Templomi tanunak es keresztanyanak eleg ha csak meg van keresztelve?
Figyelt kérdés
Nem vagyok megkeresztelve, de felkertek tanunak templomi eskuvore es keresztanyanak. Szivesen megkeresztelkedem ezert, de nem szeretnek tanulni elso aldozasra vagy bermalkozasra.Ugye nem kell? koszi :)2011. jan. 27. 18:20
1/5 anonim válasza:
Elvileg (ez a szo nagyon fontos ebben az esetben) kellene, viszont manapsag sok pap mar nem koveteli meg, csak a megkeresztelkedest. A paptol fugg minden. Tole kerdezze meg a par, mert hiaba vannak az Egyhaznak szabalyai, mindenhol mashogy megy ez. Olyan rom. kat. papot is ismerek, aki olyan part is osszeadott, akik kozul egyik sem volt megkeresztelkedve. Mashol meg muszaj bermalkozni. Szoval ez ennyire eltero lehet.
2/5 cheresnye válasza:
Én úgy tudom felnőttnek pár óra tanulás kellene, bár sok pap megelégszik azzal ha egyszer leülsz vele beszélgetni, mert azt azért látnia kell hogy kicsi fogalmad van a vallásról. Aztán általában a keresztelés, és első áldozás, sokszor a bérmálkozás is egy ceremónia alatt megvan felnőtteknél. De természetesen ahány pap annyi szokás, meg kell kérdezni. Nekem így volt.
3/5 anonim válasza:
Ha valaki meg akar keresztelkedni, felnotteknel 1-2 eves "kurzust" is igenybe vehet. Legtobb helyen igy megy.
A papon mulik minden.
4/5 anonim válasza:
Nálunk aki nem bérmált nem lehet keresztszülő... de tényleg pap válogatja...és az is lehet elég ha kinyitod a pénztárcád...
5/5 A kérdező kommentje:
koszonom szepen :)
2011. jan. 28. 22:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!