3 hónapja járok pszichológushoz, de pár hete úgy érzem
nem jutunk semmire, nem tudom van-e értelme tovább járni
hozzá. Közben tudom, hogy szükségem van rá, de nem
tudom hogy jussak túl ezen az elbizonytalanodáson. Milyen
ötletetek lenne?
Nagyon jo, hogy felismerted, hogy segitsegre van szukseged ez mar fel siker.
Vannak idoszakok amikor egy helyben topogsz, de igazabol ez nem a pszihologus hibaja, hanem meg Te nem jutottal tovabb. Ne idegeskedj,meg lesz az eredmenye csak tarts ki!!!!!!!
2009. júl. 6. 22:50
A pszichológus nem adhat tanácsot, és nem is ad. Neki az a dolga, hogy Téged rávezessen, és magadtól jöjjél rá, mi a gond. Ebben segít neked?
2009. júl. 6. 22:55
3/15 A kérdező kommentje:
Igen, segít felsimerni, hol hol vannak az összefüggések és amellett, hogy sokat bezsélgetünk a miértekről, ötleteket is ad, hogy hogyan tudnék változtatni. Nem is az ő hibájának tartom, hogy úgy érzem egy helyben toporgok, inkább csak magamban bizonytalodtam el, hogy lesz-e elég erőm a változtatáshoz. Abban biztos vagyok, hogyha pszichológus, akkor a számomra legjobbat találtam meg és abban egy percig sem gondolkodom, hogy máshoz menni.
4/15 A kérdező kommentje:
Bocsánat a sok elgépelésért, most vettem ki a kontaktlencsémet, anélkül meg elég vakegér vagyok:)
A 2. vagyok ismét. Akkor végül is jó úton jársz, csak a döntéshez még nem érkezett el az idő. Nem tudom, miről van szó, de gondolom, nagyobb horderejű a dolog. Légy türelmes, de tűzz ki magadnak egy határidőt, hogy addig döntésre jutsz, hogyan tovább!!!
U.i: Én is egy vakegér vagyok k.lencse nélkül :))))
2009. júl. 6. 23:04
6/15 A kérdező kommentje:
Depresszió, szociális fóbia és egy nagyon elhúzódó gyász - ennyi az alap, egy csomó "aprósággal" körítve még.
Köszi az eddigi válaszokat, minden normális véleménynek örülök, nem tudom még hogy mi vihet előre és hátha másnak is segítenek a válaszok.
Ismét én. Egy hobbi is nagyon be tudna segíteni, ami leköt. A gyászról... Nekem tíz évembe telt, mire apukámat el tudtam engedni. De a mai napig érzem, hogy itt van velem, tehát a gyász érzése átment valami egész másba.. Ezt fel kell dolgozni, ki így, ki úgy tudja csak. Kívánom a legjobbakat Neked!
2009. júl. 6. 23:10
8/15 anonim válasza:
Szia! Egyrészt nagyon jó hogy felismerted hogy szükséged van rá. Arra hogy nem juttok tovább annyit mondok, hogy én is járok pszihológushoz fél éve. Mondjuk ő nekem a fogyásban is segít eredetileg ezért mentem mert ő ilyen szakember. A lényeg, hogy én egy jó ideig úgy voltam vele, h ő a dietetikusom. De egy hónapja feltűnt, h anélkül h észrevettem volna átment pszihologusba és úgy kezel engem. Úgyhogy közel sem biztos h nem juttok 1ről a 2re, csak lehet h nem veszed észre, de közben nagyon is haladtok. Úgyhogy mindenképp járj hozzá tovább és akár ezt el is mondhatod neki. Egészen nyugodtan. Azért van h megoszd vele a gondjaid és ő segítsen. Remélem tudtam segíteni.
2009. júl. 6. 23:24
9/15 A kérdező kommentje:
Reggel óta azon gondolkodom lemondjam-e a mai találkozónkat... Nagyon nem tudom mit csináljak, még átgondolom, van időm.
Elso vagyok! Lemondtad? Remelem elmentel!? :)
2009. júl. 7. 22:32
Kapcsolódó kérdések: