Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám örökké piszkál, hogy...

Anyukám örökké piszkál, hogy elrontottam az életem. Más családja is furcsán viselkedik?

Figyelt kérdés

Amikor 19 éves voltam, elköltözött külföldre. Azóta folyamatosan vartyog, hogy ez az ország milyen sz@r, lepukkantak az utak, és neki ott milyen jó. (nem veti fel a pénz, az ő életszínvonala jóval alacsonyabb, mint abban az országban az átlag.) Csesztet, hogy nem bántam e meg, hogy ebbe a városba költöztünk, mert ez egy döglött város (BP-hez közeli kisvárosról van szó). Sírógörcsöt kapott, mikor 23 évesen terhes lettem, és meg akart győzni, hogy vetessem el, mert ez a férfi számomra nem az igazi (akkor 4 éve éltünk együtt) Szerinte én elrontottam az életemet, mert itt maradtam Magyarországon, és hozzámentem egy átlagkeresettel rendelkező férfihoz, akinek nem volt lakása, így a nulláról indultunk (mint sokan mások). Én élek álomvilágban vagy tényleg el kell innen menni ?? Mikor ilyeneket mond, mindig eszembe jut a himnusz. Nem tudnék máshol élni, mindig csak egy külföldi lennék.

Ugyanakkor már kérdezgeti, hogy mikor jön a második baba ... Nem tudom őt hova tenni.

2013. jan. 17. 12:43
 1/9 anonim válasza:
53%
szerintem ez a kérdés nem igazán a baba kategóriába tartozik
2013. jan. 17. 12:49
 2/9 anonim válasza:
100%
Nem, nem kell innen elmenni, bár mostanság a siránkozás nagy divat lett. Rengeteg embernek sikerül felépíteni az életét itthon, még akkor is, ha nem tolnak alá a szülei mindent, vagy nincs álomfizetése. Csak a média nem ezt mutatja be. Lehet, hogy anyukád csak azt szeretné, ha utána mennél, és ezért nem tud belenyugodni a döntésedbe?
2013. jan. 17. 12:59
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
nézd, egészen addig amíg te tökéletesen meg vagy elégedve az átlagkereső férjeddel, és tökéletesen boldog vagy magyarországon addig semmi ilyesminek helye nincs. nyilván ha majd nem tetszik akkor majd kimentek abba az országba vagy máshova. de addig amíg boldog vagy miért kellene másképp cselekedned? nyilván édesanyád jót szeretne, de meg kell értenie hogy nem mindenkinek az a jó ami neki is. én is külföldön élek, imádok is itt lenni. ennek ellenére egyetlen családtagomat sem győzködöm hogy márpedig itt jobb. saját bőrömön tapasztaltam ezt meg. édesapám kijött hozzám, igazi vidéki ember, sehogy sem tudta megszokni itt az életet. inkább hazament hogy tanyán dolgozhasson . nagyon nehezen tudtam csak felfogni hogy neki az a jó, ő azt szokta meg és ő úgy boldog. tőlünk nem messze volt a tengerpart, ételre bármire gondja nem volt, mégis amikor haza készülődött olyan boldogan pakolt mintha csak a börtönből szabadulna ki. nem mindenki tart igényt a külföldi életre, ezt az édesanyádnak el kellene fogadnia.
2013. jan. 17. 13:18
 4/9 anonim ***** válasza:
Amíg Neked ez az élet megfelel,nyugodtan figyelmen kívül hagyhatod édesanyád állandó csesztetéseit.Nyilván Rajtad vezeti le a frusztrációját.
2013. jan. 17. 14:25
 5/9 anonim ***** válasza:

Feltételezen, hogy telefonon piszkálgat az anyád.

A legokosabb, ha legközelebb mindjárt a beszélgetés elején közlöd vele, hogy ha beleszól abba, hogy te hol és hogyan élsz, illetve ezekre megjegyzéseket tesz, akkor azonnal befejezed a beszélgetést és leteszed a telefont.

Ha ehhez tartod is magad, akkor vagy rövidesen sokkal kevesebbet jelentkezik nálad, vagy leszokik a kötözködésröl.

