Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szabad tartani a kapcsolatot...

Szabad tartani a kapcsolatot egy olyan szülõvel, aki azért tett ki otthonról, mert nõ vagyok és 24?

Figyelt kérdés

Rólam azt kell tudni, hogy van egy 27 éves bátyám, aki egèsz életében otthon lakott. Én Pestre jártam egyetemre, diplomát fogok szerezni, és a helyi iskolában kaptam àllást mint gyakornok. A tanárság nem fizet jól, a hosszú gyakorlat egy évig bérminimumot kapok.

A szüleim nem örültek annak, hogy hazajöttem, mert a bátyámnak akartak lakást csinálni a felsõ emeleten. Azt mondták, 24 évesen már pasival kéne laknom. Végül azt mondták, hogy maradhatok, de ha a tesómnak lesz barátnõje/mentasszonya, akkor ki kell költöznöm.

Bátyám idõközben eljegyezte a barátnõjét, a szüleim meg már utalgatnak rá, hogy illene kiköltöznöm.

A nõci valószínūleg nem arra vágyik, hogy anyóshoz menjen, de rosszul esik, hogy engem kvázi kitettek otthonról

2022. márc. 7. 19:12
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
18 körül kezdték. Addig max. annyi megkülönböztetés volt, hogy én anyával csináltam a benti munkát, a tesóm meg a kinti munkát apámmal— egyenlõen kaptunk pénzt, jogsit, utazást, játékot stb
2022. márc. 7. 19:52
 12/29 anonim ***** válasza:
94%

"Nem, én azért vagyok “kidobva”, mert nõ vagyok, 24 éves, és pasival kéne laknom." Költöztess oda egy pasit, kiváncsi lennék, mit szólnának.

Nagyon maradi tuskók lehetnek. Mint a középkorban, amikor a fiú gyerek örökölte a vagyont, a lányt meg 14 évesen férjhez adták, és elköltözhetett jó messzire. Próbáltad már rávezetni őket, hogy mennyire igazságtalan szar emberek, ha inkább a fiuk barátnőjét tartanák el mint a saját lányukat?

2022. márc. 7. 20:18
 13/29 anonim ***** válasza:
93%
Ritka retardált szüleid vannak, én a helyedben a közelükbe nem mennék soha többet, kellenek a francnak ilyen mérgező emberek.
2022. márc. 7. 20:59
 14/29 anonim ***** válasza:
93%
Ha ilyen szüleim lennének, ez lenne az utolsó alkalom, hogy elmentem hozzájuk. Mélységesen csalódott lennék.
2022. márc. 7. 21:44
 15/29 anonim ***** válasza:
86%
Hanyagold őket.
2022. márc. 8. 03:45
 16/29 anonim ***** válasza:
25%

A törvény kimondja, hogy ha egyszer rászorultak lesznek, neked akkor is kötelességed ápolni, gondozni, eltartani őket.

Gyakorlatilag neked kívül tágasabb, nem számítasz.

Hát ne adja Isten, hogy majd a menyük “jól megköszönje” nekik ezt a gesztust.

2022. márc. 8. 05:40
 17/29 anonim ***** válasza:
89%
Az életben nem látnának többé.
2022. márc. 8. 07:35
 18/29 anonim ***** válasza:
89%
A törvény kimondja, hogy ha egyszer rászorultak lesznek, neked akkor is kötelességed ápolni, gondozni, eltartani őket. - ez természetesen NEM igaz.
2022. márc. 8. 07:35
 19/29 A kérdező kommentje:
De igaz. Van rokontartás itthon
2022. márc. 8. 07:52
 20/29 anonim ***** válasza:
87%

Félig van csak igazad!

Ápolnia, gondoznia valóban nem személyesen kell a gyereknek a szülőt, de anyagilag hozzá kell járulnia az ápolásához, gondozásához, otthonban való elhelyezésekor a költségekhez hozzá kell járulnia, ha szükséges. Ha nem szorul ápolásra, de a megélhetése veszélyben van, akkor havi apanázst ítélnek meg.

Természetesen ez így roppant le van egyszerűsítve, mérlegelik a kapcsolatot, a gyerek anyagi helyzetét, eltartottjainak a számát,... stb.

Ezt nem a FIDESZ találta ki, ez egy 1969-es Csjt. törvény, ami soha nem lett megszüntetve, csak le lett róla fújva a por.

2022. márc. 8. 08:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!