Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valamit nagyon elrontottam...

Valamit nagyon elrontottam vagy miért viselkedik igy a babám?

Figyelt kérdés
ha valami nem tetszik neki üt,vág,harap.például a tegnap vigyáztam az uncsimra is és meg akarta fogni a kezét a kislányom meg beleharapott és még ő sirt pedig csak anyit mondtam neki hogy eszt nem szabad.a babám 16 hónapos az uncsim meg 6 éves.nem engedi senkinek hogy játszon a játékaival stb.szivem nincs hozzá hogy verjem,néha rácsapok a kezére de azon is csak kacag.mit tegyek?elmagyarázom hogy nem szabad mert csúnya dolog meg hogy adja oda másnak is a játékait de egyszerűen nem akarja pedig érti hogy mit mondok neki mert mindig az a válasza hogy nem nem
2011. szept. 4. 13:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mégis mit vársz tőle? Teljesen normálisan viselkedik. Neked kell tanítanod, hogy ez nem helyes. Mikor 10000x elmondtad akkor majd rögzül benne is, és 4-5 évesen már nem csinál ilyeneket. Türelem, következetesség és idő.
2011. szept. 4. 13:48
 2/8 anonim ***** válasza:
29%
csináld vele ugyan azt amit ő csinál, verni nem kell de azért néha az ördögöt ki ütöm a fenekéből ezt megérti, bevált!
2011. szept. 4. 13:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem a 10 hónapos babám ilyen. Mintha a falnak beszélnék. Egy kis ördögfióka. Mindent kivesz a tesója kezéből, ha valami nem tetszik neki, üt, pofoz, harap. Engem is meg szokott ütni is meg harapni is. Én is eléggé tanácstalan vagyok, eddig azt gondoltam az ilyen esetekre hogy biztos a szülő hibája, de nekem a második gyerekem, és az első egy tündér. Szófogadó, türelmes, jól alkalmazkodik. Semmit sem csináltam másképp, nem stresszeltem magam agyon, de mégis így viselkedik a pici. Magamnak is azt mondogatom, hogy türelem, türelem, türelem, sok foglalkozás, megértés, próbálgatás. A nagyobb most fog oviba menni, így talán kicsit több időm lesz vele foglalkozni.
2011. szept. 4. 16:05
 4/8 anonim ***** válasza:
44%

az teljesen normális, hogy nem akarja megosztani a játékait, mert még nem abban a korban van, amikor már tud "osztozkodni".

De szerintem ilyen esetben, ha beleharap a másik gyerekbe/babába, vagy akárkibe, szájára kell csapni. Pláne, ha csak nevet! Azt is meg kell tanulnia, mi az, hogy "fáj", és nem szabad fájdalmat okoznia.

Ha meg üt, bármiért, akkor te is csapj rá a kezére. Hidd el, nem kell nagyot. Illetve ha a legyintésre csak tovább csapkod, akkor üss nagyobbat. Éreznie kell, milyen az, ha fájdalamat okoz ő is a másiknak.

Ha kinevet, akkor picit nagyobbat üss...

Nekem egy berátnőm volt itt a kisfiával, aki egyidős az én lányommal. Amikor a kislányomra ráütött, az anyukája csak zavartan mosolygott, és mondta, neki, hogy nem szabad. Hidd el, nagyon kicsin múlt, hogy én nem csaptam rá a fia kezére, helyette! Azért ez olyan szituáció, amikor neki is fegyelmeznie kéne a kisfiút. (16 hónapos volt akkor a fiú)

Azóta rettegek, át ne jöjjenek.

2011. szept. 4. 17:15
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Akik azt javasolják, hogy üssön vissza, azok belegondoltak hogy mit tanítanak ezzel? Ütésre ütés a válasz. És csodálkoznátok ha megint visszaütne?
2011. szept. 4. 18:56
 6/8 anonim ***** válasza:
82%

ha a kezére ütsz azt tanítod, hogy ezt szabad.

egyik válaszoló írta, hogy üsd a babád, hát gratulálok neked, remélem nincs gyereked!!!!!

2011. szept. 4. 21:52
 7/8 anonim ***** válasza:
47%
...Ha továbbra sem hallgat rád, akkor csináld lábbal... Egyszer csak megtanulja, hogy nem szabad agresszíven viselkedni!
2011. szept. 4. 22:34
 8/8 A kérdező kommentje:
jaj anyukák ne veszekedjetek kérlek.az a furcsa hogy nem volt ilyen kis vad, sőt a kaját a kezéből adogatta oda minden babának,a játékait fogta és osztogatta szét a babáknak a játszótéren most meg nagyon vadócka lett,még rá sem nézhet senki mert már emeli a kezét hogy dádá.csak érti hogy mit mondok neki mert éntőlem halota hogy dádá lesz ha vadóckodik.
2011. szept. 4. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!