Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Rossz lett a félévi bizonyítvá...

Rossz lett a félévi bizonyítványom, anya miért problémázik miatta ennyit?

Figyelt kérdés
4 db hármas, 5 db négyes és 1 db ötösöm van. Anya totál kiakadt, hogy továbbtanulásnál nézik a 10.-es félévi bizit is, és hogy nem lesz belőlem semmi. Pedig szerintem nem lett annyira rossz, 1 tárgyból rontottam, 3-ból viszont javítottam. És próbálok mindenből javítani, téli szünet óta rendesen tanulok, és jó jegyeket szerzek. Mit kell akkor ennyit problémázni egy félévi értesítőn? Szerintem az évvégi sokkal fontosabb.
2013. jan. 17. 16:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
17%

Talán mert fontos neki, hogy ne egy senki legyen belőled, hanem egy kiegyensúlyozott, jól kereső sikeres ember legyél?

Na jó, csak vicceltem, biztos nem ezért, azért problémázik, hogy idegesítsen, végül is tök mindegy, hogy milyen életed lesz a következő 80 évben, igazából nem érdekli.:)

2013. jan. 17. 16:09
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Már nem azért, én 2008-ban jelentkeztem felsőoktatásba és a 11. és 12. év VÉGI eredmények számítottak.
2013. jan. 17. 16:12
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
A félévi eredmények nem számítanak a továbbtanulásba, csak az év végiek. Sőt, a 10. osztály sem számít bele, csak a 11. és 12. (ha 4 éves a középiskolád)
2013. jan. 17. 16:12
 4/15 anonim ***** válasza:
97%

nem számít a 10....

jó lenne ha anyád előbb tájékozódna és utána hisztériázna :)

amúgy ez tényleg nem rossz

2013. jan. 17. 16:14
 5/15 anonim válasza:
100%

Részvétem!

Azok a jegyek nem olyan rosszak! :)

Sok olyan szülő van, akik nem vitték sokra és azt akarják, hogy a gyerekük gazdag legyen és eltartsa őket luxusban, ha öregek lesznek...

Jobb ötletem nincs...

Ilyen jegyekkel egész jó vagy!

2013. jan. 17. 16:15
 6/15 okoska31 ***** válasza:
22%

ha nem kislétszámú, kedvelt szakirányra akarsz menni, ahol kevés lesz a ponthatár, akkor még jó is lehet.

azért én ezzel nem büszkélkednék annyira...

amikor én felvételizni készültem, még a negyedik osztály fél évi eredménye számított az az évi felvételinél. egy évvel később már csak az év vége. (ez még 120 pontos rendszer volt, és 114 volt a ponthatár).

Az év végi eredmény számítani fog a 10-ben is, ha olyan tárgyat akarsz vinni, amit mondjuk 12-ben már nem tanítanak.

Szóval javíts ennél intenzívebben. nekem 1 db 4-esem, és mellette csak 5-öm volt a felvételinél számító tárgyakban. (a többinél is csak 1 db 4-es, a többi 5 - tornából voltam 4:))

2013. jan. 17. 16:20
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez rossz bizonyítvány? Nem is!

Akkor lenne rossz, ha bukóra állnál 2-3 tárgyból és a többi is gyenge lenne.

10. félév van, ezt nem nézik sehol, ha a hármasokat javítod 4esre, akkor egész jó lesz az évvégid. 11-re meg még jobban összekapod magad és akkor nem lesz gond. Én sose voltam kitűnő, mégis lediplomáztam (nem kamuszakon).

2013. jan. 17. 17:20
 8/15 anonim ***** válasza:
48%
A 11. Evvegi es a 12. FÈLÈVI jegy szamit!!! Aki azt irta, hogy az evvegi: felsooktatasba legkesobb februar/marciusban el kell kuldeni a jelentkezest, az alapjan rostalnak, majd az erettsegi pontjait nezik! A 4. Evvegi jegy csak akkor szamit, ha megrantottak vmibol.
2013. jan. 17. 17:22
 9/15 anonim ***** válasza:
0%

A 11. Evvegi es a 12. FÈLÈVI jegy szamit!!! Aki azt irta, hogy az evvegi: felsooktatasba legkesobb februar/marciusban el kell kuldeni a jelentkezest, akkor meg ugye meg nem lehetnek evvegi jegyek...

az alapjan rostalnak, majd az erettsegi pontjait nezik! A 4. Evvegi jegy csak akkor szamit, ha megrantottak vmibol.

2013. jan. 17. 17:23
 10/15 anonim ***** válasza:
51%
Az év VÉGI számít. Jelentkezni márciusig kell, de a papírjaidat (bizonyítvány, érettségi bizonyítvány) csak később kell beküldeni (július 10-ig), mivel ezeket később szerzed meg. [link]
2013. jan. 17. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!