Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az, hogy a szüleim...

Miért van az, hogy a szüleim nem tudnak engem elfogadni?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok, a szüleim 2 éves koromban elváltak. Azóta apának már van felesége és egy kisfia, akit nagyon szeretek, úgyszintén mint a feleségét. De valami nem okés.

Anyával élek együtt, és hát mondtam neki, hogy komolyabban szeretnék a rajzolással foglalkozni, már 9 évesen se inkább formákat rajzoltam, hanem elvont dolgokat és gazdag színvilágot teremtettem meg a papíron. Rengeteg versenyen indultam, ahol mindig dobogón szerepeltem és 5 nemzetközi versenyre jutottam ki, abból 2 világversenyre jutott ki a rajzom, az egyik 396., a másik 94. helyezést ért el a többmint 12 millió beküldött rajzból, természetesen korosztály kategóriában. Ezzel nem dicsekedni szeretnék, csakhát anya azzal érvel, hogy nem igaz, hogy annyi ragadt rám 10 év iskola után, hogy szeretek papírra pingálni. És ami a legszomorúbb, hogy apa is egyetért vele. De én imádok rajzolni, szinte biztos vagyok benne, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, a szüleim viszont rettenetesen ellenzik, ők inkább mérnöknek képzelnének el. Tény, hogy jól megy a matek meg a fizika is, meg van hozzá az agyam, de én biztos vagyok benne, hogy csak a művészet mellett lennék boldog! Mit tegyek? Kérlek segítsetek!:(

2015. nov. 16. 20:41
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
85%
Ha művésznek születtél, akkor úgysem tudsz más lenni, mint művész - vagy korán meg fogsz halni. Egy művész mindig a saját útján halad, nem a szüleién, tehát el fog jönni az az idő, amikor nem a díjakért rajzolsz, és nem érdekel, hogy anyád vagy apád mint mond és mit akar - mégy a saját utadon.
2015. nov. 16. 20:57
 2/31 anonim ***** válasza:
76%
Bocs, hogy ezt mondom, de én a szüleiddel értek eggyet. Megpróbálhatnád, hogy mérnök leszel, de a rajzolást se hagyod abba szabadídődben, mivel elég sép eredményeid vannak
2015. nov. 16. 21:00
 3/31 A kérdező kommentje:
Én csak azt nem értem, miért kell, hogy ők döntsék el, hogy én mivel szeretnék foglalkozni. Nem szeretnék hálátlannak tűnni előttük, nagyszerű szülők még úgy is, hogy már nincsenek együtt. De miért nem foglalkozhatok a rajzolással, mikor engem ez boldoggá tesz és egyáltalán nem fáraszt le? Élvezem, amit csinálok, mindig van nálam fényképezőgép, ha esetleg meg szeretnék valamit örökíteni és azt papírra rajzolni/festeni. Megnyugtat és megbékít, eltereli a gondolataimat a sok szomorúságról... Imádom.
2015. nov. 16. 21:14
 4/31 anonim ***** válasza:
100%

a szuleid kicsit realisabban latjak a világot. akkor már menj el rajztanarnak, mellette bőven lesz időd alkotni, az egyetem is tetszeni fog. és nem halsz úgy éhen, mint ha csak rajzolgatàsból szeretnél megelni...

nyilván van akinek sikerül..

2015. nov. 16. 21:25
 5/31 A kérdező kommentje:
Itt nem ez a gond... Nem engedik, hogy a rajzolással foglalkozzak. Azt akarják, hogy mérnök legyek. Hallani sem akarnak a művészeti egyetemről, vagy bármi... Mivel a nagypapám is mérnök volt, meg apa is az, ezért nekem kell "továbbvinni" a hagyományt. De én nem szeretném. Na, és ez az, ami miatt totál kibuknak.
2015. nov. 16. 21:30
 6/31 anonim ***** válasza:
91%
Csak én szerintem fura ez a hagyomány. Próbáj meg azzal érvelni a szüleidnek, hgy neked nem kell tovább vinned a hagyományt, mivel edig csak férfiak vitték, te pedig lány vagy
2015. nov. 16. 21:34
 7/31 anonim ***** válasza:
90%
nekem nem fura ez a hagyomány ,de gondolom úgy gondolják, hogy rajzolásból nem fogsz megélni vagy nehezen..
2015. nov. 16. 21:38
 8/31 A kérdező kommentje:
Nem tudom, nem értenek meg, nem látják át a dolgokat, a rajzaimat sem értékelik, ami nagyon bánt. Nem mintha elvárnám, hogy ömlengjenek róla, csak mikor 12-13 éves voltam és a versenyekre meg szabadidőmben készítettem a rajzaimat és kikértem a véleményüket, mondtam, hogy kaphatok hideget/meleget, csak mondjanak valamit, de semmit nem mondtak rájuk. Emlékszem, anya hazajött a munkából és bejelentettem, hogy a rajzom bejutott a világversenyre, csak rám nézett és megkérdezte, hogy mi volt a suliban. Akkor egy évre fel is hagytam a rajzolással, elmondhatatlanul rosszul esett, hogy nem állnak mellettem a szeretteim, hogy támogassanak ebben a dologban.
2015. nov. 16. 21:41
 9/31 anonim ***** válasza:
74%
Kérdező, egyetlen k_urva fontos kérdés van csak, éhen döglessz-e vagy nem döglessz éhen a "választott utadon". Csinálj meg valami biztosat, kolduló mérnököket nem nagyon lehet látni. Közben nem kell abbahagynod a rajzolást, és később ha már sínen van az életed, akár elvégezhetsz egy művészeti sulit is.
2015. nov. 16. 21:42
 10/31 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy naiv vagyok, de nem érdekel, ha éhen döglök, akkor is ezt fogom csinálni:).
2015. nov. 16. 21:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!