Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az, hogy a szüleim...

Miért van az, hogy a szüleim nem tudnak engem elfogadni?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok, a szüleim 2 éves koromban elváltak. Azóta apának már van felesége és egy kisfia, akit nagyon szeretek, úgyszintén mint a feleségét. De valami nem okés.

Anyával élek együtt, és hát mondtam neki, hogy komolyabban szeretnék a rajzolással foglalkozni, már 9 évesen se inkább formákat rajzoltam, hanem elvont dolgokat és gazdag színvilágot teremtettem meg a papíron. Rengeteg versenyen indultam, ahol mindig dobogón szerepeltem és 5 nemzetközi versenyre jutottam ki, abból 2 világversenyre jutott ki a rajzom, az egyik 396., a másik 94. helyezést ért el a többmint 12 millió beküldött rajzból, természetesen korosztály kategóriában. Ezzel nem dicsekedni szeretnék, csakhát anya azzal érvel, hogy nem igaz, hogy annyi ragadt rám 10 év iskola után, hogy szeretek papírra pingálni. És ami a legszomorúbb, hogy apa is egyetért vele. De én imádok rajzolni, szinte biztos vagyok benne, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, a szüleim viszont rettenetesen ellenzik, ők inkább mérnöknek képzelnének el. Tény, hogy jól megy a matek meg a fizika is, meg van hozzá az agyam, de én biztos vagyok benne, hogy csak a művészet mellett lennék boldog! Mit tegyek? Kérlek segítsetek!:(

2015. nov. 16. 20:41
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
76%
Nagyon gyerek vagy még ilyen hozzáállással, inenntől nem csodálom, hogy miért nem vesznek téged komolyan a szüleid... Vagy a hobbidat.
2015. nov. 16. 22:00
 12/31 A kérdező kommentje:
Érzelmi okokból is szeretnék ezzel foglalkozni, ezért vállalom, ha kevés pénzért is.
2015. nov. 16. 22:04
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem olyan szakma, hogy rajzolgató, nincs. Talán ha grafikus, formatervező, vagy belsőépítész, vagy bármi hasonló konkrétabb dolog érdekelne (csak példák) akkor lehet, hogy a szüleid jobban odafigyelnének arra, amit mondasz, de ez így komolytalannak hangzik.
2015. nov. 16. 22:07
 14/31 anonim ***** válasza:
64%
Hát kisszívem, ha majd a saját lábadra kell állnod és nem fogod tudni fizetni a számlákat, akkor hidd el, érdekelni fog hogy éhen döglesz-e vagy sem.
2015. nov. 16. 22:11
 15/31 A kérdező kommentje:
Úgy beszéltek, mintha ezzel a munkával nem tudnám magamnak megteremteni az alap szükségleteimet! Lehet, hogy nem fogok a legnagyobb gazdagságban élni, de ha még szűkösen is, akkor is ezt fogom csinálni.
2015. nov. 16. 22:21
 16/31 anonim ***** válasza:
50%
CSAK rajzolással konkrétan kb. semmit nem fogsz keresni...
2015. nov. 16. 22:27
 17/31 A kérdező kommentje:
De semmilyen művészeti pályára nem engednek el. Nekik csak a mérnök jó. Én meg az rohadtul nem akarok lenni.
2015. nov. 16. 22:31
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
Írd már le, hogy a "rajzolgatás" milyen munka is pontosan és kiktől számítasz bevételre?
2015. nov. 16. 22:32
 19/31 anonim ***** válasza:
30%
Tipikus lázadó tini gondolkodás... "Majd én jobban tudom" ez a jelmondatotok még. Tudod drága, itt többségében felnőttek írnak neked, akiknek van élettapasztalatuk bőven. És ha mindenki azt mondja neked, hogy szimplán rajzolgatással nem fogsz megélni, mert kell egy rendes szakma, akkor nem is fogsz. Rengeteg mindent lehet kezdeni a kézügyességeddel, az egyik válaszoló írta is hogy lehetsz grafikus, belsőépítész, akármi, de akkor is kell tanulnod. A szüleidnek igaza van, attól még hogy mérnöknek elmész (oda is kellenek az ügyes kezek), még nem veszítesz semmit, az utolsó évben úgy is szakosodni kell.
2015. nov. 16. 22:33
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan, írd már le, hogyan tervezel a rajzolásból megélni? Rajzolsz naponta 2-3 képet, amit mindennap megvesz valaki? Vagy nagyon szuper képeket rajzolsz, eladsz egyet 100.000-ért és abból fogsz élni egész hónapban?
2015. nov. 16. 22:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!