2013. jan. 17. 17:06
 6/9 sysyqueen ***** válasza:
kedves kérdező! Nézd manapság Magyarországnak a 80 %-a mást sem tesz mint az adókat, a vezetőket szidja és mást sem tesz mint siránkozik hogy nincs pénze... pedig nem a pénz boldogít. Örülök hogy te is abba a bizonyos 20 százalékba tartozol mint én is. Nem rontottad el az életedet azzal hogy egy újabb értelmet adtál neki... Hiszen a gyermekáldás az egy csoda. :) egy plusz értelem az életednek... nekem is két gyermekem van és jön a harmadik és negyedik egyszerre... :$ de nem érzem úgy hogy elrontottam volna az életemet ezzel... sokan mondták a családomban hogy milyen nehéz lesz majd az életem és hogy a lelkemet is ki kell majd dolgozzam hogy nekik mindenük meglegyen... Én viszont úgy gondolom persze csak a nehéz gyerekkoromat követően, hogy azok a kis babák nekem az életemet jelentik és örömmel dolgozom magam halálra hogy mindent megadhassak nekik amire csak szükségük lehet. anyuddal ne foglalkozz amikor olyan butaságokat mond amiket felsoroltál... te tudod hogy mit szeretnél. hogy mennyire vagy megérve az anyaságra és hány gyereket vállalsz... hiszen neked kell majd felnevelned. és ha nem akarsz az országból elköltözni hát akkor ne tedd. nem olyan rossz ez az ország mint amilyennek sokan beállítják. A legnagyobb érdekesség az egészben hogy itt vagyok én példának. két gyerekkel átlag fizetéssel, a múlt hónapban vettünk autót, és a házat is most intézzük... ha minden igaz és össze jön akkor már márciusra a nevünkön lesz. és nem vertem magam túl nagy adósságba. össze vissza egy kisebb személyi kölcsön kellett hozzá... fél millió forintos... szóval ha ügyesen bánsz azzal a kis pénzeddel és a férjeddel igencsak mindent megbeszéltek és a fontossági sorrendet jól állítjátok fel nektek is összejöhet még ennél több is mint nekem. Szóval csak fel a fejjel és csak okosan!
2013. jan. 18. 09:54
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat !

Az elsőhöz annyit fűznék hozzá, hogy a megfigyeléseim szerint ezt a babás topikot olvassák legtöbben...

Igen, telefonon beszélünk, mert évente 2x látom.

A terhességem alatt nem álltam vele szóba, nem vettem fel a telefont, nem válaszoltam az sms-eire, de aztán megenyhültem, és számításba vettem, hogy a családtagjaim lassan feldobják a bocskort, és alig marad valaki :( Már csak az én és párom anyukája él, nagyszüleink közül is csak 2, és még ha csak ilyen ritkán látjuk is, a lányomnak legalább mamái lesznek.

Anyukám 2 rossz házasságon van túl, ebből 3 gyermeke született, az egyik (az én édestestvérem) meghalt rákban. Én megértem, hogy ő a saját hibáit akarja velem kijavítani, de nekem is el kell követnem a magaméit, ha egyáltalán elkövetem. Egyelőre nem hinném, hogy olyan nagy baklövéseim lennének, vettünk házat, autót abból a béna átlagkeresetből, meg az enyémből, amíg dolgoztam. Azért, mert nem költök bioélelmiszerre, vagy nem veszek vadiúj kocsit, még nem rágom a küszöböt.

A minap mondtam neki, hogy szeretnék csibét nevelni, erre csak hápogott, hogy milyen idióta ötleteim vannak... Szerintem 25 évesen ez még megbocsájtható, nem ? :)

Örülök, ha más is úgy gondolja, hogy élhető ez az ország, aki meg más hazát választott, annak úgy kell.

Köszi még egyszer, sokat segítettetek.

2013. jan. 18. 12:37
 8/9 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszod alapján igencsak komoly, értelmes nö vagy. Amit anyukádról meg az inditékairól irtál, az igen reálisnak tünik.

Szerintem megérné megpróbálni, hogy ezeket leirod neki is levélben, azt is, hogy ez a TE életed, te a SAJÁT hibáidat akarod elkövetni, nem pedig azokat, amikre mások beszélnek rá, a saját életedet ÚGY élni, ahogy NEKED jó illetve ahogy TE jónak tartod azt. Anyukádat kérd meg, hogy ha fenn akarja tartani veled a JÓ kapcsolatot, akkor legyen szives, és ne szóljon ebbe bele, és hagyja, hogy úgy élj, ahogy akarsz.

2013. jan. 18. 13:27
 9/9 sysyqueen ***** válasza:
25 évesen csibéket akarsz nevelni? és ezt rossz ötletnek tartja? a szomszéd asszonyom 57 éves és minden évben vesz úgy 40 50 csibét amit felnevel persze azért hogy megegye. és sokkal szaftosabb és ízletesebb az a csibe mint amit a boltban kapni. amúgy sokba kerül felnevelni őket tápszer, kukorica dara, akkor nem tudom van-e kerted zöldet kell nekik adni és így tovább. amúgy nem rossz gondolat... én is be szoktam vállalni úgy 20 darabot... nem vagyunk nagy tyúkevők... :D
2013. jan. 20. 00:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!