Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetek ha anyám nem...

Mit tehetek ha anyám nem enged pszichológushoz, pedig úgy érzem szükségem lenne rá?

Figyelt kérdés

17/L

Már igazából kb 13 éves korom óta,ha vissza gondolok szerintem depressziós voltam.1 éve volt egy nagyon rossz korszak amikor nagyon komolyan gondolkodtam az öngyilkosságon, teljesen elszigetelődtem mindenkitől, üres voltam máskor dühös,őrjöngtem mint egy pszichopata kiabáltam és bántottam magam.Túljutottam ezeken.Megerősödtem és azt hittem végleg lezárhatom ezt az egészet.Aztán most megint úgy érzem kezdődik.Bármikor el tudom magam sírni,egész nap már megint arra gondolok mi értelme van élnem, vagyok már annyira értelmes hogy nem akarom magam megölni mégis szenvedek az élethelyzetem miatt,mivel nagyon rossz helyzetbe került a "családunk".Túl sok felelősség van rajtam és bűntudatom van sok minden miatt.Nem tudom hogy vezessem le ezeket a problémákat és kezdek besokalni.A lényeghogy anya nem engedi hogy szakemberhez forduljak.Szerintem azért nem engedi mert így is esélyes, hogy elvesznek engem és a testvéreimet tőle de a pszichológusnál kiderülne hogy ő is nagyban hozzá járul ahoz amit érzek.Az a baj, hogy neki is hasonló problémái vannak egyébként.És hiába próbálom magam átprogramozni nem megy.Nem sajnáltatásból de tényleg nem.Most nem használ semmi ami régen használt folyamatosan rossz dolgokra gondolok amikre nem lenne szabad,mások halálára is.Így iskolába sem tudok normálisan járni hiszen aludni sem tudok így másnap alig bírok figyelni stb stb. Szóval fogalmam sincs mit csináljak most magammal.

2018. febr. 27. 21:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha elmúltál már 18 akkor elmehetesz szülői beleegyezés nélkül is. Érdemes lenne megkérdezned mellesleg anyukádat hogy miért nem enged pszichológushoz.
2018. febr. 27. 21:32
 2/6 A kérdező kommentje:
#1 17 éves vagyok és most kéne nem fél év múlva az a baj.Anyukámmal azért annyira nem vagyok jóba hogy így megkérdezzem, sőt nincs is kedvem ehez mert szégyenlem magam előtte.Ígyis sokáig kértem, hogy kérjen időpontot akihez régen jártam de nem kért.De mondom azért nem mert már így is sol esély van hogy elvesznek minket a magatartása miatt, még ha a pszichológusnál kiderülne miket művel...
2018. febr. 27. 21:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Iskolapszichológus. Anyukádnak nem is kell tudnia róla. De mindenkép keresd meg, ez nem játék.
2018. febr. 28. 00:04
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy nem akar elvinin, mert kiderülne róla olyan dolog amit ő aztán szégyelhetne és őt küldenék valami szakrendelésre. Kideülne nem neked kéne elsősorban pszichlógus. Ezért nem akar gondolom elvinni. Egy önző embert nem érdekli a gyerkee sorsa sem, csak a saját érdekei, vagy ép a hírneve (ne csorbuljon már)
2018. febr. 28. 11:39
 5/6 A kérdező kommentje:
#4 Igen tudom, de igazából ez is csak ront a helyzeten mivel régen nem ilyen volt és nagyon jó , irigylésre méltó anya-lámya kapcsolatunk volt.És tudom hogy mostmát viszont nem az hogy én nem.vagyok jó helyen nala de reálisan látom, hogy a testvéreimnek sem jó ez.De nem tudok ellene fordulni viszont így meg a testvéreim szenvednek.Már adtam pedig neki hónapokat hogy javuljon de csak egyre rosszabb minden.Annyira rossz ez így.
2018. febr. 28. 20:23
 6/6 anonim ***** válasza:
Iskolapszichologus nem mindenhol van, nalunk sincs, pedig jo lenne, ez tenyleg egy ertelmes feladatkor, allas, szuksegesnek is tartom. Egyebkent tb alapon is elmehetsz pszichologushoz/pszichiaterhez ha jol tudom, ameddig nem szorulsz gyogyszeres kezelesre nem szolnak a szulonek...legalabbis en igy tudom, baratnom is a korhazba volt, jart oda par honapig, nekem azt mondta anyukaja nem tudott rola
2018. febr. 28. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!