Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért hiszi azt hogy ő...

Anyám miért hiszi azt hogy ő "fizeti" a rezsit és miért problémázik a költségeken?

Figyelt kérdés

Nem most kezdődött de ma bosszantott fel igazán. Együtt élünk míg házra gyűjtünk mivel férjem jelenleg messze dolgozik. 5 éve kb mi hozzá építettünk a mellék épülethez és ebben lakunk mi a kislányommal. Ő és édesapám dolgoznak én itthon vagyok, főzök természetesen saját költségemből ebből adódóan több hulladékkal járok. Amit ma szóvá tett, pontosabban azt nyilatkozta hogy ti fogjátok fizetni a szemétdíjat.

A válaszom az volt hogy szerintem az összes rezsit mi fizetjük. Természetesen válasz nem érkezett rá.

Anno ragaszkodott ahhoz hogy ő menjen a postára a csekkeket fizetni én csak adjak oda a pénzt.

Nem sok 30.000 de kiszámoltam hogy egyik hónapban 24.000ft a költség, második hónapban 13.000ft harmadik hónapban 20.000 ft

Ebben villany, víz, szemétdíj! tv szolgáltatás ( hozzateszem nekik 2 tv üzemel, nekünk 1)

Illetve ezen felül fizetem a lakásbiztosítást, internetet amit ő is használ illetve gázt ami szintén.

Sosem problémáztam ezen, de a mai nappal kicsit felidegesített hogy lassan már abban a hitben él hogy ő fizeti be akkor azt ő is "nélkülözi " meg.

Korábban is közölte már hogy ő nem fogja be fizetni a tv szolgáltatást mert sosincs neki való film... és majd nézhetünk ha nem lesz adás. Kicsit akkor is kikerekedett a szemem.

Én mondtam neki azt is hogy számoljuk már ki hogy mennyi a rezsi nehogy véletlen kevesebbet adjak de nagy vonalúan elutasította hogy jó ez így.

Tanácsot kérek szépen hogy hogyan lehet ezt a témát megbeszélni hogy vita ne legyen belőle..

2020. aug. 23. 21:30
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
88%
Külön óra kellene.
2020. aug. 23. 21:35
 2/30 anonim ***** válasza:
91%
Kérd el a csekkeket! meg fogsz lepődni, de kizártnak tartom, hogy tv, villany, víz és csatorna, gáz, internet és a szemétdíj és a biztosítás egy családi házra 30ezer legyen, van az annak a duplája is.
2020. aug. 23. 21:41
 3/30 anonim ***** válasza:
75%

Hajtani kell a saját házra, és mihamarabb elköltözni.

Ilyen irracionális emberrel nem tudsz semmit megbeszélni.

Én pl. kidobott pénznek érzem a hozzáépítést is, ha úgyis külön házra gyűjtötök.

2020. aug. 23. 21:44
 4/30 A kérdező kommentje:

2# pontos számokat nem tudok írni viszont 30.000 ftot adok

villany 8.000 havonta,

víz 8.000ft 2havonta

upc 5000 3!Tvre havonta

szemétdíj 4000 ft 3havonta!

A gáz, internetet, lakás biztit ÉN!!! FIZETEM BE!

2020. aug. 23. 21:46
 5/30 anonim ***** válasza:
31%

30 000 környékén van a rezsink, pedig az áramszámlánk többnyire nullszaldós (napelemek), fűtés/hűtésköltségünk pedig nincs (geotermikus fűtés).

Sőt, van szürkevíz rendszerünk is, ami szintén csökkent.

Szerintem nagyon gavallér módon kedvesen számolja nektek azt a 30-at.

2020. aug. 23. 21:46
 6/30 A kérdező kommentje:
hozzateszem minden adatot felfelé kerekítettem bőségesen. Kb 500-800fttal.
2020. aug. 23. 21:48
 7/30 A kérdező kommentje:

Gavallér vagy sem, többet adok mint kellene viszont amit mond azon van a hangsúly, nem értem milyen szemétdíjat fizessek külön.

Illetve a szememmel néztem meg a csekket, nincs értelme annak hogy valótlant állítsak.

2020. aug. 23. 21:50
 8/30 anonim ***** válasza:
86%
Jajjj.inkább kérd el a csekkeket. Ùgy csak nem magyarázna.
2020. aug. 23. 21:51
 9/30 anonim ***** válasza:
78%

Ti epultetek hozzajuj mert nincs sajat hazazok es arra gyujtotok????akkor bocs denyilvan ha o egyedul elne a sajat hazaban es telken akkor velhetoen keves lenne a rezsije. Persze ha te az altalad odaadott osszeggel valoban lefeded a sajat reszeteket vagy epp az anyadet is akkor buta ha ilyeneket mond. Konkret esetben lehet csak az bosszantotta hogy belegondolt amig egymaga hasznalta a hazhoz tartpzo kukat addig ket het alatt telt meg nost meg ketnaponta tele van es o egy dinnyehejat se tud mar beletuszkolni. Szoval oehet csak mergeben mondta a hulyeseget.

Ettol fuggetelenul nem artana a kulon ora es ugy fizetni vagy mellekora vagy minek nevezik az aditt szolgaltatonal. Tvben meg netben meg biztos lehet kulon is rendezni vagy leulni megbeszelni megis o miylen xsomagot akar az mennyivel dragabb es akkor ki mennyit fizessen.

Azert a helyedben nagyon nem mergelodnek, mert ha valoban csak 30.000 a teljes rezsitek es ugye megse egy alberletben eltek hogy ezen felul havi 80-150 ezret csak ugy elkolts ra, akkor azert becsuld meg mert 5 ev alatt akkor mar 100.000es alberleti dijjal megsporoltal vagy 6 millio forintot.

2020. aug. 23. 22:26
 10/30 anonim ***** válasza:
88%

Vagy kérd el te a csekket vagy fizesd online a számlákat és akkor még postára se kell menned.

Sőt, egy csomó csekken QR kód is van, és hiába csekk, online be tudod fizetni, ha gondot okoz postára menni.

Amúgy meg külön óra kellett volna már az elejétől, és mindenki fizeti a sajátját, saját TV-vel, internettel.

Sajnos sokszor az ember a saját bőrén tapasztalja meg, hogy családdal semmilyen pénzügyi dolgot nem szabad intézni, mert a kihasználós családtagok mindent rákennek a rászedhető tagra. Tök mindegy, hogy testvér, szülő, nagyszülő.

Hálát adok az égnek, hogy az én szüleim nem ilyenek és nem lenne az ilyenhez bőr a képükön, hogy hátráltassák a gyereküket. Viszont körülöttem nagyon sok a tiédhez hasonló szülő vagy még náluk is durvább.

Én inkább költöznék, ha a külön óra, számlafizetések nem megoldhatók.

Nem tudom, hol laksz, de mi Szegeden hárman albérletben fizettünk 35-40 ezret/fő mindenestől együtt. Alig több, mint amit te most fizetsz. És nincs ilyen hercehurca.

2020. aug. 23. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!