Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha anyukám nem...

Mit tegyek, ha anyukám nem enged el egy pszichológushoz, pedig nekem szükségem lenne rá?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy vele nem lehet megbeszélni a dolgokat, és mivel új helyre költöztünk, ezért még barátaim sincsenek, vagy olyan akiben meg tudnék bízni. Egyszer leültem vele megbeszélni a dolgokat, és mondta hogy valószínűleg depressziós vagyok. Azért nem engedi hogy elmenjek egy pszichológushoz, mert az biztos tovább küldene egy pszichiáterhez, és rendkívül sok gyógyszerrel etetnének, és ez miatt nem tudnék tanulni, SŐT megkapnám a sárga lapomat. Azt is mondta, hogy nekem kellene megoldani a problémáimat, de én erre egyedül úgy

érzem, hogy képzelen vagyok.

(Nem várok orvosi szakvéleményt, csak ötleteket. Mielőtt valaki mondaná, hogy nem itt kellene tanácsokat kérnem, akkor elmondom: ha lenne körülöttem egy értelmes felnőtt akiben bízok, akkor őt kérdezném meg ezekről).

Köszönöm a válaszokat!

16/L

2019. dec. 30. 19:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
61%

Nem olvastam el a valaszokat, csak a nyitokerdest.

En tamadnek.

Ha jol ertem, anyukad mondta ki, hogy valoszinleg depresszios vagy. En osszeszednem a depresszio osszes lehetseges negativ kovetkezmenyet. Az ongyilkossagtol kezdve a tanulmanyi eredmeny leromlasan (es ezzel a jovobeni tovabbtanulasra valo esely elvesztesen) at a parkeresesi problemakig (maganyosan elesig). Ezeket nap mint nap az orra ala dorgolnem. Vadaskodnek, hogy o lesz a felelos mindezekert. Kulonosen az ongyilkossagra jatszanek ra: olyanokat mondanek, hogy ha depressziomban ongyilkos leszek, akkor oda ne merjen allni a koporsom melle, mert o lesz a felelos a halalomert.

Ha nem anyagi kerdes a pszichologushoz jaras, akkor azzal vadolnam, hogy sajnalja ram a penzt, inkabb vegignezi, ahogy tonkremegy az eletem. Mert en csak ennyit erek neki, mert o engem nem szeret, csak sajat magat.

Szoval probalnek benne lelkiismeretfurdalast ebreszteni.

2019. dec. 31. 09:41
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Keresd fel az iskolaoszichokogust, haziorvost illetve ajanlom a Kek Vonalat, az ingyenes lelkisegély.
2019. dec. 31. 12:20
 13/15 anonim válasza:
61%
16 évesen nem mersz a szüleid nélkül orvoshoz menni? O.o A szüleid betegek. Éld a saját életed... Ha úgy érzed szükséged van szakemberre, hát menj el.. Ez a te életed.
2020. jan. 1. 09:25
 14/15 A kérdező kommentje:

11-es válaszoló

Az a vicces, hogy mondtam neki, hogy nem igazán akarok tovább élni, erre azt mondta, hogy majd el fog múlni ez az érzés. A pénzen meg akkor sem múlna a dolog, ha fizetőshöz szeretnék menni, viszont én megelégszem az ingyenessel is.

Aki írta, hogy menjek iskola pszichológus, annak köszönöm, viszont az én iskolámban nincs, hiába híres gimnázium.

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2020. jan. 2. 16:18
 15/15 Bor_csa válasza:
100%
Szia, dettó. Kitartást, és hidd el, egyszer csak jobb lesz. Ha az öngyilkosságról beszélek neki, azt mondja ne legyek idióta és fejezzem be a hülyeségeket. Nekem fizikai tüneteim is vannak, már rohadt régóta, és vérvèteltől kezdve mindenhova elvitt, még ultrahamgozni is, és soha semmi nem jött ki. Már hónapok óta könyörgöm neki egy pszichológusért, de semmi.. remélem meg tudod oldani és jobban leszel!<3
2021. dec. 8. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!