Elfogadnátok a közeledését?
Figyelt kérdés
Az előzmény, hogy anyunak mindaddig volt szimpatikus a barátom, ameddig ki nem derült, hogy ott hagyta az egyetemet (erre jó oka volt). Anyukám szerint komolytalan, engem is bármikor ott hagyhat és ott is fog ebben biztos. Az évek során folyamatosan hallgattam, hogy szakítani fog velem, ne is reménykedjek, nem fog eljegyezni a barátom. Mikor már meg volt az esküvőnk dátuma, akkor visszakérdezett, hogy ugye ez csak vicc? Mondta, hogy nem fogadja el, hogy hozzámegyek ehhez az emberhez és hogy csak remélni tudja, hogy nem ettől az embertől lesz majd unokája. Ezzel annyira betelt a pohár, annyira megsértett, hogy megszakítottam vele a kapcsolatot. Azóta eltelt több mint 8 év. 4 hónapja született meg a 2. gyermekünk és anyu meg tudta egy közös ismerőstől, aki gratulált neki. Írt, hogy szeretné megismerni az unokáit és hogy sajnálja a múltbeli dolgokat és bocsánatot kér. Viszont engem nagyon megsértett és nem tudom elfelejtetni, ahogy a még meg nem született unokáiról beszélt évekkel ezelőtt. Férjem szerint adjak még egy esélyt. Az elmúlt 8 évünk nyugodtan, boldogan telt, nem akarom, hogy anyu megint kekeckedjen velünk. Viszont sajnálom is, mert mégis csak az anyám.2021. dec. 11. 13:45
1/39 anonim válasza:
Én adnék neki második esélyt. Legalább a gyerekeim miatt, hisz csak a nagymamájuk. De elégvékony lenne a jég, szóval ha ismét kekeckedne, akkor újra távolságot tartanék - de legalább megpróbálnám.
2/39 anonim válasza:
Abszolút 1.!
(Szerintem azt nem jól gondolod, hogy a "még meg nem született unokáiról beszélt" így, hanem "csak" a kettőtök kapcsolatáról. De ez a kérdés szempontjából mindegy is.)
3/39 anonim válasza:
Adj neki esélyt,igen 2.az unokák akkor még szóba sem jöttek, csak a kapcsolat ellen volt kifogása. Lehet ha látja hogy boldogok vagytok együtt és nem vált be amitől félt, tényleg őszintén bocsánatot fog kérni. Soha nem késő!
4/39 anonim válasza:
Semleges helyen találkozzatok az első 3-4 alkalommal, ne vidd haza rögtön, mert utána botrányozhat, zaklathat a kaputokban. Menj el vele teázni, és figyeld a reakcióit, vág-e pofát, húzza-e a száját, amikor erről vagy arról beszélsz. Ha látod rajta a rosszindulat nyomát, rázd le. Az se jó jel, ha mézesmázoskodik. Szerintem amúgy nem az unokák érdeklik, hanem valamit akar tőletek.
5/39 anonim válasza:
Az ilyen, és ehhez hasonló méreg, gusztustalan, mocskos, szennyezett lelkű emberektől (családi kapcsolatoktól függetlenül), tartsd magad távol. Ha 8 évig nem volt rá szükség, ezután sem lesz. Az ilyen ember méreg.
6/39 anonim válasza:
Nem merném vele kettesben hagyni az unokákat. Az a gonosz ember, aki gyűlölködött, nem halt meg, benne él ma is. Nem hiszem, hogy az úr angyala megjelent neki, és átalakította a személyiségét. Kutyából nem lesz szalonna, legyél vele nagyon-nagyon óvatos!
7/39 anonim válasza:
Én adnék újabb esélyt. Hisz én is bántam meg az életem során dolgokat.
Plusz ott van a tény: ha megint csúnyán viselkedik, akkor simán újra meg lehet szakítani a kapcsolatot.
8/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. 4-es, ezek jó ötletek. Nem tudok elvonatkoztatni arról, hogy milyen véleménnyel volt a férjemről és a gyerekekről (hiába még nem születtek meg akkor). Én is valami ilyesmit sejtek, hogy nem is az unokák érdeklik, hanem akar valamit, mert csak a nemüket kérdezte. Nem kérdezte se a nevüket vagy hogy mennyi idősek. A közös ismerős semmit nem tud, mert csak a közösségi oldalon láthatta, hogy babánk született.
2021. dec. 11. 14:52
9/39 anonim válasza:
Őszintétlenül, bizalmatlansággal nem érdemes hozzákezdeni. Gondolod, nem fogja érezni?
10/39 anonim válasza:
Egyszer már az áldozata lettél. Meg fog ismétlődni. Tényleg árulkodó, mennyire nem érdekli az unokái neve.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!