Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha anyukám nem...

Mit tegyek, ha anyukám nem enged el egy pszichológushoz, pedig nekem szükségem lenne rá?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy vele nem lehet megbeszélni a dolgokat, és mivel új helyre költöztünk, ezért még barátaim sincsenek, vagy olyan akiben meg tudnék bízni. Egyszer leültem vele megbeszélni a dolgokat, és mondta hogy valószínűleg depressziós vagyok. Azért nem engedi hogy elmenjek egy pszichológushoz, mert az biztos tovább küldene egy pszichiáterhez, és rendkívül sok gyógyszerrel etetnének, és ez miatt nem tudnék tanulni, SŐT megkapnám a sárga lapomat. Azt is mondta, hogy nekem kellene megoldani a problémáimat, de én erre egyedül úgy

érzem, hogy képzelen vagyok.

(Nem várok orvosi szakvéleményt, csak ötleteket. Mielőtt valaki mondaná, hogy nem itt kellene tanácsokat kérnem, akkor elmondom: ha lenne körülöttem egy értelmes felnőtt akiben bízok, akkor őt kérdezném meg ezekről).

Köszönöm a válaszokat!

16/L

2019. dec. 30. 19:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%
Ismerős a helyzet, hát menj el egyedül oda ahol kapcsolatba léphetsz ilyen dokival és beszélj vele. Anyádnak nem szükséges tudnia, vagy tudom is én, én azóta is szenvedek a bajaimmal :D Szóval kerüld meg a dolgot, vagy beszélj fateroddal
2019. dec. 30. 19:37
 2/15 anonim ***** válasza:
97%

Szia!

Keresd fel az iskolapszichológust, majd ő segít.

2019. dec. 30. 19:39
 3/15 anonim ***** válasza:
91%
16 éves vagy, egyedül dönthetsz a pszichológusról (korlátozottan cselekvőképes vagy, te dönthetsz a kezelésedről), háziorvos ad beitalót
2019. dec. 30. 20:13
 4/15 anonim ***** válasza:
88%
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Egyébként, még ha lenne is szükséged gyógyszerre, akkor sem kötelezhet rá az orvos, hogy szedd. Másrészt pedig ez a "megkapnád a sárga lapot"... Nagyjából értem, mire akar ezzel utalni, de elég szomorú, hogy így gondolkodik. Sajnálom, és jobbulást!
2019. dec. 30. 21:15
 5/15 anonim ***** válasza:
13%
De jó hogy itt diagnosztizálja magát mindenki... Anyád nem akart tíz, sőt százezreket kiköhögni valami kóklerre. Ha depressziós vagy, amúgy se pszichológus kell neked hanem pszichiáter. Utóbbi ugyanis orvos, a pszichológusnak nincs joga gyógyszert íni, mert nem orvos(gondolom nem klinikai pszichológushoz mennél) .
2019. dec. 30. 21:28
 6/15 anonim ***** válasza:
10%
"16 éves vagy, egyedül dönthetsz a pszichológusról" A szülei meg eldönthetik haladóak-e kifizetni, csak mert hisztis a csemetéjük, és eldöntötte hogy ő depis.
2019. dec. 30. 21:29
 7/15 anonim ***** válasza:
87%
Győzd meg, hogy "a biztos továbbküldene" csak egy gyenge lábakon álló feltételezés, és kár erre alapozni, mielőtt pszichológus látott volna. Egyáltalán nem törvényszerű, hogy depressziót gyógyszerrel kezelnek, kamaszoknál meg aztán pláne nem. És ráadásul természetesen senki nem fogja erővel belétömni a betegbe a gyógyszert, hanem arról ő maga jogosult dönteni. Egyébként meglehetősen felelőtlen, ha szerinte gyógyszert fog neked felírni az orvos, és ezen közben ő azt látja megoldásnak, hogy oldd meg a problémádat magad. Ha neki van tüdőgyulladása, akkor gyógyszer helyett megoldja maga? Régimódi, tájékozatlan, aki még úgy gondolkozik, hogy pszichológushoz a bolondok járnak, és fontosabb neki a látszat megőrzése, mint a saját lánya jólléte. Ilyen anya mellett nem csodálom, ha depressziós vagy!
2019. dec. 30. 21:34
 8/15 anonim ***** válasza:
83%

#5: Ugye tudod, hogy van ingyenes pszichológus? :) Tudod,SZTK meg ilyenek, még a gyógyszerre is van támogatás(10%-ot fizeti csak a beteg)

Kérdező menj el egyedül a háziorvoshoz,mondd el neki és ad beutalót.Szüleid nem fognak tudni róla és ha nem akarsz gyógyszert szedni,akkor nem fogsz.Annyit kell mondani,hogy nem!

2019. dec. 30. 22:02
 9/15 anonim ***** válasza:
88%

“ ez a válasz?

"16 éves vagy, egyedül dönthetsz a pszichológusról" A szülei meg eldönthetik haladóak-e kifizetni, csak mert hisztis a csemetéjük, és eldöntötte hogy ő depis.”

Még egyelőre ingyen van az egészségügyi ellátás, háziorvos tud beutalót adni.

Én egy 20ezres kisvárosban lakom, 3 pszichológus van a rendelőben és beutalóval mennek hozzájuk a gyerekek.

2019. dec. 30. 22:05
 10/15 anonim ***** válasza:
31%
Mondok egy ingyen megoldást.Itt ez az oldal.Akármilyen bajod van,írd ide ki,és kész.Legalább ismeretlenül kiadod magadból.
2019. dec. 31. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!