Valamit nagyon elrontottam vagy miért viselkedik igy a babám?
az teljesen normális, hogy nem akarja megosztani a játékait, mert még nem abban a korban van, amikor már tud "osztozkodni".
De szerintem ilyen esetben, ha beleharap a másik gyerekbe/babába, vagy akárkibe, szájára kell csapni. Pláne, ha csak nevet! Azt is meg kell tanulnia, mi az, hogy "fáj", és nem szabad fájdalmat okoznia.
Ha meg üt, bármiért, akkor te is csapj rá a kezére. Hidd el, nem kell nagyot. Illetve ha a legyintésre csak tovább csapkod, akkor üss nagyobbat. Éreznie kell, milyen az, ha fájdalamat okoz ő is a másiknak.
Ha kinevet, akkor picit nagyobbat üss...
Nekem egy berátnőm volt itt a kisfiával, aki egyidős az én lányommal. Amikor a kislányomra ráütött, az anyukája csak zavartan mosolygott, és mondta, neki, hogy nem szabad. Hidd el, nagyon kicsin múlt, hogy én nem csaptam rá a fia kezére, helyette! Azért ez olyan szituáció, amikor neki is fegyelmeznie kéne a kisfiút. (16 hónapos volt akkor a fiú)
Azóta rettegek, át ne jöjjenek.
ha a kezére ütsz azt tanítod, hogy ezt szabad.
egyik válaszoló írta, hogy üsd a babád, hát gratulálok neked, remélem nincs gyereked!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!