Amíg iskolába járok, legyen az egyetem akár, nem a szüleim dolga lenne fizetni a költségeim?
A barátnőd szórakozását akkor sem fizetném, ha lenne miből. Ha puncit akarsz, finanszírozd te. Neked kell az orgazmus vele, nem nekem. Ha meg követelőzik a lábszétrakásért cserébe, akkor keress olyat, aki nem pénzért cserébe dug veled. De ki is verheted magadnak fiam. Az nem kerül semmibe. Lehet megsértődni.
N
Jól megkaptad... Pedig szerintem van igazad valamennyire, nagyon furcsa szülői hozzáállásnak tartom, hogy 18 év alatt mindent megadunk a gyereknek, utána meg felnőtt, tehát csak a száraz kenyeret meg az otthoni 18 fokot fizetem neki. Engem támogattak a szüleim, mert nem tudtam dolgozni egyetem mellett, pedig töredéke volt a bevételük a te szüleidnek. És nem lettem semmirekellő, évek óta dolgozom, pedig még mindig tanulok. A környezetemben 90% hasonló példákat látok. Én is utáltam pénzt kérni, szinte leszidtak a szüleim, hogy nekem most a tanulás a dolgom, ők ezt erre szánják, fogadjam el. (A tanulmányi ösztöndíj maximum tényleg egy-egy hétvégi mozira elég, jó esetben.) Gyakorin az a norma, hogy három szakot kell végezni vegetás kenyéren éhezve, éjjelente gyárban robotolva... De az nekem is új, hogy ha nincs időd dolgozni, barátnőd se legyen. Róla ugyan semmit nem tudunk, de egyesek máris minősíthetetlen stílusban oktatják, hogy mit tegyen "lábszétrakás" helyett...
Szerintem részben igazad van, de nem ismerjük a szüleid indokait, meg nem tudjuk, ezt milyen módon beszéltétek meg otthon. Így én is azt mondom, hogy büfé helyett vidd otthonról a kaját és marad hétvégi programra, talán.
52-es, nem száraz kenyeret kap, f.ssért kell sarkítanod. Egyszerűen a kisgyerek elvárná, hogy a randikákat is finanszírozzák a szülők, mikor EZ már nem az ő dolguk.
Egyetemista, elmehet diákmunkára, és egynapi melóval kb meg is keresi egy randi árát - hogyha a csaj feltétlen fizetős programokra hívatná meg magát.
Havi 40 ezer a kaja+rezsidre TALÁN elég :D, de te nem arra költesz, hanem szórakozásra versz el annyit.
És szerinted az egyetemisták hogyan dolgoznak? Hát pont így, összevissza. Én is jártam hajnal 6-14-ig, de 14-22-ig is dolgozni, mert úgy nem ütközött az órarendemmel.
Belehaltam? Nem, maximum a reggeli műszak + suli esetén álmosabban értem haza.
De nem vártam el, hogy apa finanszírozza a barátnős kajálásokat, a ruháimat, és a havi 2-3 koncertet, amire jártunk.
A tanulmányi ösztöndíj maximum tényleg egy-egy hétvégi mozira elég
másra úgysincs ideje...
#55: tűpontos! :-)
Egyfolytában a kifogásokat sorolja, és süt a soraiból hogy soha nem is járt diákszövetkezet környékén SEM. Eszébe sincs munkát keresni.
Elvárható, de nem kötelező.
Nemrég végeztem az egyetemmel, havi 30-40et kaptam, néha 50-et. Ebből kellett kifizetnem a kollégiumot, bérletet, telefonszámlát, gyógyszert, étkezést, szórakozást, stb. Ebből az összegből nagyon nem jöttem ki, ezért muszáj voltam diákmunkát vállalni. Nagyon hálás voltam ezért a pénzért is.
Nekem is össze-vissza voltak az óráim, mégis néha bevállaltam éjszakai leltárt úgy, hogy másnap reggel óra volt. Elég sz*r volt, de ha kell a pénz, akkor muszáj felemelnem a hátsóm, és igenis tenni érte. Nem haltam bele heti 1 nap melóba. És mellette tudtam tanulni, beadandót írni.
Ezen kívül meg 1-1 beugrós hostess munka belefér. Szerencsére ezek nem mindig egész naposak, és kiegészítésnek szerintem tök jó. :) nézz utána, hátha találsz host munkát. Bolti kisegítői is játszhat, oda sem kötelező heti 3+ nap. Vagy ami még szóba jöhet, a plazmaadás. Egész jó pénzt fizet, ha alkalmas vagy, és bírod. 10-15/alkalom, plusz adnak édességet, szendvicset, üdítőt, kávét. (Én sajnos nem bírom, pedig 5x próbálkoztam meg vele.)
Call centeres munka is van, egyetem utolsó 2 félévében gyakszi mellett, szakdoga írás és államvizsgára készülés mellett is csináltam. Nehéz volt, aláírom. Fárasztó, de túléltem. :) ha kell, akkor meg lehet oldani, minden más csak kifogás, én a saját tapasztalataim alapján így gondolom.
Vaaagy leülsz a szüleiddel beszélgetni, hogy sajnos ez nem elég neked, és mit szólnának ha picit többet adnának, ha belefér nekik.
Sok sikert!
Ha nem az éhhalál szélén allnak a szüleid,ennyit odaadhatnának.Ha csak tényleg azt tudnak finanszirozni,az más.Mondjuk,ha az en fiam kérne pénzt,hogy elvigye moziba a barátnőjét,adnék.Azt meg nehogy már a gyerekre kiabaljam,hogy otthon eszik,fürdik,stb...
Nem is értem,hogy sajnálhatja valaki a saját gyerekétől.Ha csóró vagyok,annyit adok,amennyit tudok.Ha megtehetem,akkor meg nem havi 40 ezer forinton verem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!