Szabad tartani a kapcsolatot egy olyan szülõvel, aki azért tett ki otthonról, mert nõ vagyok és 24?
Rólam azt kell tudni, hogy van egy 27 éves bátyám, aki egèsz életében otthon lakott. Én Pestre jártam egyetemre, diplomát fogok szerezni, és a helyi iskolában kaptam àllást mint gyakornok. A tanárság nem fizet jól, a hosszú gyakorlat egy évig bérminimumot kapok.
A szüleim nem örültek annak, hogy hazajöttem, mert a bátyámnak akartak lakást csinálni a felsõ emeleten. Azt mondták, 24 évesen már pasival kéne laknom. Végül azt mondták, hogy maradhatok, de ha a tesómnak lesz barátnõje/mentasszonya, akkor ki kell költöznöm.
Bátyám idõközben eljegyezte a barátnõjét, a szüleim meg már utalgatnak rá, hogy illene kiköltöznöm.
A nõci valószínūleg nem arra vágyik, hogy anyóshoz menjen, de rosszul esik, hogy engem kvázi kitettek otthonról
Számomra fiús-lányos szülőként, az ilyen felfoghatatlan.
Általában szülőpárti vagyok - talán mert nekem jó szüleim vannak - de ilyen esetben elköltöznék és én biztos soha többé nem tartanék velük kapcsolatot.
A testvéred mit szól az egész helyzethez? Egyáltalán oda akarnak költözni? Én biztosan nem mennék bele, hogy a testvérem azért legyen kidobva otthonról, hogy nekem nagyobb helyem legyen.
Ha más nem, amikor vége a gyakornoki évnek - az végülis már csak 5 hónap - keress állást egy vidéki iskolában, ahol adnak szolgálati lakást is. Utána viszont a telefonszámukat is felejtsd el.
Láttam ilyet haveri körben. Ott a gyerek érdekében tették, mert diplomás, 400 felett kereső, majd 30 éves srác nem akart lelépni.
Alig 2 évre rá lett neje, gyereke, én egy cége. Kellett a lökés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!