Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem valamelyikőnket kéne...

Nem valamelyikőnket kéne felkérni keresztanyának?

Figyelt kérdés

Két bátyám van, mindkettő házas, egyiknél most jön a baba.

Van 2 húguk (én és a húgom).

Esküvői tanúnak is az először házasulandó bátyám a másik bátyámat és annak menyasszonyát(akkor még nem voltak házasok) választotta, és egyikőjük esküvőjén sem voltunk koszorúslányok.

Ráadásul most a baba keresztelőjével kapcsolatban sem gondolkodnak se rajtam, se a húgomon, felteszem itt is a másik bátyám mosmtár feleségén esik a választás. Nincs harag köztünk, nagyon rendes feleségeik vannak, de nekem és a lánytesómnak is rosszul esik ez. Nektek mi a véleményetek?

Bocsi, ha kicsit kacifántos lett a megfogalmazás.

2012. júl. 21. 16:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Úgyis nagynénik lesztek, szerintem hülyeség a "dupla rokonság".
2012. júl. 21. 16:35
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Nekem az a szerény véleményem, hogy a bátyádék úgy döntenek ahogy akarnak. Nem kötelező még rokont sem választani keresztszülőnek. Örüljetek annak,hogy legalább családtag lett keresztszülő és nem a bátyád egyik haverja.
2012. júl. 21. 16:36
 3/11 anonim ***** válasza:
93%
nincs ilyen szabály. sőt, ha már a hagyománynál tartunk, a keresztszülők általában nem rokonok, családtagok. ha profánul akarnék fogalmazni, azt mondanám, épp "arra jó", h a gyerek és a nem vér szerinti rokonok között is létrejöhessen egyfajta kötelék. persze gyakran rokont választanak és így átfedésbe kerül, de ez egyáltalán nem kötelező, sőt. ezért nem érdemes neheztelnetek
2012. júl. 21. 16:40
 4/11 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem az a magyarázat erre, hogy egy párt akartak választani, nem külön külön embert.
2012. júl. 21. 16:58
 5/11 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk sem szokás családtagod választani keresztszülőnek. Azt választják, akiről úgy érzik, hogy megfelel.
2012. júl. 21. 17:04
 6/11 anonim ***** válasza:
73%
Az utolsónak lehet, hogy igaza van, elvégre a keresztszülőség úgy az igazi, ha van egy keresztanyja és egy keresztapja az embernek, akik ugyanúgy egy pár, mint az édesanyja és az édesapja. Nem értem, miért esik nektek rosszul, hiszen nem kell ahhoz keresztszülőnek lenni, hogy szerethessétek azt a gyereket és jó keresztény példaképek legyetek a számára.
2012. júl. 21. 17:05
 7/11 anonim ***** válasza:
80%
Ha nálunk baba lesz az én egyik tesőm sem lesz keresztszülő! :) Ők lesznek akkor a nagybácsik. Keresztszülő a barátok közül fog kikerülni :) Hadd örüljenek :) S én sem vagyok a bátyám kisfiának a keresztanyja, de eszembe sem jutott, pont a fent írtak miatt, mert én is a barátainkra számítok keresztszülőnek.
2012. júl. 21. 17:19
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Na most kicsit megnyugodtam.

A kislányunk keresztszüleinek egyik legjobb baráti párt választottuk.Mindenki el volt csodálkozva,hogy hát nem e testvéreket?????Megjegyzem öcséink vannak és egyiknek sincs tartós párkapcsolata.Eddig mindenki csak osztotta az észt,hogy családtagokat kell meg ilyenek.De ahonnan én származok,ott is inkább a jó barátokat hívják és akinek már stabil kapcsolata van,netán házas,azokat kérik fel keresztszülőnek.Meg ezen kívül,ez csak egy,olyan gesztus,semmi több.

2012. júl. 22. 07:32
 9/11 A kérdező kommentje:
értem, amit mondotok, de itt ugyancsak a családtagjaikat választják, mivel a másik bátyám és annak felesége lesz, ha minden igaz. nem pedig valamelyik jóbarátjuk
2012. júl. 22. 20:05
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Feltehetőleg azért, mert ők egy pár.

Nálunk a keresztanyuka a húgom lett, a keresztapuka meg a férjem bátyja, hát eléggé rossz hogy nem egy pár lett a két keresztszülő. A tesóm tökéletes keresztanya, de a sógorom nem sokat foglalkozik a gyerekkel. Míg ha a húgomnak lett volna KOMOLY kapcsolata, akit ismerünk és szeretünk, akkor ő és a párja lettek volna a keresztszülők, hogy EGYÜTT foglalkozhassanak a gyerekkel, mint keresztanya és keresztapa.

Egyébként nem tudom mennyi idősek vagytok, de keresztszülőnek lenni nagy elkötelezettség, mármint ha valódi keresztszülő valaki, nem csak névleges. A keresztszülő, aki szülő helyett szülő, akire rá lehet bízni a kicsit, stb. stb.

Tehát a kor és érettség is számít, valószínűleg egy érett, együtt élő házaspárt jobban meg mertek bízni ezzel az életük végéig járó feladattal, mint két fiatal csajszit. Attól még imádnak bizonyára titeket is, de a gyermeküket jobban rá merik bízni egy érett házaspárra.

2012. júl. 27. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!