Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elfogadnátok így a hàzat a...

Elfogadnátok így a hàzat a szülőktől?

Figyelt kérdés

A nagyanyámék néhány éve elhunytak ès a házat, ami a szomszéd faluban van anyám örökölte meg. Anyám azt mondta, ha felújító magamnak, akkor az enyém lehet lakhatok ott. Tudom nagyon hálásnak kell ezért lennem, hiszen nem mindenkinek adatik ez meg viszont gondolkozok az albérleten is, a munkahelyem közelében, mivel vannak fenntartásaim ezzel kapcsolatban.

Ahogy anyámat ismerem, tuti mindig átjárkálna váratlanul, hogy épp erre jártam ès csak beugrottam címszóval. A magánszféra szó kifejezés számára szó szerint ismeretlen. Amikor mondom neki, hogy ha bejön a szobámba, akkor kopogjon már, mert mindekinek van magánszerája, akkor csak röhög, hogy jó dolgomba nem tudok, már milyen hülyeséget kitalálni. Vagy amikor rossz kedve van, akkor meg jön azzal, hogy egyszer még vissza fogom sírni, hogy ő bejött a szobámba.

2022. dec. 12. 15:24
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
12%
Nem gonoszságból kérdezem, csak kíváncsiságból: Mi a fene baja van ennyi embernek a szüleivel kapcsolatban? Miféle világot élünk? Anyukád szeret. Ennyi az egész. Fontos vagy neki, még egy házat is adna neked. Szülői szeretet. Aminek része az aggodalmaskodástól kezdve a veled való túlzott törődésig, ez így egy komplett csomag. A mai felszínes világban foggal-körömmel kéne ahhoz az emberhez ragaszkodnod, aki őszintén szeret. Mert olyan korban élünk, ahol az emberek egyszerűen nem kötődnek egymáshoz. Mindenki csak a rosszat látja a másikban. Az emberek még saját magukat se szeretik, maximum valami kifacsart nárcisztikus módon, de őszintén csak akkor tudod szeretni magad, ha másokat is szeretni tudsz. Nem az a lényeg, hogy mi lesz a házzal, amire én mellesleg lecsapnék mint gyöngytyúk a takonyra ilyen nehéz időkben, mint most... Az legyen az emberiség legnagyobb problémája, hogy valakinek az anyja átjár hozzájuk...
2022. dec. 12. 16:18
 12/47 anonim ***** válasza:
91%

Az emberek még saját magukat se szeretik, maximum valami kifacsart nárcisztikus módon,

Épp erről szól a történet.

Az anyja nem átjárna. Bejárna. Ahogy most is berobog kopogás nélkül a felnőtt gyereke szobájába és kiröhögi a gyereket, micsoda úrimuri kopogni, jaj már kicsikém... na ne.

2022. dec. 12. 16:27
 13/47 anonim ***** válasza:
100%

#11 Nem a szülőkkel van gond, hanem azzal, hogy ha adni akar, akkor adjon - azaz írja a nevére, ne mismásoljon, hogy "lakhatsz benne", ráadásul feltétellel, hogy újítsa is fel. Akkor adja neki ténylegesen, felújítja, lakik benne, kész. Szüleim bő 30 éve nagyapámtól egy üres telket kaptak nászajándékba, de fel sem merült, hogy beleszóljon abba, mikor, mit, hogyan építenek rá.

Az a baj ezzel a "lakhatsz benne" dologgal, hogy ha a szülő nevén marad, ő bármikor mondhatja ha pl. megromlik a viszony vagy nem épp a kedvenc családtagról van szó, hogy "akkor költözz ki, mert beköltöztetem a tesód/unokatesód" stb.

