Anyám miért hiszi azt hogy ő "fizeti" a rezsit és miért problémázik a költségeken?
Nem most kezdődött de ma bosszantott fel igazán. Együtt élünk míg házra gyűjtünk mivel férjem jelenleg messze dolgozik. 5 éve kb mi hozzá építettünk a mellék épülethez és ebben lakunk mi a kislányommal. Ő és édesapám dolgoznak én itthon vagyok, főzök természetesen saját költségemből ebből adódóan több hulladékkal járok. Amit ma szóvá tett, pontosabban azt nyilatkozta hogy ti fogjátok fizetni a szemétdíjat.
A válaszom az volt hogy szerintem az összes rezsit mi fizetjük. Természetesen válasz nem érkezett rá.
Anno ragaszkodott ahhoz hogy ő menjen a postára a csekkeket fizetni én csak adjak oda a pénzt.
Nem sok 30.000 de kiszámoltam hogy egyik hónapban 24.000ft a költség, második hónapban 13.000ft harmadik hónapban 20.000 ft
Ebben villany, víz, szemétdíj! tv szolgáltatás ( hozzateszem nekik 2 tv üzemel, nekünk 1)
Illetve ezen felül fizetem a lakásbiztosítást, internetet amit ő is használ illetve gázt ami szintén.
Sosem problémáztam ezen, de a mai nappal kicsit felidegesített hogy lassan már abban a hitben él hogy ő fizeti be akkor azt ő is "nélkülözi " meg.
Korábban is közölte már hogy ő nem fogja be fizetni a tv szolgáltatást mert sosincs neki való film... és majd nézhetünk ha nem lesz adás. Kicsit akkor is kikerekedett a szemem.
Én mondtam neki azt is hogy számoljuk már ki hogy mennyi a rezsi nehogy véletlen kevesebbet adjak de nagy vonalúan elutasította hogy jó ez így.
Tanácsot kérek szépen hogy hogyan lehet ezt a témát megbeszélni hogy vita ne legyen belőle..
Ezt a fizetés dolgot szerintem már az elején le kellett volna tisztázni, vagy egy fix összegben megegyezni, ami mindent fedez a részetekről, vagy megvárni egy hónapot amikor már mind ott vagytok és elosztani, 5 felé, és ebből ti fizetnétek hármótokra a kijött összeget.
nem tudom mennyit fizetsz azon a 30 ezren felül, de sztem 3 emberre ez nem lehet olyan sok. Én most kényszerből költöztem haza, és CSAK a rezsire és a kajára adok le 30 ezret, ezen felül mindent magamnak fizetek 1 fizetésből. tisztában vagyok vele, hogy az én fizetnivalóm is kevés, mert albérletet nem kell fizetnem, csak a szemléltetés kedvéért írtam le, hogy amíg te hármótokra fizetsz ki ekkora összeget, más egymagára megközelítőleg ugyanannyit vagy még többet
Köszönöm!
Mint mondtam sosem problémáztam az összegen, nem is ezen volt a hangsúly. Hanem hogy FIZESSEM A SZEMÉT DÍJAT AMIKOR IGYIS TÖBBET FIZETEK.
utolso: kaja nincs benne, én főzök, nem csak magamnak hanem a szüleimnek is úgy hogy én nem kérek el érte 5 ftot sem, és ezt is kihangsúlyoztam hogy nyilván emiatt van "több" "szemetünk"
12# olvass és értelmezz! Kommenteltem.
Nem hasra ütöttem és leírtam! Hanem a szememmel láttam a csekket mi mennyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!