Engem is elfogadna?
Pár éve megkérdeztem az erősen homofób apukámat, hogy elfogadná-e az öcsémet, ha meleg lenne. Azt mondta, hogy persze, mert a fia és ettől függetlenül ugyanúgy szeretné. Emellett hozzá kell tennem, hogy rajong az öcsémért és kiskirályként kezeli, tehát nem egyformán bánik velünk.
Velem mindig veszekszik, sérteget, agymosottnak hív, ha nem tetszenek a homofób megjegyzései. Nő létemre már lassan két éve, hogy barátnőm van, de csak anyukám tudja (és ő sajnos nem örül a kapcsolatomnak, nem veszi komolyan, de elfogad és ugyanúgy szeret).
Még nem tervezem apukámnak elmondani, mert függök tőle és anyukám szerint sem a legjobb ötlet, de kíváncsi vagyok.
Ezek alapján lehetséges, hogy elfogadná a másságomat?
Nem tudom. Amúgy szemét vagyok, előbb fogadnám el hogy a lányom lezbikus mint hogy a fiam meleg lenne (ha lennének gyerekeim).
Van bennem kis homofóbság, nem azt mondom hogy nem tudnám elfogadni a gyerekeimet ha azok lennének, csak talán az lenne az elvárásom a fiam felé hogy férfi legyen és nőkre bukjon és őneki is legyen majd saját családja
"Velem mindig veszekszik, sérteget, agymosottnak hív, ha nem tetszenek a homofób megjegyzései."
Ez az egyetlen téma, aminél ilyen megjegyzéseket tesz rád?
Ha nem, akkor elég valószínű, hogy tőled nem fogadná el azt, amit a testvéredtől igen.
A kérdésed alapján egyáltalán nem biztos, hogy az öcsédnél is elfogadná ténylegesen, vagy csak ezt mondja úgy, hogy erre semmi esély sincs.
Ha meg téged eleve nem tud gyerekeként sem elfogadni, akkor a leszbikusságot még kevésbé fogja akceptálni.
Ettől függetlenül nem igazán értem, miért akarod vele közölni, egyrészt az orientációd magánügyed, másrészt meg apád így is homofób, harmadszor téged eleve elutasít. Az ilyen bejelentésnek egyetlen eredménye az lenne, hogy elzavarna, illetve nagy veszekedés lenne belőle.
"Engem is elfogadna?"
A testvéredet sem fogadná el, csak egyelőre ez nem téma, mert a testvéred NEM meleg!
"...rajong az öcsémért és kiskirályként kezeli, tehát nem egyformán bánik velünk. Velem mindig veszekszik, sérteget, agymosottnak hív, ha nem tetszenek a homofób megjegyzései."
Esélyes, hogy magad alatt vágnád a fát, ha elmondanád neki az orientációdat. Ha anyagilag függetlenedsz, akkor is meggondolnám, van-e értelme (illetve kell-e kapcsolatot tartani egy olyan emberrel, aki lenéz, sérteget, és látványosan különbséget tesz a gyerekei között). Nem az a baja egyébként, hogy te lány vagy, az öcséd meg fiú? Az ilyenek szerintem különösen nehezen tolerálnák a leszbikusokat, mert személyes sértésnek vennék, hogy valaki elutasítja a "szent magot".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!