Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elfogadnátok így a hàzat a...

Elfogadnátok így a hàzat a szülőktől?

Figyelt kérdés

A nagyanyámék néhány éve elhunytak ès a házat, ami a szomszéd faluban van anyám örökölte meg. Anyám azt mondta, ha felújító magamnak, akkor az enyém lehet lakhatok ott. Tudom nagyon hálásnak kell ezért lennem, hiszen nem mindenkinek adatik ez meg viszont gondolkozok az albérleten is, a munkahelyem közelében, mivel vannak fenntartásaim ezzel kapcsolatban.

Ahogy anyámat ismerem, tuti mindig átjárkálna váratlanul, hogy épp erre jártam ès csak beugrottam címszóval. A magánszféra szó kifejezés számára szó szerint ismeretlen. Amikor mondom neki, hogy ha bejön a szobámba, akkor kopogjon már, mert mindekinek van magánszerája, akkor csak röhög, hogy jó dolgomba nem tudok, már milyen hülyeséget kitalálni. Vagy amikor rossz kedve van, akkor meg jön azzal, hogy egyszer még vissza fogom sírni, hogy ő bejött a szobámba.

2022. dec. 12. 15:24
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:

28:

Nem menne bele màr felvetettem. Mégpedig azért nem, mert miért vennék fel hitelt aztán meg nem tudom fizetni ès elherdálok mindent.

2022. dec. 12. 21:30
 32/47 anonim ***** válasza:
100%
31, akkor szerinte a házat miből újítanád fel? Be akarna betonozni téged a szomszéd faluba és ezért örök hálát várna. Nem mennék bele.
2022. dec. 12. 22:21
 33/47 anonim ***** válasza:
100%
31 hülyeség. Azért nem megy bele, mert veled akarja felújíttatni, hogy aztán eladja. Ezért nem iratja a nevedre. Ne menj bele így
2022. dec. 12. 22:36
 34/47 anonim ***** válasza:
100%

Lehet pampogni itt anyai szeretetről. De a valódi szeretet lényege, hogy nem önző módon a sajt érdekünket nézzük, hanem elfogadjuk a szeretteink igényei is. Adott esetben azt, hogy mint minden felnőtt ember, ők is szeretnének önálló életet.

Az meg, hogy 50-60 évesen kifelé mész az életből...hát nagy fenét. Ismerek 50-60+ éveseket. Nem nem mennek kifelé az életből, messze vannak a haláltól. Egyszerűen élik az életüket ahelyett, hogy a gyerekeiket sanyargatnák. Vannak barátaik, párjuk, hobbijaik amivel lekötik magukat és nem a "gyerek a minden" életet élnek.

És pont ettől boldogak ők is, és a gyerekeik is. Nem egymás társaságától függenek, hanem élik a maguk életét boldogan.

Persze lehet jönni a mesével, hogy "ha az anyádat nem szereted akkor kit szeretsz?". Hát bárki mást. Mert nem KÖTELEZŐ szeretni valakit csak azért mert megszült vagy csak azért mert családtag. Szerethetsz bárkit anélkül, hogy vér szerinti kötelék lenne közöttetek. Alapból a szerelem maga erről szól hiszen családon belül vérfertőzés. Miért ne működhetne ez bárki mással is. Miért ne szerethetnél mást jobban, mint a tulajdon anyádat.

2022. dec. 13. 02:53
 35/47 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy szó szót követ, de visszatérve az eredeti témára, csak és kizárólag akkor fogadnám el az egyezséget, ha a nevemre kerül egy olyan ház, amit utána el is tudok adni.

Ha nem tudom eladni akkor igazából nem vagyok előrébb. Hiszen ott élni nem akarok, eladni nem tudom, a pénzt meg viszi. Ha el tudom adni akkor meg kérdés nélkül eladom és kész.

Viszont nyilván itt jön a szülő a képbe aki feltételekhez szabja a lakhatást, újítsd fel, költözz oda. Hát nekem aztán felnőttként senki ne mondja meg mit csináljak.

2022. dec. 13. 03:01
 36/47 anonim ***** válasza:
100%
A szeretet nem az, hogy a másik a tulajdonom, és úgy ugrál, ahogy én fütyülök, csak mert az anyja vagyok. Akik számára ez a szeretet, azokat csak sajnálni tudom, egy terápiára nem ártana befizetni.
2022. dec. 13. 07:31
 37/47 anonim ***** válasza:
100%

Nem költöznék oda, amíg hivatalosan a nevemre nem íratja saját haszonélvezet nélkül.

Kizárt.

Meg egyébként sem laknék többé vidéken, hogyha a munkahelyem közelében is tudnék albérletezni.

22 éves koromig laktam agglomerációban, a melóhelyre a kocsival 30 perces út 1,5 óra volt BKK-val (amikor minden pöccre jött - amikor nem, akkor 2,5).

Soha többé. Most HO van, de amikor nem az volt, akkor is 20 perc alatt benn voltam vonat+séta

2022. dec. 13. 07:52
 38/47 anonim ***** válasza:
100%

11 Aminek része az aggodalmaskodástól kezdve a veled való túlzott törődésig, ez így egy komplett csomag. - toxikus kapcsolatban persze.

Normális kapcsolatban a szülő nem járkál a már különélő gyereke nyakára, mint sok "jajdeszeretlek-kicsim" matrica, hanem elfogadja, hogy a gyerek felnőtt, saját élettel.

2022. dec. 13. 07:56
 39/47 anonim ***** válasza:
79%
30 ezért mondtam, hogy szerződést kell írni. Ha az anya csak tényleg annyit akar, hogy legyen felújítva, és a gyereké legyen, akkor beleteheti a megállapodásba, hogy ez a feltétel, ami ha nem teljesül, újra övé lesz, vagy övé marad az ingatlan. Ezért nem megy bele a szerződésbe, mert a gyerekkel akarja hitelre felújíttatni, aztán eladva a gyerek feje fölül. Nagyon sajnálom, hogy ilyen OP családja. Az enyém is húzós, és megvannak a problémák, de ilyet egyik szülőm se csinálna velem, mindent megtesznek értem.
2022. dec. 13. 10:17
 40/47 A kérdező kommentje:
Azt nem tenné meg, hogy felújítom ès eladja a fejem fölül. Ő szimplán azt szeretné, hogy a közelébe lakjak, mert abba belebetegedne, ha elköltöznék az ország másik végébe.
2022. dec. 13. 15:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!