyon közel laknak hozzánk,a kislányt hetente többször látom,imádjuk egymást,sokszor gondolkozom rajta,hogy nem is gondoltam volna,hogy egy babát ennyire lehet szeretni. Rengeteget foglalkozom vele. A bátyám feleségével is nagyon jó a kapcsolatom,sokat csavargunk,sétálunk együtt,nagyon sokat segítek neki amit hangoztat is (jó értelemben),van,hogy otthon maradok vele,amíg ő elugrik vásárolni.Nyáron volt az esküvőjük,én segítettem ruhát választani,intézni a dolgokat,amíg ők csokrot választottak anyukámmal,én vagy 1 órát sétáltam a babával.Szóval tényleg nagyon szeretjük egymást a tesóm feleségével is,a bátyám meg egyenesen imád (késői gyerek vagyok,ő 27 éves.)

Szóval tényleg tökéletes a kapcsolat,a babával teljes lett a harmónia.Úgy látom,hogy nekik eszükbe se jut,hogy ez a keresztanyukás dolog bánt engem (pedig szerintem ez a minimum a sok-sok segítségért,ezt a kislányt pedig tényleg annyira szeretem.)Persze tudom néma gyereknek anyja se érti szavát,eddig még azért nem említettem nekik a dolgot,mert vagy már jó ideje nem került szóba a téma,feleslegesen meg nem akarom.

Mit gondoltok?Jogos vagy nem?

2014. febr. 21. 16:29
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
19%
Egyébként az rtl híradósának az ikrei is a keresztszülőkhöz kerültek...
2014. febr. 21. 16:52
 12/30 anonim ***** válasza:
57%

nálunk nem szokás egyáltalán rokont felkérni keresztszülőnek. "gyereket "pedig még annyira sem, és 16 évesen szerintem gyerek vagy

ráadásul nálunk keresztszülőt, és nem keresztanyukát szoktak felkérni, tehát egy párt, egy olyan párt, akik együtt vannak, és várhatóan együtt is maradnak

kit akarnak?

szerintem nem jogos a sértődöttséged,

2014. febr. 21. 16:55
 13/30 anonim ***** válasza:
55%
Igen akinek a nő nagynénje vagy kijük, szóval rokon volt. Nem azért került hozzá mert a gyerek keresztszülei hanem mert az apa lemondót a nevelésükről és ők voltak a legközelebbi rokonok. Mivel a nő szülei is már rég meghaltak. De inkább ne szülj olyan férfinak aki halálod esetén nem képes a gyerekeit felnevelni.
2014. febr. 21. 16:56
 14/30 anonim ***** válasza:
18%

Te 16 évesen tudod, mit jelent a keresztszülőség?

Vonulj el a világtól távol, élj remeteként, imádkozz, fogadd be az Igét, és világosodjon meg a tudatod.

Akkor térj vissza csak, ha készen állsz.

2014. febr. 21. 16:59
 15/30 anonim ***** válasza:
32%

Nálunk is az van,h.testvérek a keresztszülők. Nekem is,öcsémnek is a szüleink testvérei és párjai a k.szüleink.

A mi kisfiúnk sincs megkeresztelve,mert az öcsémnek nem volt eddig olyan barátnője akit megkértünk volna. A jelenlegivel 2éve vannak együtt,imádja a fiamat,nekünk is nagyon jó a kapcsolatunk,imádom a kiscsajt!;-) együtt élnek,imádják egymást. Na most már szóba jöhet a keresztelő! Rá vártunk úgy érzem!

Amit leírtam,azért tettem,h.érezd,abszolút megértem a fájdalmad! Nekem a szívem facsarodna ki ha az ő gyereküknek nem én lennék majd a keresztanyuja,pedig megeshet,mert a lánynak van lánytesója(ikrek),és az első gyereknek nálunk az anya családjából kerül ki a keresztszülő. És bár rosszúl fog érinteni,nem sértődhetek meg,mert ez nálunk egy mindenki által elfogadott iratlan szabály!

2014. febr. 21. 17:00
 16/30 anonim ***** válasza:
76%

A keresztszülők feladata, hogy a gyermek keresztény neveltetéséről gondoskodjanak, illetve régebben az is, hogy felneveljék a gyermeket, ha árva lett. Keresztszülő csak az lehet, aki maga is meg van keresztelve.

A mai keresztszülők feladata a mai szülők 90%-a szerint az, hogy a gyermeknek minden ünnepre, több tízezer forintos ajándékot vegyenek, minden látogatáskor vigyenek valamit, de amúgy ne szóljanak bele az életébe.

A maradék 10% azokat választja keresztszülőnek, akikre rábízná a gyermeket a szülők halála esetén.

Már ne is haragudj, de te ilyen fiatalon ezeknek aligha felelsz meg. Azt meg döntsd el te, hogy a testvéredék melyik kategóriába tartoznak.

2014. febr. 21. 17:01
 17/30 anonim ***** válasza:
95%
Ha olyan jó a kapcsolatotok, biztos nem azért döntöttek így, mert téged meg akarnának bántani, hanem valami más megfontolásból választanak mást. Ezért a sértődés szerintem nem jogos. Hogy mi az, ami miatt te nem vagy a keresztszülő jelöltek közt, azt csak ők tudnák megmondani.
2014. febr. 21. 17:02
 18/30 anonim ***** válasza:
44%
A keresztszülőség felelősség....ha a szülőkkel bármi történik,akkor te fel tudnád nevelni a gyereket?ugyanis a keresztszülőknek alapbol ez a "feladata",azért hogy elmondhasd hogy te vagy a kresztanya,nem fognak téged választani,igy szereintem nem jogosan sértödtél meg.
2014. febr. 21. 17:10
 19/30 anonim ***** válasza:
72%
nekem eszembe se jutna a 16 éves hugomat keresztszülönek választani.. :O
2014. febr. 21. 17:29
 20/30 anonim ***** válasza:
27%

"nekem eszembe se jutna a 16 éves hugomat keresztszülönek választani.. "

De mért nem? 16 éves már volt elsőáldozó, bérmálkozó így teljesen megfelel a keresztszülő erőírásoknak,másrészt nem marad örökre 16 éves.

2014. febr. 21. 18:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!