Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felnőttként mennyit vagyunk...

Felnőttként mennyit vagyunk kötelesek besegíteni anyánknak a beteg férje ápolásában?

Figyelt kérdés
Anyám férjét rákkal műtötték. Azóta nem nagyon járunk oda a nővéremmel,igazából ki akarunk maradni az ápolásából, meg anyával nem is lehet másról beszélni, minthogy hogy van a férje stb. A múltkor anya hívott, hogy menni kellene kemóra a férjének, de nem rosszul érzi magát a vezetéshez, vigyem már be én. Mondtam, hogy nem érek rá, nem tudom bevinni. Ez szerintem az ő dolguk, hogy megoldják, nem a miénk. Mit csináljak ha legközelebb ilyen dolgokba akar bevonni? Mi az ami még reálisan belefér? Pl.kórházi látogatás, telefonhívás ?
2022. nov. 14. 09:11
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
42%

26: Ne röhögtess, azért nem ér rá, mert takarítania kell otthon? Egy ilyen apróság, mint a takarítás, várhat, ha a rákos családtagot kell kórházba vinni.

Nem enged el a főnök? Akkor jó nagy empátiahiányos tapló, de szerintem én ebben az esetben nem engedélyt kérnék, hanem közölném, hogy a mostohaapámat kemóra kell vinnem, úgyhogy ekkor és ekkor lelépek, másnap pótolom a kiesett időt.

Szülői van - végső esetben azt is kihagynám, ha tényleg nem tudnák a fuvart másképp megoldani. Ha meg a szülőire tud menni a másik szülő, akkor pláne.

2022. nov. 14. 10:33
 32/60 anonim ***** válasza:
44%
Gyanítom, hogy a kérdezőék családjában amúgy is van egy mélyebben gyökerező, akár kimondott, akár kimondatlan konfliktus, amire ez most rátesz egy lapáttal. A szülő azt kapja vissza, amit adott a gyerekének. Régi mesékben gyakran elhangzott a mondat, hogy jótett helyében jót várj, és aki ártott, az mindig elnyerte a büntetését. A szülők okkal kapják a gyerekeiktől azt a bánásmódot, amit kapnak, akár jót, akár rosszat, nincsenek véletlenek.
2022. nov. 14. 10:50
 33/60 anonim ***** válasza:
39%
32-es, én egyetértek veled. Csak az a baj, hogy a magyar társadalom nem jár még ezen a szinten. Akik itt rikácsolnak, hogy ilyen meg olyan emberileg nulla a kérdező, azoknál sincs semmi empátia. Az, hogy akármilyen is, akárhogy bantott, mégiscsak az anyád, stb. A reakcióik mutatjak, hogy ők hogy vannak. Hát nagyon szarul. Vagy 500 év kell hozzá, hogy ezt a mintát kitisztítsuk. Nem jó ötlet ilyen kérdéseket kiírni. Nincs érzelmi tartaléka a válaszolóknak, csak fröcsögnek ismeretlenül, mozikat gyártanak a fejükben. Nem tudják elhinni, megérteni, miben van a másik. Ezért nem is tudják úgy hagyni, ahogy van. Meg akarják neki mondani. De nem lehet.
2022. nov. 14. 10:56
 34/60 anonim ***** válasza:
85%

"De többségében azért akkor a fiatal segítette a szülőt, volt benne tisztelet, nem csak jogokat követelt, hanem vállalta a köteleségeit is."

A többségről nem tudunk, mert nem volt internet, csak azt véljük tudni, amit meséltek, és esetleg ki is színeztek. Bud Spencer is írta az életrajzi könyvében, hogy a tisztelet annak jár, aki kiérdemli a viselkedésével, nem automatikusan. És ő már nem volt fiatal a könyve írásakor. Én azért elég sokat nyomoztam azért, mi lehet anyám betegségének a tényleges kiváltó oka, és azért sok titkolt dolgot sikerült felderíteni, ami magyarázza. Anyai nagyanyám sokkal jobb embernek akarja láttatni magát, mint amilyen valójában, és aki nem ismeri, mennyit ártott a gyerekeinek, az hajlamos el is hinni neki. Én meg tudom, hogy egy gonosz ember, nem látogatom, nem kötődöm hozzá, nem segítek neki, mondhatnak rólam akármit.

