Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnek???7eve teherbe...

Mit tehetnek???7eve teherbe estem az akkori paromtol aki akkor elhagyott minket es az apasagot sem vallalta fel.

Figyelt kérdés

Most parkapcsolatban elek akivel mar van egy kozos fiunk is 4èves,most pedig 7ev utan felbukkant az gyerekem verszerinti apja es szeretne kapcsolatot a gyerekkel. A jelenlegi paromnak meg nem szoltam rola,nemtudom mit tegyek hiszen ő neveli 1eves kora ota a gyermekem. Az eszem azt sugja,hogy mondjam meg a verszerinti apjanak,hogy nem szeretnem mar ossze zavarni a gyereket sem es hogy mar megvan a sajat kis eletunk mint csalad,de nem vehetem el a jogait sem,de mondjuk nincs is kitol elvenni a jogot mivel a birosagon azt sem valotta anno,hogy ő az apa.

Tanacstalan vagyok es engem is ossze zavart

2023. jan. 7. 20:40
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
93%
Jelenlegi párod ne tartson attól, hogy a gyerek majd megszereti a vér szerinti apját. Ha a gyerek a párod mellett nőtt fel és köztük szeretet teljes kapcsolat van, akkor a vér szerinti apa gyakorlatilag nem rúghat labdába, mert nem őt fogja apjának tekinteni. Ha bíróságra kerül a dolog, akkor nyugodtan vesd fel ellenkérelemben a gyerektartási díj visszamenőleges megfizetését (infláció követő kamatokkal).
2023. jan. 7. 22:17
 22/58 anonim ***** válasza:
95%
A vér szerinti apának szerintem semmiféle joga nincs semmire, hiszen annak idején nem vállalta az apaságot és az ezzel járó kötelezettségeket.
2023. jan. 7. 22:56
 23/58 anonim ***** válasza:
98%
19es jol irta! A parod pedig ertheto h feltekeny hiszen o az aki gondoskodik rolatok nehogymar fel akarja vele venni a versenyt valaki aki az egeszhez egy kellemes felorat tett hozza sok sok evvel ezelott. A csaladi beke a legfontosabb. A csepp gyerekednek is.
2023. jan. 7. 23:18
 24/58 anonim ***** válasza:
99%

Mondd el a párodnak,hogy mi a helyzet. Közben pedig nyugtasd meg,hogy mellette a vérszerinti 'apa' labdába sem rúghat. Mondd el neki az itt leírt lehetőségeket,jogy javarészt nincs mitől tartania. Az a helyzet,ha eltitkolod,és később derül ki,mikor már te is benne vagy a sűrűjében,/kitudja meddig menne el a drága apuka/,akkor nehezebb lesz a párodnak magyarázkodni,és joggal lenne bizalmatlan ezek után veled.

Üljetek le,beszélj vele,és nyugtasd meg!

2023. jan. 8. 00:26
 25/58 anonim ***** válasza:
73%

Elég baj, ha egy felnőtt magától nem látja át azt, amit 24-es írt és nyugtatni kell, mint egy hisztis kisgyereket.

Nekem nagyon gázos a kérdező párjának a viselkedése.

2023. jan. 8. 00:28
 26/58 anonim ***** válasza:
94%

Ha tényleg bíróság előtt kijelentette, hogy nem ő az apa, azzal lemondott az apasági jogairól. Innentől kezdve semmi joga követelőzni. Arra ahogy írták, egyébként is csak bizonyos ideig lenne lehetősége. Ez nem úgy működik, hogy csinálok egy gyereket, tojok rá X évig, aztán mondjuk a 16. szülinapján beállítok, hogy mostantól én vagyok az apa, aki eddig nevelt, az meg húzhat a vérbe. Ez nem így működik, részben pont a visszaélések, és a felelősség alóli kibúvás megelőzése miatt.

Az, hogy nincs a jelenlegi párod nevén a gyermek, ilyen szempontból jelentéktelen.

