Miért kell a szüleimnek még mindig azon problémáznia, hogy a barátaim “nem a nevemen” szólítanak?
A nevem Boglárka Izabella. A Boglárkát sose szerettem, a Bogitól meg egyenesen rosszul vagyok. Évekkel ezelőtt próbáltam rávenni a családot is, hogy Izabellának szólítsanak, de akkor is csak veszekedés lett belőle.
Júniusban két hetet voltunk Írországban rokonoknál, ott összebarátkoztam pár helyivel. Na ők a Boglárkát nyílván nem tudták kimondani, úgyhogy rövidre zártam és Izabellának hívtak. Amit ugye jobban is szeretek.
A szüleim a mai napig problémáznak, ha szóbakerülnek az ottani barátaim. Mindig a névvel van a gond. Holott azt is ők adták nekem, attól, hogy második nèv…
Szerintetek igazuk van? Miért csinálhatják?
17/L
Hát pedig az izabella nevről sokaknak az izabella-sárga jut eszébe... lehet ezert már megbánták a nevadast...
"Izabella 17. századi spanyol királynőről kapta a nevét, aki egyszer három évig nem váltott inget, mert fejébe vette, hogy addig nem cseréli le, amíg férje, Albrecht osztrák főherceg be nem veszi az Északi-tenger partján, stratégiailag fontos helyen levő Ostend városát, amely ma Belgium területén található. A háború 1601-től 1604-ig tartott"
"De az Izabella is az ő választásuk, ők adták, nem tudom, mi lett vele hirtelen a baj."
Hirtelen? Mennyire hirtelen?
De azért valami oka biztos volt, hogy Boglárka Izabella lettél, nem Izabella Boglárka. Nyilván jobban tetszik nekik a Boglárka, azért lett az az első neved. A második nevedet az is lehet, hogy csak valami családi elvárás miatt kaptad, nem is azért, mert valóban, igazán tetszik nekik is a név. Nem lehet, hogy a nagyszülők vagy más rokon akarta, hogy Izabella is legyél? Van vagy volt Izabella nevű rokonod? Milyen (volt) velük a szüleid kapcsolata? Érdemes lenne kideríteni, hogy miért pont úgy neveztek el, ahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!