2022. nov. 14. 10:59
 35/60 anonim ***** válasza:
31%

32, 33!

Ha így lenne, azzal kezdődne a kérdés, hogy "nem vagyunk jóban anyámmal, mert...." . Ez nem szerepelt. Annyi szerepel, hogy nem akarnak segíteni.

2022. nov. 14. 10:59
 36/60 anonim ***** válasza:
56%

"Ha így lenne, azzal kezdődne a kérdés, hogy"

Tudod, mennyi önismereti munkába telt nekem, hogy ki tudom mondani, hogy anyai nagyanyám rossz ember, és hogy tisztán látom, hogyan kergette bele anyámat a betegségébe, és hogy ezért ne érezzem szar embernek magam? Ez baromi nehéz. Én már itt tartok, de mire eljutottam oda, hogy leszarom a társadalom véleményét, és ki merek mondani dolgokat, és nem félinformációkat osztok meg, nehogy megszóljanak, az évekbe telt.

2022. nov. 14. 11:03
 37/60 anonim ***** válasza:
43%
35. Te is meghoztad a tankönyvi példát. "Azzal kezdődne, hogy" Mégis milyen jogon döntöd el, hogy valaki hogyan ír ki egy kérdést? Hogy mit írjon bele? Neked így felelt volna meg. Magadra gondolsz. El tudod mondani, hogy miért? Hogy miért kell abba is beleugatni, hogy ki hogy kérdezzen, nemhogy válaszoljon. Jaaaj, arról nem is beszélek. Mert nagyon magas, magyaroktól távol álló szint. Úgysem tudsz segíteni.
2022. nov. 14. 11:09
 38/60 anonim ***** válasza:
31%

36, 37!

Persze, persze. Nyilván itt is narcisztikus az anya, mert az ma az alap, sőt, fizikailag is bántalmazta őket, a férj meg nyilvánvalóan molesztalta a két lányt és egy alkesz munkanélküli. Ez ma az alap. Az, hogy simán csak xarik mindkettő az anyjára meg a férjére ok nélkül, az ugye nem is lehetséges. Mindig mindenért más kell higy a hibás legyen

2022. nov. 14. 11:16
 39/60 anonim ***** válasza:
67%

És honnan tudod, hogy nincs ok? Egy kérdésből? Lehet meg sem tudjuk, mert az ilyen fröcsögés miatt már nem is mer visszajönni a kérdező.

És igen, a társadalom 90%-a brutális pszichés állapotban van. Aki ide ír kerdest, az 100%-ban.

Nárcisztikus, kontrollmániás családban nőtt fel, önbizalomhiányos, képtelen nemet mondani, képtelen konfliktust kezelni. Ha valakitől próbál segítséget kérni mondjuk itt, mit kap?

-Kamu

-Meg is érdemled, te sem vagy jobb

- Hogy lehetsz ilyen embertelen, megiscsak az anyád

-Költözz el

-Mondj nemet, húzd meg a határokat, állj ki magadért.

Ezek nem tanácsok, ezek tét nélküli mantrák, amiket nagyon könnyű bedobni, ezekért nem vállalod a felelősséget.

Én nem tudtam meg, milyen ember a kérdező ennyiből, ezért írtam már az első oldalon, hogy valószínűleg van ennek valami oka, valamit elkövethettek az édesanyjáék. Nem érvénytelítettem egyből a kérdezőt, mint ti 6 oldalon keresztül. Ezért tart itt a világ. Mindig lesznek jó és rossz gondolkodású emberek. De létjogosultsága mindenkinek lennie kellene.

2022. nov. 14. 11:24
 40/60 anonim ***** válasza:
59%
És TE honnan tudod hogy bármi ok van, és nem olyan egoista, másokra szaró a kérdező mint ahogy kérdéséből átjön?
2022. nov. 14. 11:27
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!