Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elfogadnátok így a hàzat a...

Elfogadnátok így a hàzat a szülőktől?

Figyelt kérdés

A nagyanyámék néhány éve elhunytak ès a házat, ami a szomszéd faluban van anyám örökölte meg. Anyám azt mondta, ha felújító magamnak, akkor az enyém lehet lakhatok ott. Tudom nagyon hálásnak kell ezért lennem, hiszen nem mindenkinek adatik ez meg viszont gondolkozok az albérleten is, a munkahelyem közelében, mivel vannak fenntartásaim ezzel kapcsolatban.

Ahogy anyámat ismerem, tuti mindig átjárkálna váratlanul, hogy épp erre jártam ès csak beugrottam címszóval. A magánszféra szó kifejezés számára szó szerint ismeretlen. Amikor mondom neki, hogy ha bejön a szobámba, akkor kopogjon már, mert mindekinek van magánszerája, akkor csak röhög, hogy jó dolgomba nem tudok, már milyen hülyeséget kitalálni. Vagy amikor rossz kedve van, akkor meg jön azzal, hogy egyszer még vissza fogom sírni, hogy ő bejött a szobámba.

2022. dec. 12. 15:24
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
100%
Így viszont te fogsz "belebetegedni" a nagy gondoskodásába meg jóakarásába.
2022. dec. 13. 15:44
 42/47 anonim ***** válasza:
100%
#40 Az én szüleim azért maradtak a szülővárosukban, hogy a családi ház melletti műhelyben dolgozó apám bármely nagyszülőhöz bármikor elugorhasson, ha bármi házkörüli meló akad, és a nagyszülők is be tudjanak ugrani, ha kell. Nem teljesen konfliktusmentes, de teljesen jól menedzselhető szituáció. Viszont szó sem volt arról, hogy belebetegednének, és nem is emiatt a szempont miatt döntöttek így, hanem mert így volt praktikus, mindkettőnek olyan szakmája van, amivel tök mindegy, hol lakik, tehát win-win a szituáció. Kizárólag azért a közelben lakni, hogy az anyád "ne betegedjen bele" nem normális. Van saját életed, annak függvényében mérlegelj.
2022. dec. 13. 15:51
 43/47 anonim ***** válasza:
100%

Egyeneságiak között nincs ajándékozási illeték pár éve már (most volt ilyen a családunkban).

2022. dec. 13. 16:59
 44/47 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ha az a verzió lesz, hogy anyud a nevedre íratja, arra is vigyázz, hogy ne tegyen rá magának haszonélvezeti jogot, mert akkor eben guba.
2022. dec. 13. 17:06
 45/47 anonim ***** válasza:
100%
40, ha most minden ember küldene neked 5 forintot, aki amíg él bánja, hogy bedőlt ennek, a világ összes nagyvárosában vehetnél palotát. Anyuka hosszú távú befektetésként kezel téged.
2022. dec. 13. 17:27
 46/47 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg anyutól, mi lesz ha a majdani férjednek is belebetegedne az anyukája, ha ő messzire költözik tőle. Melyiküknek illik nyerni?
2022. dec. 13. 17:38
 47/47 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt tudom, hogy a ház, az albérlet, és a szobaajtó is ugyanúgy zárható. Ilyenkor várni kell, hogy bentről kinyissák, ami sok mindenre megtanítja az embert. Sokszor kérdőre voltam már családtagokat, hogy milyen dolgok miatt szoktak zavarni, amin előbb-utóbb elgondolkoztak. Viszont a költözés az nagyon fontos az ember életében.
2022. dec. 15. 08:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!