Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek jogos a sértődötts...

Szerintetek jogos a sértődöttségem? Nem engem akarnak felkérni keresztanyának!

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok,a testvérem kislánya 1,5 éves.Egyelőre még nincs megkeresztelve,de meglesz.Pár hónapja volt szó a keresztelőről és ötleteltek,hogy ki lehetne az illető,na most én nem voltam a lehetséges jelöltek között.Akkor ezt nem tettem szóvá,de később belegondoltam és rájöttem,hogy oké,hogy fiatal vagyok,de kifejezetten sért,hogy nem rám gondoltak. A bátyámék nagyon közel laknak hozzánk,a kislányt hetente többször látom,imádjuk egymást,sokszor gondolkozom rajta,hogy nem is gondoltam volna,hogy egy babát ennyire lehet szeretni. Rengeteget foglalkozom vele. A bátyám feleségével is nagyon jó a kapcsolatom,sokat csavargunk,sétálunk együtt,nagyon sokat segítek neki amit hangoztat is (jó értelemben),van,hogy otthon maradok vele,amíg ő elugrik vásárolni.Nyáron volt az esküvőjük,én segítettem ruhát választani,intézni a dolgokat,amíg ők csokrot választottak anyukámmal,én vagy 1 órát sétáltam a babával.Szóval tényleg nagyon szeretjük egymást a tesóm feleségével is,a bátyám meg egyenesen imád (késői gyerek vagyok,ő 27 éves.)

Szóval tényleg tökéletes a kapcsolat,a babával teljes lett a harmónia.Úgy látom,hogy nekik eszükbe se jut,hogy ez a keresztanyukás dolog bánt engem (pedig szerintem ez a minimum a sok-sok segítségért,ezt a kislányt pedig tényleg annyira szeretem.)Persze tudom néma gyereknek anyja se érti szavát,eddig még azért nem említettem nekik a dolgot,mert vagy már jó ideje nem került szóba a téma,feleslegesen meg nem akarom.

Mit gondoltok?Jogos vagy nem?

2014. febr. 21. 16:29
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
66%
mert még gyerek.. olyan embert választanék, aki el tudná látni a gyerekemet, aki tudna a rá vigyázn (ha velem illetve velünk történne valami)i, aki rendelkezik valamiféle élettapasztalattal, aki már érettebben gondolkodik és nem ugy gondolja, hogy a keresztszülöség egy jo buli..
2014. febr. 21. 19:00
 22/30 anonim ***** válasza:
73%
Ha valami baj történik a szülőkkel akkor a szülők testvéreihez, nagyszülőkhöz kerül a gyerek. Jogilag olyan, hogy keresztszülő nem létezik, az "csak" egy egyházi szentség amit az állam el sem ismer. Szóval ha valami történne a szülőkkel senki sem érdekel kik a keresztszülők.
2014. febr. 21. 19:02
 23/30 anonim ***** válasza:
66%

Nézd, a sértődés nem jogosság vagy nem-jogosság kérdése. Megsértődtél - ez a te érzelmi válaszod valamire. Viszont azért van a szájad, hogy elmondd, ha valami bánt. Miért nem kérdezel rá, egyenesen, hogy miért nem téged kértek fel?

Puffogsz magadban és elméleteket gyártasz, halálra vagy sértődve, aztán panaszkodsz...ahelyett, hogy tisztáznád a tesóékkal a helyzetet.

"pedig szerintem ez a minimum a sok-sok segítségért"

Nem, nem az. A részedről ez egy csúnya elvárás, a részükről még csúnyább kihasználás, HA nem önként mentél oda és önként adtad a segítéget. Ha önként adtad, minden hátsó szándék és elvárás nélkül (lásd: majdani keresztanyaság), akkor ronda dolog most tőled, hogy bármit is be akarsz ezért cserébe hajtani rajtuk, ha pedig ők várták el az ingyen-segítséget, azzal a hátsó szándékkal, hogy neked "úgysincs más dolgod" 16 évesen, mint körülöttük ugrálni és ingyenpesztrának lenni, akkor ez tőlük volt ronda.

A keresztanyaságot-apaságot ritkán szokták szinglire, vagy nagyon fiatal emberre bízni. Csak 16 évvel vagy idősebb, mint a csecsemő - gondold el, hogy hogy jön ki ez akkor, amikor ő lesz 16?

Másrészt: a piszkos anyagiak, ugye...

