Miért kérdezte tőlem apám, hogy akarok-e pszichiáterhez menni?
hát valami miatt aggódott... akkoriban a hírekben is ijesztegették a népet, hogy milyen rossz dolgai vannak a home office-nak, távoktatásank, meg elidegenednek az emberek, stb...
Tőle kéne megkérdezned.
De ez így hogyan jutott eszedbe amúgy? másfél év távlatából..
De mi ezt honnan tudjuk? Csak feltételezni tudjuk hogy aggódott miattad. Más típus lehetsz mint a testvéred, és úgy gondolta hogy valami baj lehet. Örülj neki.
Legközelebb csináld úgy hogy kettesben maradjatok és kérdezd meg tőle.
Magadtól nem is lesz válasz. Miért nem kérdezed meg, ha ennyi idő távlatából még ez foglalkoztat? Megkapnád tőle, és a probléma megoldódik.
A későbbiekben is ezt a megoldást javaslom, nem lesznek ilyen megoldatlan dolgaid.
Talán pont azért gondolta, hogy pszichiáterre lenne szükséged, hogy 1,5 év alatt képtelen vagy a saját apádtól erre rákérdezni és ez a gátoltságod az élet egyéb területein is megmutatkozik.
Eleve akivel nincs semmi gond, már a kérdés hallatán is visszakérdez, hogy “Miből szűrtétek le, hogy szükségem lenne rá?”
Nem ez lett volna a normális?
Tarts egy alapos önvizsgálatot, beszélgess el apáddal és ha kell, akkor ne szégyellj segítséget igénybe venni!
“…nekem néha előjönnek ilyen megoldatlan dolgok. Attól függetlenül hogy régi, még nincs rá válasz.”
Dehogy nincs! Csak rá kellene kérdezned!
Már ennyiből is látszik, hogy vannak mentális problémáid, amiken biztos tudna szakember segíteni!
6. Nem vagyok gátolt személy, csak vele nem vagyok túl jóban egyéb okok miatt, ez azért nem mindegy. Te is valamivel másképp kezeled azokat, akiket pl. utálsz, nem ugrasz a nyakukba.
7. És az milyen mentális probléma, hogy nem felejtem el teljesen a korábban történteket? A válaszon gondolkodás közben vedd figyelembe azt, hogy ADDIG a pontig semmi ilyenen nem elmélkedtem, illetve azt is, hogy nem másfél éve kelek és fekszek ezzel, csak most jutott eszembe.
Számomra is evidens lenne ilyen kérdés hallatán a válasz, hogy miért kellene nekem pszichiáterhez mennem?
9. Tényleg azt kellett volna reagálnom erre és ezt azóta is bánom, de ezzel nem megyek semmire mert visszacsinálni nem tudom.
Illetve ha ez a rágódás dolog van, szerintetek az miből jött le neki addig a napig a nagy tanulások közepette? Örülök hogy nagyon belelendültetek, de elemzés közben ne felejtsétek a részleteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!