Ennyi idő után már újra elfogadnád a húgodat vagy a gyűlölködő apádra hallgatnál? Vagy megpróbálnál közvetíteni közöttük?
A húgom 6 évvel ezelőtt félig arab gyereket szült, az apa "természetesen" már terhesen elhagyta. Az apám azonnal kitagadta, az egész családott eltiltotta tőle, a rokoni és baráti kört is ellene hangolta. Az első 1-2 évben mindeni haragudott rá, de aztán lassan mindenki megenyhült, kivéve az apámat, aki nagyrészt emiatt már anyától is elvált. Én már 2 éve felvettem a kapcsolatot a húgommal, és mivel látom, hogy tanult a leckéből és sokat változott egyre szorosabb a kapcsolatunk megint. Én már részemről visszafogadnám a családba, viszont apám nagyon ellene van és folyamatosan lebeszél róla. Van egy 5 hónapos kisfiam, akit az apám is imád és folyamatosan azt akarja elérni hogy eltiltsam a húgomtól a kicsit.
Mit tegyek ebben a helyzetben?
Hát ha az apád azért kitagadta a húgod, mert arab volt a párja... Ott vannak bajok.
Őszintén, az apád hamarabb volt meghalni, mint a húgod, ezért a húgoddal érdemesebb jó kapcsolatban lenni, hiszen tudjátok egymást segíteni az életben. A te testvéred, ha ti kibékültetek (de mégis hogy lehet összeveszni ezen???), akkor legyen újra jó a kapcsolatotok, és azért, mert az apádnak az nem tetszett, hogy arab párja volt a húgodnak, attól te még lehetsz vele jóban.
Tartsd a kapcsolatot a húgoddal.
Apádtól nem helyes, hogy gyűlölködik.
Húgod hibázott, ez van, de ettől ugyanúgy a testvéred marad mindig.
Apádnak is jobb lenne lelkileg ha befejezné a gyűlölködést, sőt az lett volna a legjobb, ha el se kezdi.
Lehet a "kitagadlak" gyűlöletet az motiválta, hogy "hejjhajj mit szólnak mások".
Mondjuk engem is irritál, ha ilyen szép szavakat mondó hazug Casanova-imitátorok karjaiba omlanak a lányok, de gyűlölködni nem kell, nem helyes.
"Ennyi idő után már újra elfogadnád a húgodat"
Pont olyan rasszista ge*i vagy, mint apád. Ne is próbáld tagadni. Normáliséknál eleve nem lehet senkit kitagadni ennyi miatt, főleg nem minden rokon szemében. Nem apád hibája, hanem minden egyes féregé a családotokban. A tiéd is.
Tehát a tesód szerelmes lett, lebabázott, elhagyták. Magyar srác vagy arab, nem mindegy a sztori szempontjából?
Jobb lenne a húgodnak a kígyó családotok nélkül.
Mondjuk eleve nem lennék olyan hülye, hogy bármelyik szülőm személyes marhasága miatt elforduljak a testvéremtől, fejre is állhatna a szülőm, akkor sem.
Ha neki baja van a gyerekével, az a saját egyeni baja/döntése.
De nekem ahhoz nincs közöm.
Számomra döbbenet, hogy felnőttként, ráadásul saját családdal rendelkezel, de még mindig érzelmileg nem váltál le..
Nem hiszem, hogy olyan jó mintát kapott a testvéred a saját családotokban, ha megengedte, hogy ezt tegyék vele. Az apádnak inkább magába kellene néznie, ahogy írod, valszeg meg is találná a hasonlóságot, az erőszakos, ellentmondást nem tűrő jellemben...
Ne az apádnak akarj megfelelni, azt csináld, amit te szeretnél.
6 évvel ezelőtt sem követtem volna a hülye apámat ebben! Mi az, hogy tanult a leckéből? Az nem tanít semmire, hogy otthagyod a szerettedet a bajban egyedül. Legfeljebb ráébredsz, hogy a családtagjaidra nem számíthatsz.
2 éve úgy döntöttél, hogy felveszed vele a kapcsolatot, akkor most nem kellene felmerülnie, hogy megszakítsd. Közöttük közvetíteni nem kell, de jó lenne, ha megkeresnéd a gerinced, ami úgy látszik nincs. Apádnak is csak vasrúd van a seggében, nem kellene arra támaszkodnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!