Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért hiszi azt hogy ő...

Anyám miért hiszi azt hogy ő "fizeti" a rezsit és miért problémázik a költségeken?

Figyelt kérdés

Nem most kezdődött de ma bosszantott fel igazán. Együtt élünk míg házra gyűjtünk mivel férjem jelenleg messze dolgozik. 5 éve kb mi hozzá építettünk a mellék épülethez és ebben lakunk mi a kislányommal. Ő és édesapám dolgoznak én itthon vagyok, főzök természetesen saját költségemből ebből adódóan több hulladékkal járok. Amit ma szóvá tett, pontosabban azt nyilatkozta hogy ti fogjátok fizetni a szemétdíjat.

A válaszom az volt hogy szerintem az összes rezsit mi fizetjük. Természetesen válasz nem érkezett rá.

Anno ragaszkodott ahhoz hogy ő menjen a postára a csekkeket fizetni én csak adjak oda a pénzt.

Nem sok 30.000 de kiszámoltam hogy egyik hónapban 24.000ft a költség, második hónapban 13.000ft harmadik hónapban 20.000 ft

Ebben villany, víz, szemétdíj! tv szolgáltatás ( hozzateszem nekik 2 tv üzemel, nekünk 1)

Illetve ezen felül fizetem a lakásbiztosítást, internetet amit ő is használ illetve gázt ami szintén.

Sosem problémáztam ezen, de a mai nappal kicsit felidegesített hogy lassan már abban a hitben él hogy ő fizeti be akkor azt ő is "nélkülözi " meg.

Korábban is közölte már hogy ő nem fogja be fizetni a tv szolgáltatást mert sosincs neki való film... és majd nézhetünk ha nem lesz adás. Kicsit akkor is kikerekedett a szemem.

Én mondtam neki azt is hogy számoljuk már ki hogy mennyi a rezsi nehogy véletlen kevesebbet adjak de nagy vonalúan elutasította hogy jó ez így.

Tanácsot kérek szépen hogy hogyan lehet ezt a témát megbeszélni hogy vita ne legyen belőle..

2020. aug. 23. 21:30
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
84%

Ezt a fizetés dolgot szerintem már az elején le kellett volna tisztázni, vagy egy fix összegben megegyezni, ami mindent fedez a részetekről, vagy megvárni egy hónapot amikor már mind ott vagytok és elosztani, 5 felé, és ebből ti fizetnétek hármótokra a kijött összeget.

nem tudom mennyit fizetsz azon a 30 ezren felül, de sztem 3 emberre ez nem lehet olyan sok. Én most kényszerből költöztem haza, és CSAK a rezsire és a kajára adok le 30 ezret, ezen felül mindent magamnak fizetek 1 fizetésből. tisztában vagyok vele, hogy az én fizetnivalóm is kevés, mert albérletet nem kell fizetnem, csak a szemléltetés kedvéért írtam le, hogy amíg te hármótokra fizetsz ki ekkora összeget, más egymagára megközelítőleg ugyanannyit vagy még többet

2020. aug. 23. 22:37
 12/30 anonim ***** válasza:
94%
Nem értem, ha nincs a kezedben a kupac csekk, akkor mi alapján számoltad ki, hogy melyik hónapban mennyi a rezsi? Erre gondolok: "kiszámoltam hogy egyik hónapban 24.000ft a költség, második hónapban 13.000ft harmadik hónapban 20.000 ft".
2020. aug. 23. 23:11
 13/30 anonim ***** válasza:
79%
Évtizedek óta tudom mennyi a rezsi és borzasztóan örülnék 30ezernek. Szerintem pedig NEKED nincs fogalmad arról, hogy mennyire pofátlanul olcsón laktok. De el lehet költözni és majd akkor meglátod.
2020. aug. 24. 06:57
 14/30 anonim ***** válasza:
55%
Azért a rezsire a 30 az egészen vállalható. Mi ketten lakunk párommal, 70 nm-es téglalakásban, most, hogy légkondizunk, így fizetünk 33-38 ezret rezsit, és ebbe benne van a közös költség is. Légkondi nélkül mínusz 7-8 ezer. Mindezt úgy, hogy fix számlákat fizetünk, picit túlfizetve mindenből (áram, víz, gáz.) Meg persze plusz a kaja, de a kérdező nem is írta azt, hogy ebbe a kaja is beletartozik, csak a rezsi része. És egy hozzáépített melléképületet nem egy külön ház méretű építménynek kell ám elképzelni.
2020. aug. 24. 07:16
 15/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Mint mondtam sosem problémáztam az összegen, nem is ezen volt a hangsúly. Hanem hogy FIZESSEM A SZEMÉT DÍJAT AMIKOR IGYIS TÖBBET FIZETEK.

utolso: kaja nincs benne, én főzök, nem csak magamnak hanem a szüleimnek is úgy hogy én nem kérek el érte 5 ftot sem, és ezt is kihangsúlyoztam hogy nyilván emiatt van "több" "szemetünk"

2020. aug. 24. 10:14
 16/30 A kérdező kommentje:

12# olvass és értelmezz! Kommenteltem.

Nem hasra ütöttem és leírtam! Hanem a szememmel láttam a csekket mi mennyi...

2020. aug. 24. 10:16
 17/30 anonim ***** válasza:
79%
Költözz el és probléma megoldva. Akkor már csak ketten fogtok fogyasztani és nem tudsz senkit sem okolni magatokon kívül.
2020. aug. 24. 10:23
 18/30 anonim ***** válasza:
0%
Nálunk lehet olyat, hogy veszel egy második kukát, a szemétszállítóval engedélyezteted, és így emelkedik a kukadíj, de külön kukátok lehetne.
2020. aug. 24. 11:42
 19/30 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem nyugodtan kifizetheted az összes rezsit az ott lakásért cserébe. Mit kell itt osztozni? Ingyen laksz ott, ennyi belefér cserébe, vagy nem?
2020. aug. 24. 16:04
 20/30 A kérdező kommentje:
Értelmező olvasás??? Belefér azért fizetem és rájuk is főzöm a saját!! pénzemből akkor annyi belefér hogy elfoglalom a fél kukát ugye?
2020. aug. 24. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!