Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felnőttként mennyit vagyunk...

Felnőttként mennyit vagyunk kötelesek besegíteni anyánknak a beteg férje ápolásában?

Figyelt kérdés
Anyám férjét rákkal műtötték. Azóta nem nagyon járunk oda a nővéremmel,igazából ki akarunk maradni az ápolásából, meg anyával nem is lehet másról beszélni, minthogy hogy van a férje stb. A múltkor anya hívott, hogy menni kellene kemóra a férjének, de nem rosszul érzi magát a vezetéshez, vigyem már be én. Mondtam, hogy nem érek rá, nem tudom bevinni. Ez szerintem az ő dolguk, hogy megoldják, nem a miénk. Mit csináljak ha legközelebb ilyen dolgokba akar bevonni? Mi az ami még reálisan belefér? Pl.kórházi látogatás, telefonhívás ?
2022. nov. 14. 09:11
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
29%
Kötelesek semmire nem vagytok a saját életetek rovására, nektek is nyilván megvannak a kötelezettségeitek, dolgoztok, esetleg tanultok is, nem tudom, nem rángathatnak elő bármikor. Anyukáddal esetleg beszéljétek meg, hogy ne mindig ez legyen a téma, nektek is jólesne, ha felőletek is érdeklődne, meghallgatna, és nem folyton a rákon kattogna, neki is jót tenne, ha kicsit kiszállna a mókuskerékből. Tudom, hogy a rák szívás, de felfogás kérdése, ki hogy éli meg. Van, aki rákkal aktívan sportol. Ha meg fuvar kell, hívjon betegszállítót vagy taxit. Ha nem lennétek, kit ugráltatna?
2022. nov. 14. 09:58
 12/60 anonim ***** válasza:
58%
Ilyen egy alja ember......
2022. nov. 14. 09:59
 13/60 anonim ***** válasza:
75%
Hát öregem, emberségből nulla. Hacsak nincs valami nagyon nyomós indok rá, pl. meglopott vagy bántalmazott anyád férje, akkor annyit igazán megtehetnél, hogy beviszed kórházba, időnként meglátogatod, felhívod és érdeklődsz a hogyléte felől. Ha anyáddal sem vagy nagyon rosszban, akkor vele is beszélgethetnél, meghallgathatnád, hisz ez mindkettőjüknek nagyon nehéz időszak. Én a kollégámért vagy a szomszédomért is megtennék ennyit, rajtam is segített már a szomszéd, amikor szükség volt rá. Ne légy ennyire érzéketlen.
2022. nov. 14. 10:02
 14/60 anonim ***** válasza:
81%

Napilapokban hordok ki külföldön. Ehhez hajnali 3kor kelek, mert reggel 7elott mindnek kint kell lennie az elofizetoknel. Általában hátra szoktam végezni, olyankor hazamegyek és alszok egy órát, mielőtt megyek a rendes munkahelyemre. Az egyik kollégám férje rákos. Kicsit szét van csúszva szerencsétlen nő, mert emellett van jopar más problémája is, pl egy értelmi fogyatékos 30 éves lánya, aki olyan 3 éves szinten van, anyagilag se egyszerű neki, plusz ő maga se teljesen egészséges. Nos, hogy legyen valami kis extra jövedelme, ő 4 újság körzetet hord ki. A férje kezelési alatt nem tud dolgozni és ez a munka csak akkor fizet, ha dolgozol, itt nincs tappenz meg fizetett szabadság. 3 másik kollégámmal együtt oda álltunk a főnök elé, aki intézi az újság kiosztást és bevállaltuk, hogy mi kihordjuk ezt a négy korzetet, amíg a kolléganő férje jobban nem lesz. Ingyen. A nő a hónap végén tudta meg, hogy mi nem voltunk hajlandóak pénzt elfogadni ezért a segítségért. Időbe is telt pedig, mert sötétben elofizetoi listát olvasni meg kb ismeretlen helyen adott címet keresni nem olyan egyszerű. De megtettuk. Embersegbol. Pedig senkink a nő és azt is tudjuk, hogy ő nem fog tudni soha segíteni a körülményei miatt.

Szégyelld magad.

2022. nov. 14. 10:05
 15/60 anonim ***** válasza:
32%

Nekem anyám pszichés beteg, ha nem szedi a gyógyszereit, akkor gyakran nincs magánál, és gyakran nem szedi a gyógyszereit, mert nem gondolja magát betegnek, üldözési mániája van.

A testvéremmel a munkája miatt ritkán találkozunk, amikor legutóbb jött, anyánk éppen ki volt kattanva, és mondta a magáét. A testvérem hiába mesélt volna egy kicsit magáról, anyám bele volt merülve a saját világába. A testvéremnek nagyon rosszul esett, nincs kedve jönni, teljesen érthető. Még úgy is, hogy tudjuk, hogy anyánk beteg, pont ezért esik rosszabbul, hogy anyánk nem kíváncsi ránk, és nem tudjuk, hogyan segíthetnénk, hogy ez változzon. Én megértem a kérdező helyzetét, mert ugyan nem rák, de szintén betegség miatt hasonló helyzetben vagyunk. Csak minket nem ugráltatnak furikázni, mert nekem jogsim sincs, a testvérem meg a munkája miatt nem tudna jönni.

2022. nov. 14. 10:11
 16/60 anonim ***** válasza:
38%
Egyáltalán nem hasonló helyzet. Egy mentális beteggel együtt élni, meg egyszer segíteni valakit kórházba vinni, nagyon nem ugyanaz a kategória.
2022. nov. 14. 10:14
 17/60 anonim ***** válasza:
36%

"anyával nem is lehet másról beszélni, minthogy hogy van a férje stb"

De, ez hasonló, nagyon is hasonló. Nálunk sincs más téma, mi, a testvéremmel anyámnak láthatatlanok vagyunk.

2022. nov. 14. 10:17
 18/60 anonim ***** válasza:
67%
A napokban volt egy kérdés arról, hogy mennyire fontosak a születés körülményei. Akkor mindenki azt mondta, hű, nagyon, blabla. Valaki írta, hogy amikor messze nem ilyen volt a perinatális ellátás, nem bababarát kórházak voltak, nem volt aranyóra,stb, mégis sokkal különbek lettek az anya-gyermek kapcsolatok. Le is pontozták a francba.
2022. nov. 14. 10:17
 19/60 anonim ***** válasza:
42%
Egyébként meg, mi jogon ítélitek meg, hogy ráért volna, és ha épp tényleg nem ért rá?
2022. nov. 14. 10:18
 20/60 anonim ***** válasza:
71%

"anyával nem is lehet másról beszélni, minthogy hogy van a férje stb"

Azért, mert neki jelenleg ez az élete. Nem elég, hogy a fizikai terheit nem tudja megosztani senkivel, még a beszélgetést sem akarod. Szomorú.

2022. nov. 14. 10:19
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!