Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megsértődnél, ha anyukád azt...

Megsértődnél, ha anyukád azt mondaná a gyerekekre, hogy pszichiáterre van szüksége?

Figyelt kérdés

A kislányom 3 éves múlt, úgy vélem, teljesen egészséges, okos, ügyes gyerek, de mostanában erősen tantrumozik.

Hétvégén mamáéknál voltunk és egyik nap ismét félóránként rájött a hisztiroham. Kb a tizediknél már én is kiborultam és kiraktam az udvarra amíg lenyugszom (ha még mellette maradok biztos elgurul a gyógyszer nálam is és rácsapok a fenekére :() Erre anyám összeszid, hogy vigyem be rögtön mert röhögnek rajtam a szomszédok, mi a francért nem viszem pszichiáterhez, ez nem normális dolog, hogy konkrétan akármi miatt ekkora hisztit csap.

Ez nekem nagyon rosszul esett, összeszedtem a cuccaimat és hazajottünk, azóta nem beszéltem anyuval.

Jogos, hogy megsértődtem, vagy túlreagálom? Tényleg pszichiátriai eset egy hisztis 3 éves?

2022. nov. 14. 10:09
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
99%

Szerintem az van a háttérben, hogy anyukád is únja a műsort, amit a gyermek rendez, lefárasztja, és nem tud mit kezdeni vele. Ezért mondhatta, amit mondott.

Nem hiszem, hogy bántásból mondta, csak gondolom, szeretné, ha valami módon vége lenne már.

2022. nov. 14. 10:12
 2/34 A kérdező kommentje:
Tudom, de láthatta, hogy nem tehettem ellene semmit...
2022. nov. 14. 10:14
 3/34 anonim ***** válasza:
99%
Szülőként nagyon elfogult az ember, sokszor nem látja, hogy valami baj van a gyerekkel. Lehet hogy anyukádnak igaza van. Biztos nem sértődés volna meg ilyenen.
2022. nov. 14. 10:21
 4/34 anonim ***** válasza:
71%
Hát többet kellene vele beszélgetni és játszani.
2022. nov. 14. 10:22
 5/34 anonim ***** válasza:
95%

Tényleg pszichiátriai eset egy hisztis 3 éves?

Igen, lehet az.

Az, hogy bezavarod a szobába, hogy lenyugodjon, oké. De kirakni a házból szerintem felügyelet nélkül egy három éves gyereket (nagyobbat is) iszonyat felelőtlenség.

2022. nov. 14. 10:29
 6/34 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nincs hogy nem tehetsz semmit. Ha a gyermek tényleg semmire sem reagál, akkor meg nem árt a pszichiáter, mert vagy viselkedészavaros, vagy egyéb probléma van. A probléma legtöbbször a következetesség, vagy egyszerűen a nevelés hiánya: Nyilván engedtetek a hisztizésnek, ezért tanulta mega kicsi hogy ha toporzékol, akkor az lesz amit ő akar.
2022. nov. 14. 10:32
 7/34 anonim ***** válasza:
97%
6# a viselkedés zavarosak is lehet beszélni. Csak sokkal kreatívabbsn kell. De egyet értek. Tapasztalatából írom.
2022. nov. 14. 10:34
 8/34 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudsz vele mit kezdeni?! Dehogynem! Te vagy az Anyja, neked kell felulkerekedned, nehogy mar egy 3 eves iranyitgasson! Hisztizik? Talalj ki modszereket! Ajanlom azt a britt Super nanny musort! Ott tudsz inspiralodni!

Abban igaza van Anyadnak, hogy valamit kell kezdeni, sot! Kiraktal egy 3 evest az udvarra! Hat vannak gondok...!!!

2022. nov. 14. 10:34
 9/34 anonim ***** válasza:
98%

Néha kívülről nézve objektívabban látja az ember a helyzetet. Ha ennyire nem tudod kezelni a kislány kirohanásait, akkor talán tényleg segítségre lenne szükség.

Sajnos, van hasonló eset a közeli baráti körben, nem vezetett jóra a szülők túlzott elnézése. Mostanra ott tartanak, hogy a kiskölyök random megcsapkodja a húgát és a szüleit, a nagyszülők pedig kijelentették, hogy nem vihetik át hozzájuk, annyira kezelhetetlen és rossz.

Az szülők viszont továbbra is úgy gondolják, hogy majd kinövi, nem kell vele csinálni semmit...

Nem hiszem, hogy anyukád rosszból mondta, amit mondott, de egy idő után az ember elveszti a türelmét, ami ilyen esetben érthető is. Szerintem.

2022. nov. 14. 10:36
 10/34 anonim ***** válasza:
83%
9# ADHD hiperaktív a gyerek. Ott kell a segítség. Tapasztalat.
2022. nov. 14. 10:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!