Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnek???7eve teherbe...

Mit tehetnek???7eve teherbe estem az akkori paromtol aki akkor elhagyott minket es az apasagot sem vallalta fel.

Figyelt kérdés

Most parkapcsolatban elek akivel mar van egy kozos fiunk is 4èves,most pedig 7ev utan felbukkant az gyerekem verszerinti apja es szeretne kapcsolatot a gyerekkel. A jelenlegi paromnak meg nem szoltam rola,nemtudom mit tegyek hiszen ő neveli 1eves kora ota a gyermekem. Az eszem azt sugja,hogy mondjam meg a verszerinti apjanak,hogy nem szeretnem mar ossze zavarni a gyereket sem es hogy mar megvan a sajat kis eletunk mint csalad,de nem vehetem el a jogait sem,de mondjuk nincs is kitol elvenni a jogot mivel a birosagon azt sem valotta anno,hogy ő az apa.

Tanacstalan vagyok es engem is ossze zavart

2023. jan. 7. 20:40
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
100%

Ok, 40, ezek szerint ez valami torvenyvaltozas, régen kötelező volt a gyerek 3 éves kora előtt.

Ettől függetlenül a kérdés konkrétan kamu

2023. jan. 8. 14:16
 42/58 A kérdező kommentje:
Akkor elmagyarazom,par ember kedvèèrt,nemvoltam 18 èves amikor teherbe estem,es ebből kifolyolag folyt a birosag,ahol csak azt ismerte el, hogy kiskoru megronmtása törtènt,de apaságot nem vállalt.
2023. jan. 8. 14:53
 43/58 anonim ***** válasza:
100%
Már vagy 10 éve 14 év a beleegyezési korhatár. Ha a pasi több volt 18-nál, akkor sem büntetendő, ha nem történt erőszak.
2023. jan. 8. 15:03
 44/58 A kérdező kommentje:
Igen igy van, de itt most nem ez a fő téma,csak sokan most zt hiszik kitalált a történet.
2023. jan. 8. 15:31
 45/58 anonim ***** válasza:
96%

A 42-es válaszod is kamu.

Ha lett volna bírósági tárgyalás, akkor bűncselekmény történt volna (erőszak, kényszerítés..), ha ezért elítélték volna, akkor is megnevezhettedd volna őt apának és lehett volna kérvényezni, hogy vonják meg a szülői jogait.

Ezekről biztos, hogy kaptál volna tájékoztatást az ügyvédtől vagy a bíróságtól.

2023. jan. 8. 15:35
 46/58 anonim ***** válasza:
100%

"...birosag,ahol csak azt ismerte el, hogy kiskoru megronmtása törtènt,de apaságot nem vállalt"

Mese habbal megint. A bíróság nem kérdezi meg, hogy vállalja e az apaságot, hanem elrendeli a DNS tesztet és ha ő az apa, akkor bejegyezteti a gyerek születési anyakönyvi kivonatába, tartasdij fizetési kötelezettséget szab ki és kapcsolattartasi jogot ad neki. De mesélj még

2023. jan. 8. 15:38
 47/58 anonim ***** válasza:
100%
2002 óta 14 év a bele3gyezesi korhatar, az épp 21 év....
2023. jan. 8. 15:41
 48/58 anonim ***** válasza:
100%
Kifogyott a szufla a kamu kérdésből?
2023. jan. 8. 17:29
 49/58 anonim ***** válasza:
100%

Tehát 7 éve volt egy párod, amikor max 13 éves lehettél, mivel nem érted el a beleegyezési korhatárt.

3 évre rá, vagyis kb. 16 évesen szülted a másodikat.

Már értem, miért félsz a párod reakciójától...

2023. jan. 8. 17:46
 50/58 A kérdező kommentje:
Teljesen nem errol szolt a kerdesem amúgy, de 14evesen voltam terhes,akkor folyt a birosag,Szlovakian,mivel meg nem vplt szemelyim,a szuleim inteztek a birosagot,arrol,hogy teherbe ejtett egy kiskoru lanyt,es ott ledagata hogy o az apja. Dns-t nem akart semmit mindentol elzarkozott , a biro igy nem tett semmit mert en pszichologushoz jartam es en sem akrtam hogy barmi koze is legyen hozza mert nagy volt bennem a zur,es igy lett ez az egesz ugy,kapott 12honap felfuggesztest,es ennyi. A masodikat pedig 18evesen szultem nem ertem maz utolso valaszolot miert felek mèg egyebkent a parom reakciojatol,o mindenrol tud. Csak nemakarom sèrteni a őt azzal hogy az apa felbukkant..
2023. jan. 8. 18:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!