Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem vagyok soha elég jó...

Miért nem vagyok soha elég jó a szüleimnek? (18/L)

Figyelt kérdés
Mindent megteszek, hogy jó tanuló legyek, négyes átlagom van, mellette járok ugye gyakorlatra és a fizetésemből adok nekik, plusz mindent magamnak veszek meg. Most készülök előrehozott érettségire, szeretnék egyetemre is menni. Vannak barátaim. Takarítom a szobámat és bármilyen házimunkát megcsinálok ha kell, minden felújításba besegítek (legutóbb szigeteltünk). Mégis csak azt kapom hogy folyamatosan szidnak és gúnyolnak, hogy semmit nem csinálok, nem tanulok (ami rohadtul nem igaz, és a jegyeimen is látszik), nem segítek nekik, elverem a pénzem, stb. Ha családi összejövetelen vagyunk és a rokonok érdeklődnek, hogy megy a suli, akkor is röhögve engem megalázva előadják hogy én sz*rok az egészre és majd a gyárba jó leszek. Fogalmam sincs mi a jó édes istent akarnak még tőlem...

2022. nov. 12. 15:23
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
21%
7es választ nagyon adom!
2022. nov. 12. 17:19
 12/53 anonim ***** válasza:
77%

"a 4-es átlag az mióta jó?"

Erről még nem hallottál?

1 - elégtelen

2 - elégséges

3 - közepes

4 - JÓ

5 - jeles

2022. nov. 12. 17:27
 13/53 anonim ***** válasza:
75%

"Én mindig kitűnő tanuló voltam, az iskola történetében elsőként volt meg a 2 nyelvvizsga, stb. De ez sem volt a szüleimnek elég jó.

Neked lenne hova fejlődnöd!"

Téged is traumatizáltak a szüleid elvárásai, mint a kérdezőt is, látjuk. De ő még van annyira jó lelki állapotban, hogy érzi, hogy valami nem stimmel ezzel - te meg már belenyugodtál, hogy mindenben meg akarj felelni nekik, úgyhogy te vagy a súlyosabb eset. Ne akard épp te tanítani őt!

2022. nov. 12. 17:30
 14/53 anonim válasza:
40%
#4 A kérdező nem arra volt kíváncsi, hogy neked milyen volt.
2022. nov. 12. 17:43
 15/53 Lazy Lover ***** válasza:
18%
mert a te szüleid nárcisztikus személyiségzavarban szenvednek amint lehet menekülj el
2022. nov. 12. 18:03
 16/53 anonim ***** válasza:
72%
Annyira bírom, hogy manapság ha valaki egyszerűen csak abból kifolyólag, hogy kamasz, nem jön ki a szüleivel, akkor valami észkombájn mindjárt bemondja a tutit, hogy a szülők "nárcisztikus személyiségzavarban szenvednek". :DDD
2022. nov. 12. 18:17
 17/53 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem sem jó a négyes átlag.

Nyilván, ha valaki nem tud jobban teljesíteni, akkor nem kell érte csesztetni, de a négyest jó jegynek tartani azért elég nevetséges. Komoly egyetemre nem lehet ilyen átlaggal bekerülni.

Persze, ha a szülők megalázzák a gyereküket, az soha nincs rendben. Ilyen esetben el kell költözni.

2022. nov. 12. 18:17
 18/53 anonim ***** válasza:
18%

"Komoly egyetemre nem lehet ilyen átlaggal bekerülni."

Ki beszél itt komoly egyetemről? Eleve max. szakgimibe jár, hiszen gyakorlatra is jár.

2022. nov. 12. 18:20
 19/53 anonim ***** válasza:
83%

Nem olvastam figyelmesen.

Ha a kérdezőnek nincsenek komoly tervei a továbbtanulással kapcsolatban, akkor valóban nem nagy baj a négyes átlag. De megdicsérni azért még nem kell érte.

Az érthető, hogy egy szülő azt szeretné, hogy jobban teljesítsen a gyereke- de a megalázás soha nem elfogadható.

2022. nov. 12. 18:45
 20/53 anonim ***** válasza:
55%
Apám is ilyen volt, mindig cseszegetett hogy bezzeg ő mikor iskolás volt végig jeles volt, és de szar jegy a négyes. Nagyanyámnál megtaláltam apám bizonyítványait: kettes hármas tanuló volt végig. Onnan lecartam mit hazudozik össze.
2022. nov. 12. 18:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!