Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem vagyok soha elég jó...

Miért nem vagyok soha elég jó a szüleimnek? (18/L)

Figyelt kérdés
Mindent megteszek, hogy jó tanuló legyek, négyes átlagom van, mellette járok ugye gyakorlatra és a fizetésemből adok nekik, plusz mindent magamnak veszek meg. Most készülök előrehozott érettségire, szeretnék egyetemre is menni. Vannak barátaim. Takarítom a szobámat és bármilyen házimunkát megcsinálok ha kell, minden felújításba besegítek (legutóbb szigeteltünk). Mégis csak azt kapom hogy folyamatosan szidnak és gúnyolnak, hogy semmit nem csinálok, nem tanulok (ami rohadtul nem igaz, és a jegyeimen is látszik), nem segítek nekik, elverem a pénzem, stb. Ha családi összejövetelen vagyunk és a rokonok érdeklődnek, hogy megy a suli, akkor is röhögve engem megalázva előadják hogy én sz*rok az egészre és majd a gyárba jó leszek. Fogalmam sincs mi a jó édes istent akarnak még tőlem...

2022. nov. 12. 15:23
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
84%

"ami bőven azt mutatja, hogy egyáltalán nem csak kevés büntetést kap a rossz jegyekért, hanem folyamatos szapulást"

Hát, én boldog lettem volna, ha nálunk ennyi lett volna a büntetés...

Egyébként meg én jeles tanulóként is folyamatosan csak szídva voltam. Nyilván, az ilyesmi már nem normális dolog, de az azért nevetséges, ha valaki dicséretet vár a négyesért. Nem kell mindjárt átesni a ló túloldalára.

"Egyáltalán megpróbáltál átmenni egy másikba, miután kiderült, hogy ez túl könnyű?"

Nem. Eszembe sem jutott az iskolaváltás.

De nehogy azt hidd, hogy átvettek volna a semmire fel.

Egyébként meg nem árt, ha az embernek van egy kis önkritikája. Aki egy négyesért dicséretet követelne, annak sajnos nincsen.

2022. nov. 13. 19:07
 42/53 A kérdező kommentje:

Nah, sejtettem hogy #42-es válaszolónak valami traumája lehet ezzel kapcsolatban, és be is igazolódott :/ Eddig minden emberről, akivel találkoztam, és ezt mondta nekem, kiderült hogy a szülei szó szerint beleverték ezt az értékrendet. Általánosban volt egy ilyen osztálytársam/barátom, akit pont ugyanezzel kínoztak a szülei, hogy csak az ötös a jó jegy és meg lesz verve ha mást visz haza. Szegény srác felmondta nekem szünetben az anyagot hibátlanul, majd mikor a tanár szólította, annyira pánikolt hogy csak makogott, és kapott egy jóindulatú hármast. Egész órán sírt.

És ebben az a szomorú, hogy sose lesz vége, mert nagyon kevesen ismerik fel hogy ez nem oké, gyakoribb, hogy a gyerekeiket is ugyanúgy nevelik, és fincsi generációs trauma lesz belőle.

2022. nov. 13. 19:18
 43/53 anonim ***** válasza:
26%

"én jeles tanulóként is folyamatosan csak szídva voltam. Nyilván, az ilyesmi már nem normális dolog"

Igen, erről beszélek, hogy sose voltál reálisan értékelve, ezért torzult a világképed. Előre sajnálom a gyerekeidet...

"Egy elit gimnáziumba nem veszik át csak azért az embert, mert munka nélkül szerez ötösöket. Ha nem lettem volna középszerű, akkor felvettek volna egy ilyen iskolába. De ez nem így történt, méghozzá okkal."

"Egyáltalán megpróbáltál átmenni egy másikba, miután kiderült, hogy ez túl könnyű?"

"Nem. Eszembe sem jutott az iskolaváltás."

Ja, akkor már világos az a rész, hogy "méghozzá okkal": úgy persze, hogy nem vettek át, ha nem is próbáltad meg. Ebből még nem kell arra következtetni, hogy nem vettek volna át akkor sem, ha valóban megpróbáltál volna átjelentkezni egy elit gimibe.

