Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kötelező lenne ellátnom,...

Kötelező lenne ellátnom, támogatnom az édesanyámat idős korában, úgy hogy tett velem jópár olyat, ami miatt inkább nem szeretném látni sem?

Figyelt kérdés

Sajnos az édesanyámmal nagyon rossz a kapcsolatunk, nem tervezett gyerek vagyok, ő pedig egyedülálló szülő, és bár apa mindig mellettem volt, leginkább akkor is anya nevelt, fizikailag minden szükséges dolgot megadott nekem, viszont érzelmileg teljesen elhanyagolt. Ha valami miatt sírtam kicsiként, akkor csak annyit mondott, hogy halkabban csináljam már, vagy fejezzem be, mert nem érdekli. Az egyszerű kéréseimet ( pl légyszíves ne turkálj a cuccaim között, ha lenne olyan, ami rám nézve káros, arról úgyis tudnál) teljesen figyelmen kívül hagyja, bezzeg ha ő mond valamit, akármennyire is nehéz teljesíteni, azonnal meg kell csinálnom. Rendszeresen érek el eredményeket versenyeken, de szerinte ez alap, soha egy dícséretet nem kaptam, és még reggelig folytathatnám.

A lényeg, hogy mihelyt saját lábra tudok állni, meg szeretném vele szakítani a kapcsolatot, legalább egy időre, hogy ha kevesebbet találkozik velem, akkor hátha az engem való szidás helyett normálisan beszélgetne velem. Ha ez sem jön össze, akkor végleg ki akarok lépni az életéből, mert nincsen szükségem olyan emberekre, akiktől szinte csak bántást kapok.

2022. dec. 1. 20:16
1 2 3 4 5 6
 11/54 A kérdező kommentje:

1 nem tudom, lehet, bár nem hiszem.

4 de gondolom vannak bizonyos feltételek, mint pl ha a szülő bármiféle módon bántalmazza a gyereket, akkor azt hiszem nem kell.

6 én pl láttam már olyan embert, aki a másik mellett volt, ameddig csak lehetett és megbánta. A pszichológus kérdés az érdekes, szerintem pont, hogy ezzel spórolnám meg magamnak a pszichológushoz járást. Egyáltalán nem érzem, hogy támogatnom kéne bármiben is. Elzárkózni addig meg nem tudok tőle, amíg az az egy lehetőségem van, hogy vele lakok.

8 akkor ezek szerint pl a dédimamám egy amerikai film szereplője volna?

2022. dec. 1. 21:51
 12/54 anonim ***** válasza:
53%

"Azért, mert magyarul baromira nem hangozna természetesen a "biológiai anyám" megnevezés. Nincs jobb szavunk rá, c'est la vie."

Te melyik országban élsz, hogy nem ismered az anya, anyám, anyu, anyukám, anyuci, mutter, mutti, mama stb. szavakat?

Egy embert sem ismerek, aki ilyen negédeskedő "édesanyám" megnevezést használna. Pláne olyan emberre, aki még véletlenül sem érdemli meg. Az én anyám megérdemelné, de sosem használtam ezt a szót. Ha épp nem az egymillió becenevén hívom, akkor Anyu vagy Anya.

2022. dec. 1. 22:00
 13/54 anonim ***** válasza:
42%
Melletted volt, megadta a fizikai dolgokat, azt nem írod, hogy vert volna. Egyedül nevelt, mivel apád lelépett. Ő miért marad ki a történetből? Vele nincs bajod? Ja, persze, úgy könnyű, ha lelépünk.
2022. dec. 1. 22:01
 14/54 anonim ***** válasza:
46%
#12 El vagy tájolva, ha számodra az "édesanya" nem azt a személyt takarja, aki neked életet adott, akármit is csinált utána. Majd ha megtanultál magyarul, gyere vissza vitázni.
2022. dec. 1. 22:06
 15/54 anonim ***** válasza:
79%
Fordítok: apád anyádra nyomott minden terhet, ő ennek ellenére mindent megtett amit tudott: de te véletlenül sem a faterodra haragszol, aki mellett ennyire kivolt anyád, hanem arra aki nevelt. Rohadt nehéz ám egy leszarom pasival gyereket nevelni. Gondolkozz el igazából kinek köszönhető a szitu...
2022. dec. 1. 22:08
 16/54 anonim ***** válasza:
29%
13 es 14: nem eleg a gyereket megcsinalni, majd megszulni. Utana nem szadizni, hanem normalisan! nevelni kell. Egy szadista, bantalmazo, elhanyagolo lenyt nem illet meg az "edesanya titulus". Nem olyan bonyolult keplet ez. ;-)
2022. dec. 1. 22:10
 17/54 A kérdező kommentje:

Azért hívom édesanyámnak, mert az. Ő szült engem.

13 nem lépett le. Meghalt, amikor még nagyon kicsi voltam.

Egy dolog, hogy meg adta a fizikai dolgokat, viszont konkrétan egy számomra majdnem teljesen idegen tanár is többet foglalkozott az érzéseimmel, mint ő. És az ilyen szintű elhanyagolás, mentális bántalmazás is ugyanúgy bántalmazásnak számít.

2022. dec. 1. 22:11
 18/54 anonim ***** válasza:
30%
Ja, mennyivel jobba pasitaktika, hogy szakadjon meg a hülye nő-ami a férfiaknak bevett szokása, mintha közük nem lenen a gyerekhez, utána meg a nő a szemét mikor belefásul a kínlódásba. Ha apuka akkora ász volt, nevelhette volna a kérdezőt a "csúnya gonosz" anyu helyett, de ugye azt már nem...
2022. dec. 1. 22:13
 19/54 anonim ***** válasza:
80%
Jaaj ezeknek a kis butuska kutyuskáknak úgyis hiába magyarázod. Vagy teljesen fogyatékosok szegénykék (van belőlük pár a gyakorin), vagy saját maguk is pont ilyen hős szuperanyák és most magukra ismertek. Ettől még sajnos nem lesz édesanya az, aki kinyomott egy gyereket a szülőcsatornáján, mint ahogy édesapa sem lesz senki, csak mert élvezett egyet anno.
2022. dec. 1. 22:14
 20/54 anonim ***** válasza:
22%

"Azért hívom édesanyámnak, mert az. Ő szült engem."

És ha rögtön utána a pottyantósba dobott volna, akkor is az lenne. Értem. Hát vannak bajok nálad a toronyban, de volt kitől örökölni.

2022. dec. 1. 22:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!