Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 3 hónapja járok pszichológusho...

3 hónapja járok pszichológushoz, de pár hete úgy érzem nem jutunk semmire, nem tudom van-e értelme tovább járni hozzá. Közben tudom, hogy szükségem van rá, de nem tudom hogy jussak túl ezen az elbizonytalanodáson. Milyen ötletetek lenne?

Figyelt kérdés
Azt kérlek ne írjátok, hogy hülyeség a pszichológus, mert évekig én sem szántam rá magam, de aztán volt egy pont amikor úgy éreztem, hogy muszáj elmenni valakihez, mert egyedül nem tudom megoldani a gondjaimat. Persze a barátaimmal sok dolgot meg tudok beszélni, de egyrészt ők nem szakemberek, másrészt pedig az egyik problémám pont az, hogy a munkámon kívül nagyon nehezen létesítek bármilyen kapcsolatot is.
2009. júl. 6. 22:43
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nem mondtam le, elmentem és végigbőgtem, de talán előbbre is jutottunk, mégha most nem is érzem.
2009. júl. 7. 22:47
 12/15 anonim ***** válasza:

Lehet szakmailag impotens a szakembered, sok rossz pszichológus van. Nem tudom, ezt hogyan lehet felismerni, hogy erről van-e most szó.

:(

én otthagytam a szakembereimet, de nem vagyok jól

2009. júl. 8. 02:28
 13/15 A kérdező kommentje:
Abban biztos vagyok, hogy a számomra legjobb helyen vagyok ennél a pszichológusnál. Nem vele van a baj, én akadtam el és amennyire ő tud, maximálisan segít, de helyettem nem tud dönteni. Az eszemmel már döntöttem egy fontos dologban, de a szívemmel még nem tudtam és addig nem is igen fogok tudni akkorát lépni, amekkora nekem haladás lenne. Tegnap ő is mondta, hogy ne aggódjak, haladtam, megy ez, de lassúnak érzem ezt a tempót, közben meg tudom, hogy a gyorsabb most nem megy.
2009. júl. 8. 09:14
 14/15 anonim ***** válasza:

Ne siesd el. Én is türelmetlen fajta vagyok, úgyhogy tudom, mit érzel. De ha most ripsz-ropsz valamit döntesz, az nem biztos, hogy jó döntés is lesz. Hagyj időt magadnak, ne legyél türelmetlen magaddal szemben. Nincs azzal semmi baj, ha végigsírtad az egész találkozót. A sírás nem mindig a gyengeség jele. Az eszeddel tudod, hogy mi a teendő, de amíg ezek a dolgok beléd ivódnak, és eljutnak a "mélyebb rétegekig", addig több idő kell. Kitartás.

(Nekem hónapok óta elhúzódó depresszióm van, át tudom érezni a helyzetedet.)

2009. aug. 1. 09:59
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igyekszem türelmes lenni... Csak nehéz, mert hol nagyon fenn vagyok, hol nagyon lenn és most megint egy szárnyaló periódus van és ilyenkor úgy érzem nincs szükségem segítségre, mindent megoldok egyedül, közben meg az eszemmel tudom, hogy pont most nem szabadna otthagynom, mert pont most kezdhetnénk dolgozni a mélyebb dolgokon és talán azt is jobban kezelném, hogy majd ne zuhanjak akkorát. Próbálkozzunk:)
2009. aug. 1. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!