2023. jan. 8. 01:30
 27/58 anonim ***** válasza:
100%
A párkapcsolaton belüli titkolózás, pláne ilyen komoly dolgokról pedig nagyon gáz. Azt eltitklni, hogy mit vettél ma a boltban, oké, bocsánatos bűn. Vagy hogy titokban vettél egy fagyit a gyereknek, holott megbeszéltétek, hogy nem vesztek. Erre még azt mondom, hogy bár problémás, hogy nincs konszenzus, de bocsánatos dolog. De hogy egy ekkora horderejű dologról titkolózol? Nem akarok ítélkezni, de milyen kapcsolat ez? Értem én, hogy rosszul érinti, meg hogy ez egy olyan dolog, amitől fél. De felnőtt ember, basszus. Vannak olyan történések, amikkel szembe kell nézni.
2023. jan. 8. 01:33
 28/58 anonim ***** válasza:
84%

A 9-es hozzaszolo belinkelte az apasag velelmenek megtámadásarol szolo jogszabalyi reszt. De ha jol ertem, a kedves Kerdezo torteneteben nem kerult sor az apasag megallapitasara, tehat a gyereknek hivatalosan csak az anya a gyamja, es hivatalosan nincs megnevezve az apja.

Na, ebben az esetben az apasag velelmenek a megtamadasa nem ertelmezheto, nem alkalmazhato. Mert az apai jogallas ures. Nincsen apa. A birosagon a velelmezheto apa azt nyilatkozta, h nem o az apa, de ez nem nyert bizonyitast, illetve ezt az allitast nem is vizsgaltak, ha jol ertem.

Amennyiben a gyereknek nincsen hivatalosan apja, az apasagi pert BARMIKOR el lehet inditani, nincs ennek torvenyben meghatarozott hatarideje (ellentetben a tevesen idelinkelt esettel, az apasag velelmenek megtamadasaval.)

Amennyiben az anya inditja el a pert, osszekapcsolhatja gyerektartasi igennyel is (de nem feltetlenul muszaj, lehet kulon-kulon is intezni ezt, ha akar gyerektartast.) Ilyen esetben a feltetelezheto erdekellentet miatt az anya nem kepviselheti a kiskoru, jogilag cselekvokeptelen gyermeket, hanem a gyamhatosagot vonjak be az ugybe, es az anya pertárskent lesz jelen a perben.

Az apaság megallapitasat az anya, a gyermek, (a gyermek halala utan az o gyereke), valamint az APA is kerheti a birosagtol. Idokorlat nincsen ra megszabva!!!

Jo tanacsot sajnos nem hiszem, hogy tudnek adni, csak melysegesen egyutterzek. A helyzet viszont jogilag ez, amit ide leirtam.

2023. jan. 8. 03:44
 29/58 anonim ***** válasza:
96%

Nekem kicsit furcsa, hogy 3 oldal alatt senkinek nem jutott eszébe, hogy vajon az első gyermeked hogyan áll a kérdéshez.

Először is; tudja, hogy az apja nem az apja? Ha tud róla, érdekelte korábban, hogy az „eredeti” apja milyen? Mert ha ő nyitott lenne a dologra, akkor szerintem elsődlegesen ezt kellene szem előtt tartani, nem a mostani párod esetleges féltékenykedését.

A másik dolog, hogy ha kamasz lesz, borítékolhatóan meg fogja magát bosszulni az, hogyha kiderül, hogy most gyakorlatilag eltiltottad a vér szerinti apjától, és az esetleges többi rokontól.

Ha esetleg nem tud erről, akkor úgy gondolom, hogy 6-7 évesen még nem elég érett ennek az információnak a feldolgozásához. Viszont ha már 10-14 éves lesz, mindenképp időt kellene szánni rá, hogy ezeket a dolgokat elmondjátok neki, ugyanis NEKI IS JOGA VAN arra, hogy a származásáról tudjon. Aztán majd eldönti, hogy az információ birtokában mit fog tenni.

Viszont párod előtt ne titkold, és szükség szerint minél hamarabb keressetek fel egy ügyvédet, aki vázolni fogja pontosan a lehetőségeiteket.

2023. jan. 8. 04:32
 30/58 anonim ***** válasza:
31%
Nos, akkor lássuk a valóságot. Magyarországon legkésőbb a gyerek 3 éves koráig rendezni kell a családi jogallast, ergo ha nem volt apasagi nyilatkozat és nem voltál házas sem, egy kepzelt apa lett bejegyezve az apa nevéhez. A vilagon senki jogát nem kellett volna megvonni, bármikor besetalhattal volna a pároddal, aki apasagi nyilatkozatot tehetett volna -amúgy ezt akár hétfőn is megteheti.
2023. jan. 8. 06:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!