Rossz lett a félévi bizonyítványom, anya miért problémázik miatta ennyit?
Én 2012 szeptemberben kezdtem el a tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Programtervező Informatikus képzésen. Felvételnél a matematika és informatika érettségi eredmények számítottak, valamint a 11. és 12. évi eredményem. A 4 év alatt mindenből 4-es és 5-ös voltam, kivéve testnevelésből, mert abból kettes-hármas.
Az a négy hármas tényleg nem szép eredmény, és anyukád nézőpontjával teljesen egyetértek. Van rá fél éved, javítsd ki év végére. Anyukád csak jót akar neked, azt szeretné, ha boldog életed legyen és a pénz soha ne legyen probléma neked. Ha nekem gyermekem lenne, annyit várnék el tőle, amennyit én is teljesítettem - nem többet. Bár lehet, hogy még nem jöttél rá, de a te érdeked, hogy tanulj.
19/f
Na figyi, elmondom, mit néznek a felvételin. Félévi jegyed sehová nem kell!
Az utolsó két év végi jegy számít a felvételinél, választható tárgynál pedig az utolsó két tanult év végi, vagyis, ha pl fizikát választod, és a fizikát másodikban és negyedikben tanultad, de harmadikban nem, akkor fizikából a második és negyedik év végi bizid kell.
Vagy, ha az neked előnyösebb, az érettségi eredményed duplázásával kapsz pontot, akkor tök mindegy az év végi bizid, még az sem számít bele a pontjaidba, csak az érettségid legyen szuper abból a két tárgyból, amit a főiskolai/egyetemi szaknál kötelező vizsgatárgyként megjelöltek. Az nem árt, ha ez a kettő emelt szintű, akkor jár érte plusz pont.
Szóval a félévi jegyek miatt semmi ok parázni, senkit nem érdekel.
nem-nem. TE nem érted kérdező lány:)
Nem azon van a hangsúly, hogy számítana bárhová a félévi.
A hangsúly azon van, hogy ez egy FELVÉTELIHEZ, főleg ÁLLAMI támogatotthoz, egy ritkán GYENGE bizonyítvány.
És ezt most kell megfogni, nem azoknál, amik majd számítanak.
Összeadtad már, hogy mekkora az átlaga a bizonyítványodnak? 3,7... ez nagyon közepes teljesítmény. A gond ezzel az, hogy így nem fognak felvenni olyan helyre, ahová szánna anyukád - meg Te is magadat.
Nem tudom miből lettél 3-as, 4-es, vagy 5-ös, de kevés olyan tárgy van, amit némi tanulással ne lehetne feltornázni 5-ösre.
persze mivel nem veled értek egyet, gondolom megint jön majd az 50%-os értékelés.
sebaj - attól még a valósági tükröt eléd kell tartani.
és akkor még el sem kezdtem azt boncolgatni, hogyha már az olyan gyenge kihívásoknak, mint egy középiskolai tanulás csak ennyire mész neki, akkor mi lesz az erősebbekkel? felsőoktatás, később munka, állásinterjúk, stb.
Ja, és igen, teljesen igaz, amivel minden felsőoktatásban részt vevő ijesztget: a teljes érettségi anyag mindössze 1 tárgy lesz a féléves vizsgáknál..
#11 vagyok.
Teljes mértékben tanúsítom az előttem hozzászóló állítását, miszerint az egyetemi féléves vizsgákra egy tárgyból annyit kell tanulni, mint középiskolában négy év alatt. Nem az a célom nekem sem, hogy megijesszelek, tényként közlöm. Itt egy példa, a diszkrét matematika 1, ezt mind tudni kellett (és ez csak egy tárgy a hatból):
Nekem a két utolsó évben 4,6-os átlagom volt. Felvételire nem vittem emelt szintű érettségit, nem volt nyelvvizsgám, mindösszesen 327 pontom lett. A felvételt megelőző évben 316 volt a felvételi ponthatár. A nyarat azon aggódtam végig, hogy nem fognak felvenni, mivel emelni fogják a ponthatárokat (hatalmas szerencsémre lecsökkentették ~250-re).
A középiskolai eredményemre alapozva soha nem hittem volna, hogy egy kettesnek ennyire fogok örülni. 2 tárgyat buktam el, 3 van meg (ebből egy kettes és két hármas eredményű lett), és még egy vizsgám van hátra. Nehéz, nagyon nehéz.
Ne értsd félre kérlek, nem azért írok, hogy "osszam az észt", csupán leírtam az én tapasztalataimat.
Amit tenni tudsz és tenned kell:
- Javítod az eredményed év végére 4,3 felé legalább
- Minél hamarabb megszerzed a nyelvvizsgád (egyetem alatt erre sokkal kevesebb időd lesz, ezt szintén magamon tapasztalom)
- Úgy készülsz az érettségire, hogy minél jobb eredményt érj el és legyen emelt szintű érettségid abból, ami számít a felvételihez.
19/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!