Mit tehetnek???7eve teherbe estem az akkori paromtol aki akkor elhagyott minket es az apasagot sem vallalta fel.
Most parkapcsolatban elek akivel mar van egy kozos fiunk is 4èves,most pedig 7ev utan felbukkant az gyerekem verszerinti apja es szeretne kapcsolatot a gyerekkel. A jelenlegi paromnak meg nem szoltam rola,nemtudom mit tegyek hiszen ő neveli 1eves kora ota a gyermekem. Az eszem azt sugja,hogy mondjam meg a verszerinti apjanak,hogy nem szeretnem mar ossze zavarni a gyereket sem es hogy mar megvan a sajat kis eletunk mint csalad,de nem vehetem el a jogait sem,de mondjuk nincs is kitol elvenni a jogot mivel a birosagon azt sem valotta anno,hogy ő az apa.
Tanacstalan vagyok es engem is ossze zavart
Ok, 40, ezek szerint ez valami torvenyvaltozas, régen kötelező volt a gyerek 3 éves kora előtt.
Ettől függetlenül a kérdés konkrétan kamu
A 42-es válaszod is kamu.
Ha lett volna bírósági tárgyalás, akkor bűncselekmény történt volna (erőszak, kényszerítés..), ha ezért elítélték volna, akkor is megnevezhettedd volna őt apának és lehett volna kérvényezni, hogy vonják meg a szülői jogait.
Ezekről biztos, hogy kaptál volna tájékoztatást az ügyvédtől vagy a bíróságtól.
"...birosag,ahol csak azt ismerte el, hogy kiskoru megronmtása törtènt,de apaságot nem vállalt"
Mese habbal megint. A bíróság nem kérdezi meg, hogy vállalja e az apaságot, hanem elrendeli a DNS tesztet és ha ő az apa, akkor bejegyezteti a gyerek születési anyakönyvi kivonatába, tartasdij fizetési kötelezettséget szab ki és kapcsolattartasi jogot ad neki. De mesélj még
Tehát 7 éve volt egy párod, amikor max 13 éves lehettél, mivel nem érted el a beleegyezési korhatárt.
3 évre rá, vagyis kb. 16 évesen szülted a másodikat.
Már értem, miért félsz a párod reakciójától...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!