Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kötelező lenne ellátnom,...

Kötelező lenne ellátnom, támogatnom az édesanyámat idős korában, úgy hogy tett velem jópár olyat, ami miatt inkább nem szeretném látni sem?

Figyelt kérdés

Sajnos az édesanyámmal nagyon rossz a kapcsolatunk, nem tervezett gyerek vagyok, ő pedig egyedülálló szülő, és bár apa mindig mellettem volt, leginkább akkor is anya nevelt, fizikailag minden szükséges dolgot megadott nekem, viszont érzelmileg teljesen elhanyagolt. Ha valami miatt sírtam kicsiként, akkor csak annyit mondott, hogy halkabban csináljam már, vagy fejezzem be, mert nem érdekli. Az egyszerű kéréseimet ( pl légyszíves ne turkálj a cuccaim között, ha lenne olyan, ami rám nézve káros, arról úgyis tudnál) teljesen figyelmen kívül hagyja, bezzeg ha ő mond valamit, akármennyire is nehéz teljesíteni, azonnal meg kell csinálnom. Rendszeresen érek el eredményeket versenyeken, de szerinte ez alap, soha egy dícséretet nem kaptam, és még reggelig folytathatnám.

A lényeg, hogy mihelyt saját lábra tudok állni, meg szeretném vele szakítani a kapcsolatot, legalább egy időre, hogy ha kevesebbet találkozik velem, akkor hátha az engem való szidás helyett normálisan beszélgetne velem. Ha ez sem jön össze, akkor végleg ki akarok lépni az életéből, mert nincsen szükségem olyan emberekre, akiktől szinte csak bántást kapok.

2022. dec. 1. 20:16
1 2 3 4 5 6
 51/54 A kérdező kommentje:
50 a traumák feldolgozása nem egyenlő azzal, hogy segítenem kéne bármiben is egy olyan nőnek akitől rengeteg rosszat kaptam.
2022. dec. 3. 15:30
 52/54 anonim ***** válasza:
11%
Nem, az szimplán csak emberi jóérzés kérdése. Tipikusan az az ember vagy, akik számára ateistaként is úgy gondolom, hasznos találmány a kereszténység, mert mond olyan tanításokat, amikre magadtól sajnos nem tudnál ráérezni.
2022. dec. 3. 15:38
 53/54 A kérdező kommentje:

52 öhm....akkor légyszíves ölelgess sorozatgyilkosokat meg erőszaktevőket, jó? Hiszen a vallás szerint úgyis mindenkinek úgy kell viszonyulnia a másikhoz, hogy az fordított helyzetben is jó legyen....

Nem hiszem, hogy kötelességem lenne ellátni őt csak azért, mert megszült, nem kértem rá. Ő vállalta, és azt is, hogy normálisan felnevel, amibe bele tartozik az érzelmi támogatás is. Azon téren pedig elbukott.

2022. dec. 3. 16:24
 54/54 anonim ***** válasza:
25%
De ha ilyen tisztán látod a dolgot, minek kérdezel itt idegeneket?
2022. dec. 3. 17:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!