Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megsértődnél, ha anyukád azt...

Megsértődnél, ha anyukád azt mondaná a gyerekekre, hogy pszichiáterre van szüksége?

Figyelt kérdés

A kislányom 3 éves múlt, úgy vélem, teljesen egészséges, okos, ügyes gyerek, de mostanában erősen tantrumozik.

Hétvégén mamáéknál voltunk és egyik nap ismét félóránként rájött a hisztiroham. Kb a tizediknél már én is kiborultam és kiraktam az udvarra amíg lenyugszom (ha még mellette maradok biztos elgurul a gyógyszer nálam is és rácsapok a fenekére :() Erre anyám összeszid, hogy vigyem be rögtön mert röhögnek rajtam a szomszédok, mi a francért nem viszem pszichiáterhez, ez nem normális dolog, hogy konkrétan akármi miatt ekkora hisztit csap.

Ez nekem nagyon rosszul esett, összeszedtem a cuccaimat és hazajottünk, azóta nem beszéltem anyuval.

Jogos, hogy megsértődtem, vagy túlreagálom? Tényleg pszichiátriai eset egy hisztis 3 éves?

2022. nov. 14. 10:09
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
92%

Hogyan kezeled ezeket a hisztiket?-lassan de eléri amit akar, eltereled a figyelmét, csak akkor kap figyelmet ha hisztizik

Mi lehet az oka, amikor ennyire beindul?-fáradtság, éhség, idegen hely...

2022. nov. 14. 21:47
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

Akár lehet az is.

Unokatesóméknál sem a szülők vették észre az ADHD-gyanút, hanem azok, akik ritkábban látták. Pont azért, mert nem "szokták meg" a gyerek túlmozgásos, figyelemzavaros viselkedését, hanem feltűnt neki, hogy ez talán nem oké.

Csak ilyenkor a legtöbb szülő vérig sértődik - ahelyett, hogy elvinné a gyerekét vizsgálatra, mert lehet, tényleg "gond" van.

2022. nov. 15. 13:53
 33/34 A kérdező kommentje:

#30, bocsánat, véletlenül a piros kezét nyomtam meg a zöld helyett :(

Mindenkinek köszönöm a véleményt, el fogunk menni egy kivizsgálásra

2022. nov. 15. 15:48
 34/34 anonim ***** válasza:
100%

Örülök, hogy így döntöttél. Szerintem jó, hogy ma már sok olyan problémát ki tudnak vizsgálni, és időben el tudnak kezdeni kezelni, meg megtanítják a szülőt is ezekre, ami az én gyerekkoromban még le volt tudva annyival, hogy a gyerek buta vagy neveletlen (a problémától függően). Ha pedig semmi gond nincs, te is megnyugszol, és akkor kicsit jobban le kell kötni a gyereket, ők sem egyformák, van, amelyiket leteheted egy helyre, és nyugisan eljátszik, és van, amelyikre pórázt kellene kötni (a szüleim megkapták mindkettőt tesómmal és velem).

Akármi lesz az eredmény, minden oké lesz végső soron. :-)

2022. nov. 15. 21:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!