2022. nov. 13. 19:19
 44/53 anonim ***** válasza:
68%

#43.

Inkább neked van itt traumád, hogy kérdéseket írogatsz ki erről.

Én boldog vagyok, hogy nem egy olyan környezetben nőttem fel, ahol még egy szar négyesért is megtapsolják a kölyköket. Akik így nőnek fel, azok általában nem is viszik semmire az életben.

Nyilvánvaló, hogy egy jeles tanulót baromság csesztetni, de négyest szerezni attól még továbbra sem eredmény, hiába is hiszik ezt azok, akik hülyék voltak tanulni.

Részemről ennyi is volt, nem olvasom tovább a négyes tanulók siránkozását. Szomorú dolog az, ha valaki csak ennyit tud felmutatni.

2022. nov. 13. 19:24
 45/53 anonim ***** válasza:
72%

"Előre sajnálom a gyerekeidet..."

Inkább én sajnálom a te gyerekeidet. Tudod, elég ártalmas dolog az, ha valakire ráhagynak mindent. Majd még egyszer meg fogod ezt tapasztalni te is.

2022. nov. 13. 19:26
 46/53 A kérdező kommentje:

#44 A trauma egyik velejárója az úgynevezett trigger, ami az áldozatban felidézi a traumatikus emlékeket, ptsd esetén újra is élheti azokat. Például annak a parfümnek az illata, amit az erőszaktevő használt. Onnan (is) lehet látni, ha valakit triggerelt valami, hogy semmi másra nem képes fókuszálni, nem képes értelmezni a kontextust, teljesen az határozza meg a gondolkodását. Folytatva a fenti példát, pl ha az illető újra azt a parfümöt érzi, elmenekülhet az adott embertől akin az illatot érzi, mert az agya úgy értelmezi hogy ott van az erőszaktevő és nincs biztonságban, akkor is, ha a szemével látnia kéne, hogy nincs.

Ennek egy látványos reprodukciója, hogy kiírtam egy kérdést, aminek csak egy apró része volt az iskolai eredményem, mégis sokan csak addig jutottak, a többit nem is értelmezték. Szóval lehet hogy traumatizálva vagyok, de válad is van baj bőven :D

2022. nov. 13. 19:39
 47/53 anonim ***** válasza:
74%

"mégis sokan csak addig jutottak, a többit nem is értelmezték"

Talán, mert ez a része volt hülyeség a kérdésednek.

2022. nov. 13. 19:45
 48/53 anonim ***** válasza:
30%

"Inkább neked van itt traumád, hogy kérdéseket írogatsz ki erről."

:) Nem én írtam ki a kérdést. Engem egyszerűen csak érdekel a téma.

"Én boldog vagyok, hogy nem egy olyan környezetben nőttem fel, ahol még egy szar négyesért is megtapsolják a kölyköket. Akik így nőnek fel, azok általában nem is viszik semmire az életben."

Nem, akik vitték valamire az életben, nagyon-nagyon sok esetben egyáltalán nem olyan környezetben nőttek fel, ahol a négyes gyenge eredménynek számított, mint nálatok.

"négyest szerezni attól még továbbra sem eredmény, hiába is hiszik ezt azok, akik hülyék voltak tanulni"

Ezért sajnálom a gyerekedet előre is. Mert mi van, ha ő nem lesz olyan átlagon felüli képességű, aki csak úgy kirázza az ötösöket a kisujjából?...

"nem olvasom tovább a négyes tanulók siránkozását. Szomorú dolog az, ha valaki csak ennyit tud felmutatni."

1. Nem négyes tanulók siránkozása.

2. Nem szomorú, sőt, nagyon is jó az, ha valaki stabil négyesre tud mindent.

2022. nov. 13. 19:57
 49/53 anonim ***** válasza:
75%

Szép kis válaszok vannak itt..

Manapság már az a menő, ha nem tud semmit a gyerek. Értem.

2022. nov. 13. 20:21
 50/53 anonim ***** válasza:
38%

"Szép kis válaszok vannak itt.. Manapság már az a menő, ha nem tud semmit a gyerek. Értem."

Ezt hol olvastad?

2022. nov. 13. 20:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!