Miért nem lehet elfogadni, hogy engem nem érdekel semmi sem és nem szeretnék tanulni?
Megértem, hogy nem akarsz diplomát. De legalább egy szaros szakmát végezz el. Az se baj ha életedben nem akarsz abban dolgozni.
Vagy menj el dolgozni és meglátod hol tudsz majd elhelyezkedni a semmivel minimálért. Akkor majd megjön a motivációd.
"mondták, hogy akkor most kaptam egy kis haladékot ... Eltelt az az idő is és én ugyanúgy nem jutottam előrébb"
Vagyis eltelt egy év azzal, hogy csak a telefonodat nyomogattad ahelyett, hogy elmentél volna dolgozni. Elég hülyék a szüleid (is), hogy így állnak hozzá.
" Abban az egy évben is dolgoztam az érettségit követően, illetve most is dolgozni szeretnék."
Ja, jó. És mi tart vissza? Menjél akkor dolgozni.
De ezek egyetemek ahova jelentkeztél?
Eléggé idő és pénzkidobásnak tűnik...
Valami szakmát azért tényleg kellene tanulnod, ne legyél léhűtő eltartott. Érettségivel nagyon nagyon kevés lehetőséged van egy erős családi háttér nélkül.
Beszéld meg inkább a szüleiddel, hogy inkább kihagynál egy félévet/évet dolgotnál és keritenél valami célt az életednek. Céltalan ember nem ember!
Nem azt nem fogadják el, hogy nem szeretnél továbbtanulni, hanem, hogy elzülesz és lesüllyedsz. Szeretnének neked szép életet és komolyabb egisztenciát és ehhez kell legalább valami szakmai végzettség.
Olyan nincs hogy semmi se érdekel. Gondolkozz el, van hobbid? Van valami kedvenc időtöltésed? Barátaid? Többi családtagod mit csinál?
Szerintem csinálj egy szakmát, bármilyet amivel dolgozni tudsz, ami rövid idő alatt megvan vagy annyi idő alatt, hogy foggal-körömmel kibírd és akkor nem fog a családod sem bactatni, elmész dolgozni és kész!
Én megértelek, mert aki nem akar se orvos, se mérnök, se programozó lenni, a bölcsészetből, művészkedésből meg úgysem lehet megélni, annak teljesen fölösleges az egyetem és nincs értelme kicsinálni magad a semmiért.
Ha úgysem érdekel semmi, akkor olyasmit tanulj, ami legalább hamar megvan és utána még munka közben is megérhetsz valami másra.
Valamit mindenképpen csinálnod kell....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!