Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnek???7eve teherbe...

Mit tehetnek???7eve teherbe estem az akkori paromtol aki akkor elhagyott minket es az apasagot sem vallalta fel.

Figyelt kérdés

Most parkapcsolatban elek akivel mar van egy kozos fiunk is 4èves,most pedig 7ev utan felbukkant az gyerekem verszerinti apja es szeretne kapcsolatot a gyerekkel. A jelenlegi paromnak meg nem szoltam rola,nemtudom mit tegyek hiszen ő neveli 1eves kora ota a gyermekem. Az eszem azt sugja,hogy mondjam meg a verszerinti apjanak,hogy nem szeretnem mar ossze zavarni a gyereket sem es hogy mar megvan a sajat kis eletunk mint csalad,de nem vehetem el a jogait sem,de mondjuk nincs is kitol elvenni a jogot mivel a birosagon azt sem valotta anno,hogy ő az apa.

Tanacstalan vagyok es engem is ossze zavart

2023. jan. 7. 20:40
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
86%
Az én apám az alkoholista anyám ellen nyert apasági pert amikor én 15 éves voltam, aminek következményeként ő lett hivatalosan is az apám. És az egyedüli gyámom. Addig egy fiktív személy volt bejegyezve apának az anyakönyvi kivonatomba. (Egyébként az apasági pernél nincs olyan, hogy a vizsgálatba való beleegyezés, mint ahogyan valaki fentebb írta. Arra a bíróság kötelezi az illető férfit, ha per indult ellene...) Szóval apasági pert tényleg bármikor lehet indítani, és a másik fél számára ez nem lesz kívánságműsor. Természetesen az apai jogokkal apai kötelezettségek is járnak. Csak az egyik, vagy csak a másik külön nem működhet a törvény szerint.
2023. jan. 8. 07:28
 32/58 anonim ***** válasza:
68%

A párod NEM tilthatja meg a láthatást, ha bebizonyosodik, hogy az exed az apuka.

A gyereked apja indíthat apasági pert, amelyben köteleznek téged is, hogy a gyerekedtől mintát vegyenek, és ha bebizonyosodik a dolog, akkor

1. hivatalosan ő lesz az apja, ez ellen nem tehetsz semmit

2. fizetnie kell a gyt-t

3. ha van lakása, normális az életvitele, láthatási jogot is kap

2023. jan. 8. 07:30
 33/58 anonim ***** válasza:
78%
Gyamja annak van, akinek nincsenek szülei, de ne zavarjon.
2023. jan. 8. 07:31
 34/58 anonim ***** válasza:
78%
Aki lepontozott az nyilván nincs tisztában vele, hogy a létező története egyértelműen kamu.
2023. jan. 8. 07:32
 35/58 anonim ***** válasza:
6%
" A gyereked apja indíthat apasági pert, amelyben köteleznek téged is, hogy a gyerekedtől mintát vegyenek, és ha bebizonyosodik a dolog, akkor" - indíthat, hacsak a kérdező azt nem mondja, hogy nem ő az apa. Nem lehet rá kötelezni, hogy a gyereket dns-tesztre vigye!
2023. jan. 8. 08:30
 36/58 anonim ***** válasza:
88%

A kérdésedet olvasva bennem is az az alapvető kérdés merült fel, amit már megkérdezett a 29. hozzászóló, vagyis hogy a kisfiad tudja-e, hogy a párod, aki kiskorától neveli, és akit apjaként szeret, nem a vér szerinti apja. Remélhetőleg őszinte voltál hozzá ezzel kapcsolatban, és nem most fog egy traumát elszenvedni, ha szembesül az igazsággal.

Ha őszinte voltál hozzá is és a párodhoz is, akkor nem értem, hogy miért kéne bármit is eltitkolni azzal kapcsolatban, hogy "felbukkant" a gyerek biológiai apja.

2023. jan. 8. 09:15
 37/58 anonim ***** válasza:
81%
30-as, ez már nincs így. Nem szükséges képzelt apa bejegyzése. Hasonlóan vagyok, mint a kérdező. Az én fiam 8 éves és az anyakönyvi kivonatban üresen van hagyva az apa rész.
2023. jan. 8. 11:59
 38/58 anonim ***** válasza:
20%

37!

Valoban?

És nálad is "sem,de mondjuk nincs is kitol elvenni a jogot mivel a birosagon azt sem valotta anno,hogy ő az apa."? Mese habbal az egész történet

2023. jan. 8. 12:18
 39/58 anonim ***** válasza:
96%
Hová lett a kérdező?
2023. jan. 8. 13:35
 40/58 anonim ***** válasza:
88%

37-es vagyok, soha nem jártam bíróságon az apa vagy gyerektartás miatt.

Nem is értem, miért vagyok lepontozva. Ez az igazság, képzelt apát jó ideje NEM SZÜKSÉGES bejegyeztetni.

2023. jan. 8. 14:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!