Elfogadnátok így a hàzat a szülőktől?
A nagyanyámék néhány éve elhunytak ès a házat, ami a szomszéd faluban van anyám örökölte meg. Anyám azt mondta, ha felújító magamnak, akkor az enyém lehet lakhatok ott. Tudom nagyon hálásnak kell ezért lennem, hiszen nem mindenkinek adatik ez meg viszont gondolkozok az albérleten is, a munkahelyem közelében, mivel vannak fenntartásaim ezzel kapcsolatban.
Ahogy anyámat ismerem, tuti mindig átjárkálna váratlanul, hogy épp erre jártam ès csak beugrottam címszóval. A magánszféra szó kifejezés számára szó szerint ismeretlen. Amikor mondom neki, hogy ha bejön a szobámba, akkor kopogjon már, mert mindekinek van magánszerája, akkor csak röhög, hogy jó dolgomba nem tudok, már milyen hülyeséget kitalálni. Vagy amikor rossz kedve van, akkor meg jön azzal, hogy egyszer még vissza fogom sírni, hogy ő bejött a szobámba.
A húgomék ezért nem kérték az apai nagyszülői házat, mikor apám ajánlgatta.
Ha te nem költözöl be, mik anyád tervei vele? Az eladás nem opció?
Épp ezt akartam írni, hogy esetleg eladni - ha már úgyis neked szánja - és ott venni, ahol te dolgozol?
A leírtak fényében nem költöznék be ebben a formában, mert az az ő tulajdona, ahogy téged is akként kezel és tuti bejárna simán. Ha otthon vagy, azért, ha nem, akkor meg azért.
Mit jelent az, hogy ha felújítod, lakhatsz ott? Átíratja a nevedre, és a tied? Akkor elfogadnám, aztán majd megtanulja a magánszféra jelentését.
Vagy az ő nevén marad, te meg ingyen albérlő vagy szerződés nélkül? Akkor eszem ágában sem lenne.
Ülj le anyáddal, és beszéld meg a kondíciókat.
Mondd el őszintén, hogy neked csak akkor kell, ha tiszteletben tartja a magánszférádat.
Amúgy ha annyira neked akarja adni, akkor írassa át a nevedre. Egyenesági rokonok között illeték- és adómentes az ajándékozás. És akkor tiszta lapok vannak.
"Nem került meg szóba, mert anyám nagyon azon van, hogy az az enyèm lesz."
Hát oké, de onnantól, hogy a tiéd lesz hivatalosan is, már te döntöd el, mit kezdesz vele.
Persze nem árulnék zsákbamacskát, megmondanám nyíltan, mik a terveim: én eladnám.
Ha csak azzak a feltétellel adja, hogy csakis benne élhetsz, azt mondanám, akkor tartsa meg.
Mert akkor ebből látszana, hogy igazából nem neked szánja, csak sajnál megválni a szülői háztól, és abban a reményben adná át neked, hogy így családban marad.
A húgomék ezért nem fogadták el apám ajánlatát. Tuti, hogy a világon mindenbe beleszólt volna, nagyanyámék ezeréves cuccait sem dobhatták volna ki, apám elvárta volna, hogy egy múzeumként tartsák fenn a szülei emlékét.
Szimplán mond meg anyukádnak hogy nem szeretnéd a házat. Sokkal szívesebben laknál egy olyan házban amit te fizettél vagy albérletben.
Ezzel mindenképp jól járnál mert így megkímélnéd magad a folyamatos ellenőrizgetéstől mondván hogy neked adták ezt a házat és ez a hála érte?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!