Hogyan mondjam el a szüleimnek hogy nem Debrecenben akarok továbbtanulni?
Sziasztok! Orvosira készülök, tizenegyedikes vagyok. A szüleim mindenképp Debrecenbe szánnak,hogy a lehető legtöbbet legyek otthon. Én mindenképpen Szegedre szeretnék menni. Rossz velük a kapcsolatom és úgy érzem hogy elég volt a folyamatos kontrollból. Hogyan mondjam el nekik hogy Szegedre szeretnék menni? Milyen érveket sorakoztathato fel mellette?
Fontosnak tartom megjegyezni,hogy Debrecen is 2 órára van tőlünk kocsival is, éppen ezért onnan sem járnék haza gyakrabban.
Így: anya, apa, Szegeden akarok tovább tanulni, mert..... és akkor itt sorolod az érveidet.
Ennyire egyszerű, nincs ezen mit variálni. Aztán vagy egyetértenek vele és fizetik, vagy nem.
Oké, de ki fogja majd neked fizetni a bejárást/kolit/albit?
Mondhatják hogy márpedig maradsz Debrecenbe, mert nem finanszírozzuk neked az életet Szegedben.
Elmúltál 18.?
Van lóvéd az életre és a sulira?
Ha a válasz 2 igen, akkor hajrá, lépj egyedül!
Ha a válasz 1 igen - 1 nem, vagy 2 nem, akkor fogd be! És csináld amit mondanak!
Vagy a Jacpot. Katonai tanulmányi szerződés.
Idézd nekik Nyilas Mihályt!
"Én nem akarok debreceni diák lenni"
Nem értem a logikát - sem a tiedet, sem a szüleidét.
Ha egyforma messzire laktok a két várostól, akkor miért gondolják a szüleid, hogy ha Debrecenbe járnál, akkor többet lennél otthon?!
Neked a szüleiddel van bajod, tök mindegy hogy hova mész.
Nézdd, a felvételihez már nem kell a szülők beleegyezése a továbbtanuláshoz, ergo hivatalosan semmi közük nincs, hogy hova mész tovább.
Egyébként meg szimpla egyszerűséggel megmondod, hogy te Szegedet nézted ki, nem Debrecent.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!