Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az, hogy a szüleim...

Miért van az, hogy a szüleim nem tudnak engem elfogadni?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok, a szüleim 2 éves koromban elváltak. Azóta apának már van felesége és egy kisfia, akit nagyon szeretek, úgyszintén mint a feleségét. De valami nem okés.

Anyával élek együtt, és hát mondtam neki, hogy komolyabban szeretnék a rajzolással foglalkozni, már 9 évesen se inkább formákat rajzoltam, hanem elvont dolgokat és gazdag színvilágot teremtettem meg a papíron. Rengeteg versenyen indultam, ahol mindig dobogón szerepeltem és 5 nemzetközi versenyre jutottam ki, abból 2 világversenyre jutott ki a rajzom, az egyik 396., a másik 94. helyezést ért el a többmint 12 millió beküldött rajzból, természetesen korosztály kategóriában. Ezzel nem dicsekedni szeretnék, csakhát anya azzal érvel, hogy nem igaz, hogy annyi ragadt rám 10 év iskola után, hogy szeretek papírra pingálni. És ami a legszomorúbb, hogy apa is egyetért vele. De én imádok rajzolni, szinte biztos vagyok benne, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, a szüleim viszont rettenetesen ellenzik, ők inkább mérnöknek képzelnének el. Tény, hogy jól megy a matek meg a fizika is, meg van hozzá az agyam, de én biztos vagyok benne, hogy csak a művészet mellett lennék boldog! Mit tegyek? Kérlek segítsetek!:(

2015. nov. 16. 20:41
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Alkalmazott grafikus, formatervező mérnök,ipari terméktervező mérnök, építészmérnök-belső építész, könnyűipari mérnök, művészettörténész nem jöhet szóba?

Valami ilyen kompromisszumos megoldásra kéne törekedni, mert meggyőzni úgyse tudod őket. Aztán ha anyagilag önálló leszel, akkor szabadidődben egyengedheted a művészi karriered, aztán ha van belőle bevétel, elmehetsz részmunkaidőbe és a végén ha csak abból már meg tudsz élni, felmondasz végleg.

2015. nov. 16. 23:00
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

"Tudom, hogy naiv vagyok, de nem érdekel, ha éhen döglök, akkor is ezt fogom csinálni:)"

Kérdező, tényleg nagyon naiv vagy, és most éled a dackorszakod! Pedig jobban tennéd ha a 9-re hallgatnál!

2015. nov. 17. 03:59
 23/31 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, mire oda kerülsz, hogy egyetemet kell választanod, nagykorú leszel, oda adod be a jelentkezést, ahova akarod, anyádéknak nincs beleszólásuk, nem kell az engedélyük. Nem értem a rinyát.
2015. nov. 17. 08:30
 24/31 A kérdező kommentje:
Én se azt terveztem, hogy egész álló nap csak rajzolok vagy festek, gondolkodtam a grafikuson is. Igazatok van, fölös a rinya, majd valahogy megoldódik. Köszönöm a válaszokat!:)
2015. nov. 17. 13:54
 25/31 anonim ***** válasza:

A szülők azért akarják eldönteni, mert úgy vannak vele, hogy nekik már sokkal nagyobb tapasztalatuk van a valóvilágban, és jobb ötletnek tartják azt, hogy akkor, ha van eszed szerezz gyorsan egy rendes végzettséged, amit sose lehet elvenni tőled, amivel biztos, hogy fogsz boldogulni ráadásul nagyon jól, mint azt, hogy rajzolgassál, amiből vagy lesz valami, vagy nem, és ha rájössz, hogy nem pálya és nincs miből megélni, akkor még mindig jobb, ha fordítva csinálod és legalább már van valami, amihez vissza tudsz fordulni és el tudsz vele helyezkedni, mint az, hogy hirtelen ráébredsz, hogy bässza meg valamit mégis kéne tanulnom, mert ebből nem fogok megélni!

Másrészt mérnökként lehet a házadban majd egy műterem, ahol azt festesz, rajzolsz, amit akarsz.

Nekem is van olyan barátnőm, aki keramikus lett, mert ez volt a szíve vágya, most vázákat készít meg mit tudom én ilyeneket, nagyon élvezi, de 30 elmúlt, még mindig az anyjáéknál lakik, mert elég hektikusak a bevételei, nem engedheti meg magának azt, hogy belevágjon egy rendszeres és magas jövedelmet igénylő önálló életbe, máshoz meg nem ért.

2015. nov. 17. 14:33
 26/31 anonim ***** válasza:

Amúgy ez a nem érdekel, hogy éhen döglök szöveg ez szép, csak ezzel az a baj, hogy kb. anyádék élete végéig a nyakukban fogsz ülni ezzel a hozzáállással, mert nyilván szeretnek és úgyse hagynának éhenhalni, így aztán mindig nekik kéne kihúzni a szarból. És hát mindenki szeretné elkerülni, hogy a gyerekének úgy kelljen élni, hogy folyton a szarból kelljen kihúzni. Azért mégiscsak jobb nem a szarban kapálózni, még akkor is, ha történetesen a szarban szép képek vesznek körül, nem?

Ha meg mégis bejön a művészkedés a másikat ott tudod hagyni. De fordítva, ha nincs végzettséged, akkor évek kihagyása után sokkal kínkeservesebb. Jobb azt úgy csinálni, amíg még gyerek minőségben otthon élsz és anya meg apa állja a tanulást.

2015. nov. 17. 14:36
 27/31 anonim ***** válasza:
91%

Már peddig erről ők nem dönthetnek!

Meg kell érteniük hogy a saját életed úgy szeretnéd élni ahogyan akarod.

Értesd meg velük,hogy így csak elfognak veszíteni téged.

2015. nov. 17. 17:55
 28/31 A kérdező kommentje:
Az biztos, hogy nem megyek semmilyen mérnöki egyetemre, vagy elfogadják, vagy nem. Még van két évük elfogadni, remélem, menni fog :)
2015. nov. 17. 21:40
 29/31 anonim ***** válasza:
45%
Ne izgulj, mire odakerülsz már nem leszel ilyen gyerek. Mikor gimibe kerültem én idegenvezető akartam lenni, de volt egy idő, mikor régész. Végül, szüleim nagy megkönnyebbülésére, mégis orvosira mentem. Nem ők kényszerítettek, akkor már én akartam normális végzettséget. De volt osztálytársam aki színésznő akart lenni, meg volt aki énekes, aztán ők is fölnőttek, a hobbik meg megmaradtak hobbinak.
2015. nov. 17. 21:54
 30/31 anonim ***** válasza:

"Értesd meg velük,hogy így csak elfognak veszíteni téged."

Dehogy veszítik el! Pénzért másnem úgy is hazajár majd, ha egyáltalán elbír költözni a rajzaiból...

2015. nov. 17. 23:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!