Engem is elfogadna?

Figyelt kérdés

Pár éve megkérdeztem az erősen homofób apukámat, hogy elfogadná-e az öcsémet, ha meleg lenne. Azt mondta, hogy persze, mert a fia és ettől függetlenül ugyanúgy szeretné. Emellett hozzá kell tennem, hogy rajong az öcsémért és kiskirályként kezeli, tehát nem egyformán bánik velünk.

Velem mindig veszekszik, sérteget, agymosottnak hív, ha nem tetszenek a homofób megjegyzései. Nő létemre már lassan két éve, hogy barátnőm van, de csak anyukám tudja (és ő sajnos nem örül a kapcsolatomnak, nem veszi komolyan, de elfogad és ugyanúgy szeret).

Még nem tervezem apukámnak elmondani, mert függök tőle és anyukám szerint sem a legjobb ötlet, de kíváncsi vagyok.

Ezek alapján lehetséges, hogy elfogadná a másságomat?

2022. jan. 24. 03:06
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
Tartani kell attól, hogy esetedben nem fogadná el.
2022. jan. 24. 03:54
 2/10 anonim ***** válasza:
25%

Nem tudom. Amúgy szemét vagyok, előbb fogadnám el hogy a lányom lezbikus mint hogy a fiam meleg lenne (ha lennének gyerekeim).

Van bennem kis homofóbság, nem azt mondom hogy nem tudnám elfogadni a gyerekeimet ha azok lennének, csak talán az lenne az elvárásom a fiam felé hogy férfi legyen és nőkre bukjon és őneki is legyen majd saját családja

2022. jan. 24. 07:43
 3/10 Denta ***** válasza:
25%
Sajnos én tartok attól hogy nincs itt az ideje, talán idővel változnak a gondolatai(ez azért attól is függ milyen idős) pláne akkor ha valahogy meg érteted vele hogy nem minden melegnek kell fél meztelenül felvonulni minden évben még hasnlók, vannak akik a másságuk ellenére is képesek másokkal együtt élni. Azt esetleg eltudnad mondani mi faterod konkrét problémája a melegekkel? Lehet hogy úgy többet tudunk meg.
2022. jan. 24. 08:15
 4/10 anonim ***** válasza:
72%
Nem kell őt ezzel terhelni.
2022. jan. 24. 08:36
 5/10 anonim ***** válasza:
94%

"Velem mindig veszekszik, sérteget, agymosottnak hív, ha nem tetszenek a homofób megjegyzései."

Ez az egyetlen téma, aminél ilyen megjegyzéseket tesz rád?

Ha nem, akkor elég valószínű, hogy tőled nem fogadná el azt, amit a testvéredtől igen.

2022. jan. 24. 09:46
 6/10 anonim ***** válasza:
25%
Kérdezd meg, hogy nála játszik-e a b.zulás, azért érinti ez a téma ilyen érzékenyen, vagy rád néz nőként, és ha kiderül nem komálod a phaszt akkor az ő utolsó reménye szertefoszlik. Nem te lennél az első a világtörténelemben:( Persze ezt ne akkor, amikor függsz tőle, illetve legyen B terved, ha éktelen haragra gerjed és emberhez nem annyira méltó reakciókat kapsz. Ha nagyon eluralkodik rajtad a közlési kényszer csak akkor tegyél vallomást. Apád egy nyomorult pöcs, én ezzel nem küzdenék az biztos. Helyeselni mindent amit mond közbe meg tenni rá magasról, béke van, szevasz. El nem mondanám hogy meleg vagyok. Ennyit ér az az ember. És minden szülőről kb. ez a véleményem aki kivételezik az egyik gyerekével!
2022. jan. 24. 10:17
 7/10 anonim ***** válasza:
94%

A kérdésed alapján egyáltalán nem biztos, hogy az öcsédnél is elfogadná ténylegesen, vagy csak ezt mondja úgy, hogy erre semmi esély sincs.

Ha meg téged eleve nem tud gyerekeként sem elfogadni, akkor a leszbikusságot még kevésbé fogja akceptálni.

Ettől függetlenül nem igazán értem, miért akarod vele közölni, egyrészt az orientációd magánügyed, másrészt meg apád így is homofób, harmadszor téged eleve elutasít. Az ilyen bejelentésnek egyetlen eredménye az lenne, hogy elzavarna, illetve nagy veszekedés lenne belőle.

2022. jan. 24. 11:21
 8/10 anonim ***** válasza:
92%

"Engem is elfogadna?"

A testvéredet sem fogadná el, csak egyelőre ez nem téma, mert a testvéred NEM meleg!

2022. jan. 24. 11:22
 9/10 anonim ***** válasza:
83%

"...rajong az öcsémért és kiskirályként kezeli, tehát nem egyformán bánik velünk. Velem mindig veszekszik, sérteget, agymosottnak hív, ha nem tetszenek a homofób megjegyzései."

Esélyes, hogy magad alatt vágnád a fát, ha elmondanád neki az orientációdat. Ha anyagilag függetlenedsz, akkor is meggondolnám, van-e értelme (illetve kell-e kapcsolatot tartani egy olyan emberrel, aki lenéz, sérteget, és látványosan különbséget tesz a gyerekei között). Nem az a baja egyébként, hogy te lány vagy, az öcséd meg fiú? Az ilyenek szerintem különösen nehezen tolerálnák a leszbikusokat, mert személyes sértésnek vennék, hogy valaki elutasítja a "szent magot".

2022. jan. 24. 11:33
 10/10 anonim ***** válasza:
74%
Meg kell próbálni és ki fog derülni, ennél biztosabb megoldás nincs.
2022. jan. 24. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!