Kötelező lenne ellátnom, támogatnom az édesanyámat idős korában, úgy hogy tett velem jópár olyat, ami miatt inkább nem szeretném látni sem?
Sajnos az édesanyámmal nagyon rossz a kapcsolatunk, nem tervezett gyerek vagyok, ő pedig egyedülálló szülő, és bár apa mindig mellettem volt, leginkább akkor is anya nevelt, fizikailag minden szükséges dolgot megadott nekem, viszont érzelmileg teljesen elhanyagolt. Ha valami miatt sírtam kicsiként, akkor csak annyit mondott, hogy halkabban csináljam már, vagy fejezzem be, mert nem érdekli. Az egyszerű kéréseimet ( pl légyszíves ne turkálj a cuccaim között, ha lenne olyan, ami rám nézve káros, arról úgyis tudnál) teljesen figyelmen kívül hagyja, bezzeg ha ő mond valamit, akármennyire is nehéz teljesíteni, azonnal meg kell csinálnom. Rendszeresen érek el eredményeket versenyeken, de szerinte ez alap, soha egy dícséretet nem kaptam, és még reggelig folytathatnám.
A lényeg, hogy mihelyt saját lábra tudok állni, meg szeretném vele szakítani a kapcsolatot, legalább egy időre, hogy ha kevesebbet találkozik velem, akkor hátha az engem való szidás helyett normálisan beszélgetne velem. Ha ez sem jön össze, akkor végleg ki akarok lépni az életéből, mert nincsen szükségem olyan emberekre, akiktől szinte csak bántást kapok.
1 nem tudom, lehet, bár nem hiszem.
4 de gondolom vannak bizonyos feltételek, mint pl ha a szülő bármiféle módon bántalmazza a gyereket, akkor azt hiszem nem kell.
6 én pl láttam már olyan embert, aki a másik mellett volt, ameddig csak lehetett és megbánta. A pszichológus kérdés az érdekes, szerintem pont, hogy ezzel spórolnám meg magamnak a pszichológushoz járást. Egyáltalán nem érzem, hogy támogatnom kéne bármiben is. Elzárkózni addig meg nem tudok tőle, amíg az az egy lehetőségem van, hogy vele lakok.
8 akkor ezek szerint pl a dédimamám egy amerikai film szereplője volna?
"Azért, mert magyarul baromira nem hangozna természetesen a "biológiai anyám" megnevezés. Nincs jobb szavunk rá, c'est la vie."
Te melyik országban élsz, hogy nem ismered az anya, anyám, anyu, anyukám, anyuci, mutter, mutti, mama stb. szavakat?
Egy embert sem ismerek, aki ilyen negédeskedő "édesanyám" megnevezést használna. Pláne olyan emberre, aki még véletlenül sem érdemli meg. Az én anyám megérdemelné, de sosem használtam ezt a szót. Ha épp nem az egymillió becenevén hívom, akkor Anyu vagy Anya.
Azért hívom édesanyámnak, mert az. Ő szült engem.
13 nem lépett le. Meghalt, amikor még nagyon kicsi voltam.
Egy dolog, hogy meg adta a fizikai dolgokat, viszont konkrétan egy számomra majdnem teljesen idegen tanár is többet foglalkozott az érzéseimmel, mint ő. És az ilyen szintű elhanyagolás, mentális bántalmazás is ugyanúgy bántalmazásnak számít.
"Azért hívom édesanyámnak, mert az. Ő szült engem."
És ha rögtön utána a pottyantósba dobott volna, akkor is az lenne. Értem. Hát vannak bajok nálad a toronyban, de volt kitől örökölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!