2022. dec. 12. 16:29
 14/47 anonim ***** válasza:
12%
12-es, egyetlen zárcserén múlik a dolog, hogy ne "járjon be". De amúgy köszönöm mindenkinek, akik szépen lepontoztak nullára. Én nem vagyok még 30 éves sem, és még túlzottan empatikusnak se mondanám magam, de el tudom képzelni, milyen érzés lehet öregedni. Milyen lehet, mikor 50-60 éves korod környékén rádöbbensz, hogy már kifelé mész az életből, és valamibe kapaszkodni akarsz. Ez gondoskodási fétisbe, vagy túlzott ragaszkodásba mutatkozik meg. El tudom képzelni, hogy egy anya is túlzottan ragaszkodó legyen. És akkor mi van? Összedől a világ? Vagy fizikai fájdalmat okoz együtt lenni a szüleiddel? Latin országokban teljesen természetes még az is, hogy egy hatalmas családi házban él három generáció, és BOLOG EMBEREK. Tele vannak szeretettel, fel sem merül, hogy valaki kényelmetlenül érezze magát az anyja közelében. De ez itt nálunk már egy megrohadt valami. Csak kérdezném: Aki nem szereti az anyját, az kit tud akkor szeretni? Tud bárkit egyáltalán? Mindenkinek vannak hibái, és az élet arról szól, hogy egymás hibáit kompromisszumok révén elfogadjuk. Úgyhogy nyugodtan pontozzatok le ismét, de közben azért gondoljatok bele, hogy jó dolog e így gondolkodnod olyan emberekről, jelen esetben egy anyáról, akiknek még jelentesz bármit is.
2022. dec. 12. 16:41
 15/47 anonim ***** válasza:
17%
Komolyan, ez a GYK folyton lehoz az életről, hogy milyen emberek vannak... Remélem, a külvilágban azért vannak tényleg egészséges lelkületű, normálisan gondolkodó emberek, különben végleg meghal az emberiségbe, és EMBERSÉGBE vetett hitem...
2022. dec. 12. 16:43
 16/47 anonim ***** válasza:
94%

#14 Nagyon túldramatizálod. Ahol három generáció együtt él és nem toxikus a légkör, ott úgy sikerül egy egészséges szociális hálót kialakítani, hogy mindenki tudja a helyét. Azaz: az én fő társam az életben a férjem/feleségem. Akkor is ő volt a fő, amikor kisbabám/ovisom/tinédzserem volt, mert a gyereket sem tudtam volna nélküle felnevelni, meg akkor is ő lesz, amikor a gyerek felnő, mert a gyerekemnek akkor lesz egészséges érzelmi élete felnőttként és akkor tud jó házasságban élni, ha együtt is élünk, de érzelmileg nem rám támaszkodik, és én sem belé kapaszkodok folyton, ahányszor emberi kapcsolatra van szükségem.

Az, hogy valaki nem akarja az anyja minden szabadidejét az anyjával tölteni, még nem jelenti, hogy nem szereti a saját anyját, szimplán azt, hogy az anyjaként szereti, miközben megvan a saját élete. Ahogy az öregeknek is megvan a saját életük, sőt, még több idejük is van közösségi klubokba járni, kijárni a kocsmába/piacra kokettálni, a hobbijaikkal foglalkozni, és párnaponta/hetente felhívni a gyereket, adott hétvégén meg meglátogatni, hogy mi újság vele. Mert ez a normális. Akik több generációsan együtt élnek, azok sem járkálnak be egymás szobájába, besegít a gyerekkel kapcsolatos teendőkbe, meg együtt étkeznek, ennyi.

2022. dec. 12. 16:46
 17/47 anonim ***** válasza:
100%
Anyum nem ilyen, anyós viszont ennél is rosszabb. Sosem költöznénk közel hozzá, el sem fogadnánk ilyen esetben a házat, mert életünk végéig azt hallgatnánk.
2022. dec. 12. 16:54
 18/47 anonim ***** válasza:
96%
Feltételek lesznek ott mások is.
2022. dec. 12. 16:56
 19/47 1112 ***** válasza:
89%
Házat persze; de zárat cseréltetnék, ha biztosra venné,hogy otthonvagyok, és kiabálna is, lehúznám a redőnyt. Ha tényleg teljesen full az én nevemre lenne iratva a ház, akkor oda hívatlanul be nem lépne senki. Az én házamba az én területemre mindenki csak akkor jön; amikor nekem jó. Nehogymá zavarja a nyugalmamat, a felnőtt életemet. PL ha valaki idegesítő, vagy nem jó a viszonyunk, akkor ha bejelentkezne, hogy jönne, szólna pl telón, vagy emailben, akkoris azt mondanám, hogy ne jöjjön. Ha csak idegesítő lenne , de amúgy jószándékú valaki, akkor időnként mondanám neki, hogy jöhet, de amúgy nem.
2022. dec. 12. 16:59
 20/47 anonim ***** válasza:
96%
Amúgy most jöttem rá a megoldásra: kuvasz.
2022. dec. 12. 17:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!