Azt javaslom, hogy ülj le velük és beszéld meg, hogy mi a helyzet. Mondd el, hogy te mit vártál, te mennyire csalódtál bennük. Ha nem lehet velük beszélni, akkor az ingyenpesztálkodás helyett javaslom a saját életeddel való törődést, pl. úgyis mint tanulás, pasizás, barátnőzés, bulizás és a tesón-lógás hanyagolása.

2014. febr. 21. 19:25
 24/30 anonim ***** válasza:
53%

Nem jogos a sértődöttséged. Az mind szép és jó, hogy Te vigyázol rá nagyon sokat és szereted, de még fiatal vagy. Nincsen kellő élettapasztalatod , saját kereseted sem, amivel tudnád Őt támogatni. Arról nem is beszélve, hogy egy biztos párod sincsen ígygy, mire Te valakivel véglegesen összeállnál, annak gyereknek lenne jó pár keresztapja .

Egyébként lehet, a sógornőd úgy gondolta, hogy egy közelebbi barátnőjét kéri fel, esetleg a testvéred választott valaki mást. Én a helyedben inkább rákérdeznék, miért nem jöttem számításba, de nem követelőznék!

2014. febr. 21. 21:22
 25/30 anonim ***** válasza:
38%
Elég undorító ha a kereseten múlik a keresztanyaság, akkor inkább ne is legyen.
2014. febr. 21. 21:47
 26/30 anonim ***** válasza:
38%
Másrészt meg mi van ha csak keresztanya lenne? Semmi több millió gyerek nő fel csak anyával, nem hogy egy keresztanyával.
2014. febr. 21. 21:48
 27/30 anonim ***** válasza:
19%
Némelyek nem komplettek, Juj 16 éves. Biztos ahogy keresztanya lesz a szülők kipurcannak....amúgy meg, a gyámosok úgyse adják oda ha gyerek, ha meg már felnő addigra nem mind1?
2014. febr. 22. 08:53
 28/30 anonim ***** válasza:

Keresztszülőnek lenni a mai világban, már csak formaság.

Ha nincs a gyereknek keresztanyja vagy keresztapja attól még vígan felnő, semmi hátránya nem fog származni belőle.

A keresztszülőt pedig ronda dolog pénzautomatának, vagy ingyencselédnek használni, azzal a jelszóval, hogy azért vagy a keresztszülője!

Teljesen alkalmas vagy keresztanyának, nem kell ahhoz férfi melléd!

Hogy mért nem gondolnak rád nem tudom, talán ha ujra szóba kerül, említsd meg, de szívesen lennék keresztanya.

2014. febr. 22. 09:44
 29/30 anonim ***** válasza:
52%

Miért ne lehetne alkalmas?

Nekem eleve fura dolog, amikor valaki barátot/barátnőt kér fel keresztszülőnek.

Ha azt a szempontot vesszük figyelembe, amit itt sokan írtatok, akkor én speciel sokkal szívesebben bíznám a gyermekem a testvéremre, ha valami baj történne, mint pl. a legjobb barátnőmre, még ha fiatal is.

Az öcsém 17 éves, ő lesz a második gyermekünk keresztapja. Hiába van egy gyerekkori barátnőm, aki már két gyereket nevel, akkor sem őt tartanám a jobb választásnak.

Bocs mindenki, de attól, hogy ki tudom vele pletyizni magam, drága ajándékokat hord a gyereknek, vagy vele részegedtem le rendszeresen gyerekkoromban, még nem lenne jó pótszülő. Viszont tudom, hogy a testvérem szeret annyira, hogy a gyermekemnek a lehető legtöbbet adná, ami tőle kitelik.

Szerintem szánalmas, ha valaki az anyagi hátteret veszi figyelembe a keresztszülő választásakor. Ráadásul ugye halál esetén úgyis a nagyszülőkhöz kerülne a gyerek.

Az meg pláne érthetetlen a számomra, hogy valaki azt hiszi, hogy bármelyik barátja is sajátjaként nevelné az ő gyermekét baj esetén. Úgyis az lenne a szöveg, hogy ott a nagybácsi, nagynéni, nagyszülő!

Akinek többet ér plusz két játék, mint hogy megtiszteljem a testvérem azzal, hogy őt választom keresztszülőnek, azt csak sajnálni tudom.

2014. febr. 26. 10:41
 30/30 anonim ***** válasza:
*Elírtam, tinikoromban. :D Gyerekkoromban nem igazán részegedtem le.:)
2014. febr. 26. 10:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!