Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért hiszi azt hogy ő...

Anyám miért hiszi azt hogy ő "fizeti" a rezsit és miért problémázik a költségeken?

Figyelt kérdés

Nem most kezdődött de ma bosszantott fel igazán. Együtt élünk míg házra gyűjtünk mivel férjem jelenleg messze dolgozik. 5 éve kb mi hozzá építettünk a mellék épülethez és ebben lakunk mi a kislányommal. Ő és édesapám dolgoznak én itthon vagyok, főzök természetesen saját költségemből ebből adódóan több hulladékkal járok. Amit ma szóvá tett, pontosabban azt nyilatkozta hogy ti fogjátok fizetni a szemétdíjat.

A válaszom az volt hogy szerintem az összes rezsit mi fizetjük. Természetesen válasz nem érkezett rá.

Anno ragaszkodott ahhoz hogy ő menjen a postára a csekkeket fizetni én csak adjak oda a pénzt.

Nem sok 30.000 de kiszámoltam hogy egyik hónapban 24.000ft a költség, második hónapban 13.000ft harmadik hónapban 20.000 ft

Ebben villany, víz, szemétdíj! tv szolgáltatás ( hozzateszem nekik 2 tv üzemel, nekünk 1)

Illetve ezen felül fizetem a lakásbiztosítást, internetet amit ő is használ illetve gázt ami szintén.

Sosem problémáztam ezen, de a mai nappal kicsit felidegesített hogy lassan már abban a hitben él hogy ő fizeti be akkor azt ő is "nélkülözi " meg.

Korábban is közölte már hogy ő nem fogja be fizetni a tv szolgáltatást mert sosincs neki való film... és majd nézhetünk ha nem lesz adás. Kicsit akkor is kikerekedett a szemem.

Én mondtam neki azt is hogy számoljuk már ki hogy mennyi a rezsi nehogy véletlen kevesebbet adjak de nagy vonalúan elutasította hogy jó ez így.

Tanácsot kérek szépen hogy hogyan lehet ezt a témát megbeszélni hogy vita ne legyen belőle..

2020. aug. 23. 21:30
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
66%

Elég szomorú, hogy sokan szerint a kérdező ingyen él otthon. Fizeti a saját részét a rezsiből, az ennivalót magának csinálja.

Szomorú, hogy egyesek albérleti díjat szednének a gyerektől, aki próbálna talpra állni. És ha nem fizet havi minimum 50-et a kasszába, akkor már ingyen élő..

2020. aug. 24. 18:48
 22/30 anonim ***** válasza:
55%

Ha annyira rossz ott, menj albérletbe. Jah, ott nem csak a havi 30-at kellene kifizetni.

Tedd össze a két kezed, hogy egyáltalán megengedte hogy hozzá építkezzetek a melléképületéhez és ott lakjatok.

Gyereket is az ő nyakába vállaltál.

Gondolom nem azt tervezte hogy a lánya majd nála alapít családot és kb 50 éves koráig vele lakik. Ha egyáltalán megéli hogy elköltözzetek...

2020. aug. 24. 20:26
 23/30 anonim ***** válasza:
66%
Én nem pattognék a helyedben, simán mondhatná hogy oké akkor mindenki fizeti a sajátját plusz ti havi 40-50 ezret még az albérletre is.
2020. aug. 25. 16:06
 24/30 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem nem kell savazni meg albérletbe küldeni a kérdezőt. Szerintem a kedves mamának épp más baja volt és így vezette le.

Le kéne vele ülni és átbeszélni, hogy mi volt a baja tulajdonképpen és hogy a jövőben hogy intézzétek a számlákat, hogy jó legyen neki is.

2020. aug. 25. 16:17
 25/30 anonim ***** válasza:
72%
Te komolyan elhiszed hogy két családra 30000 a rezsi? Nem az anyád van ott eltévedve.
2022. júl. 21. 12:21
 26/30 anonim ***** válasza:
57%

Anyukád nagyon rosszindulatú.

A kukadíjat fizetni kell. Tök mindegy, hogy tele van a kuka, vagy csak egy marék szemét van benne, annak fix havidíja van.

Szóval tök mindegy hogy ki mennyi szemetet termel, a havidíj ugyanannyi.

2022. nov. 20. 20:52
 27/30 anonim ***** válasza:
50%

#26, nem mindenhol

Van ahol nem viszik el a többletet vagy pedig ha a szelektív kukában találnak kommunálist, akkor utólag kiszámlázzák

2022. nov. 20. 22:14
 28/30 anonim ***** válasza:
0%

Ha egy kuka ki van fizetve, akkor mindegy mennyi szemét van benne.

Mindenhol.

Ennyi.

A szelektív meg a többi hülyeség hogy jön ide?

(Amúgy meg nem talál benne kommunálist. Nézd meg a kuka ürítést egyszer. Rájössz mekkora hülyeséget beszélsz.)

2022. nov. 20. 22:39
 29/30 anonim ***** válasza:
62%
Tudod #28, valahol vannak szabályok, nem tömhetsz tele egy kukát csak mert van, hanem a tömeget is nézik, 15 kg/hét a max pl nálunk, ha nem tudja megemelni a kukás, akkor marad a kuka. Emellett van a házaknál 2 kuka, kommunális hulladék és szelektív. Aki szelektíven gyűjt annak olcsóbb a kommunális. A szelektívbe meg belenéznek mi van benne, mielőtt beöntik és nem viszik el, ha van benne kommunális (és amúgy utólag átválogatják, mivel ugye papír, fém és műanyag is van benne)
2022. nov. 21. 07:52
 30/30 anonim ***** válasza:
43%

Ajánlott irodalom:385/2014. (XII.31.) Korm. rendelet.

Nem kellene mindenféle utcai pletyka, vagy tudatlan hivatali dolgozó véleménye alapján kommentelni.

Nincs súlyhatár. Aki mást mond, hazudik.

A két szelektív kukát külön autó szállítja (nálunk). Ha teli kuka alján van valami oda nem való azt tuti nem veszi észre, szóval az is csak falusi pletyka, hogy nem viszi el, mert csak a tetejét látja.

De mindez nem változtat azon a tényen, hogy a szemétdíj fix összeg, ha tele van a kuka, ha csak egy marék szemét van benne. Minden más csak felesleges okoskodás.

A kérdező anyjának pedig nincs igaza, mert tök mindegy, hogy a kérdező termel több szemetet, vagy az anyukája, a díj fix.

Aki meg okoskodni akar, az tájékozódjon rendesen, mert csak hülyét csinál magából.

Ennyi.

2022. nov. 21. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!