Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Amíg iskolába járok, legyen...

Amíg iskolába járok, legyen az egyetem akár, nem a szüleim dolga lenne fizetni a költségeim?

Figyelt kérdés
Nagyjából havi 35-40 ezer ft az össz költségem egyetem alatt ebbe beleértve a hétvégi programokat is a barátnőmmel, és kb mindíg amikor pénzt kérek húzzák a szájukat mintha heti 150 et költenék, lehet én élek tévhitekben de heti 9-10 ezer ft hétvégi programokkal és hét közbeni kisebb költésekkel, büfé az sok? Csak mert én nem tudom kifizetni mert hétfőtől péntekig óráim vannak ergo nem tudok dolgozni, nyáron dolgoztam de az a pénz előbb vagy utóbb el fog fogyni, úgy, hogy más költségeket amúgy is én fizetek. Ráadásul nem bölcsész karon vagyok hanem villamosmérnökin szóval napi szinten kell több órát tanulnom.
2022. okt. 3. 18:39
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
25%
Persze, hogy elvárható, sok szülő meg is teszi. Ahogy a családban élő alkoholista szülőtől is elvárható, hogy a gyerekére költsön, ne a piára. Attól még nem lesz úgy, hogy erkölcsileg elvárható. Amit a törvény előír, az kötelező. Ezért van, hogy valaki jobban jár ha elválnak a szülei, mert akkor törvény kötelezi, mekkora összeggel köteles hozzájárulni a gyereke életéhez. De a te szüleidet senki sem fogja kötelezni semmire. Ezért mondják itt mások is a törvényt, mert csak az kötelezhet bárkit bármire.
2022. okt. 3. 20:42
 42/63 anonim ***** válasza:
86%
Számomra egyre inkább antipatikussá válik a kérdező a megnyilvánulásaival. A párom a BME vegyészmérnöki mellett is tudott dolgozni, pedig nekik sem kell kevesebbet tanulni, mint a villamosmérnököknek.
2022. okt. 3. 20:48
 43/63 anonim ***** válasza:
83%
Mindennek emelkedik az ára kb hetről hétre, a szüleid eltartanak, van lehetőseged továbbtalnulni, lehet neked spórolnak lakasra vagy hogy tovább tudjanak segíteni. Nem tudom miből élnek de lehet meg kell fontolni anyagilag mit lehet és mit nem. Nem biztos hogy tudsz ám mindent, a bevétel csak egy dolog. Senki nem tudja milyen a munkahely, a fizetésen kívül. Lehet csak miattad tartanak ki egy sz.rabb helyen mert jól fizet..Erre töled nem lehet mást hallani csak az elégedettlenkedést. Meg hogy mit nem adnak meg. Ahelyett hogy örülnél. Biztos eligazítanálak, nagyon hálátlan vagy.
2022. okt. 3. 21:44
 44/63 anonim ***** válasza:
73%
Egyetemistaként bőven melózhat.
2022. okt. 3. 21:51
 45/63 anonim ***** válasza:
78%
Nem tudom mit vered itt magad akkora nagy dobra azzal hogy mennyit kell tanulnod. Ismerek például több olyan orvost, aki egyetem mellett segédápolóként dolgozott. Kivétel nélkül jó orvosok lettek. Egyik sem nyafogott hogy ki ő és mennyit kell tanulnia. Ha nekik ment, neked is menne a diákmunka a szakod mellett. És nem, a szüleidnek nem kötelességük erkölcsi értelemben sem fizetniük a szórakozásod.
2022. okt. 3. 22:02
 46/63 A kérdező kommentje:
Es mikor diakumkazzak amikor ossze vissza vannak az oraim ? :D milyen munkahelyen lehet ugy dolgozni hogy bemegyek reggel 1.5 orara aztan delutan 1 re aztan este 1 re? Sehol. Okoskodas helyett nezzetek meg minden diakmunkanal minimum 3 napot kernek/het.
2022. okt. 4. 00:16
 47/63 anonim ***** válasza:
87%

Rettenet irritáló a stílusod. Gondolom az első féléved van és még csak 4 hete jársz egyetemre kb. Az elején kell többet tanulni, utána már lazább lesz és tudsz mellette heti 20 órát biztosan dolgozni. Az összevissza órarend az sajnos ilyen, azt azzal tudod megoldani, hogy nem jársz be össze-vissza. Szelektálj, gyakorlatra, laborra menj be, az elméleti órák helyett viszont tudsz dolgozni. Tanulj jól, szerezz jó eredményeket a vizsgán és akkor kapsz normális ösztöndíjat is. Én dolgoztam, volt idő, hogy éjjel is volt munkám (amikor nappal rugalmas időben dolgozhattam) egyetem mellett és kaptam ösztöndíjat is. Az ösztöndíj simán elég volt az extra igényeimre.

Ja és albérletbe nem csak lakótárssal, hanem szobatárssal is lehet menni, úgy máris feleződik tovább a költség. Sokan laktunk így.

A szüleid fizetéséhez semmi közöd. Ők osztják be. Nem tudhatod mennyi fix kiadásuk van. Nyugdíjas korukra is kell megtakarítást felépíteni, hogy neked akkor ne kelljen (annyira) támogatnod őket. Lehet, hogy a házon lévő hitelt még fizetik, saját szüleiket támogatják, ezeket nem fogják az orrodra kötni. Az is elég nagy összeg, hogy fizetik az utazásod, lakhatásod, étkezésed, tanszereid, ruháid, kozmetikumaid és még kapsz költőpénzt is... Sokan végzik el az egyetemet nulla, azaz nulla segítséggel, értsd saját maguknak vesznek mindent. Kicsit szedd össze magad és ne bújj a szak neve mögé. Bár ilyen hozzáállással ki tudja meddig leszel még a szakon

2022. okt. 4. 03:56
 48/63 anonim ***** válasza:
86%

milyen munkahelyen lehet ugy dolgozni hogy bemegyek reggel 1.5 orara aztan delutan 1 re aztan este 1 re?

Még fogsz lepődni, a diákmunkák jó része ilyen. Ugyanis a legtöbb diák pont ilyen összevissza jár órára. Ha egyszer is vetted volna a fáradságot, és ránéztél volna egy iskolaszövetkezet oldalára, eleve meg is kérdezik, melyik nap, mikor jó neked.

De oké, ne dolgozz. Semmi dolgod a tanulságok kívül, tehát minden adott ahhoz, hogy jó eredményed legyen. Úgyhogy ott az ösztöndíj, bulizz belőle.

2022. okt. 4. 05:14
 49/63 anonim ***** válasza:
72%

Legalabb mar kezdem erteni hogy miert van ennyi eletkeptelen lelki serult fiatal

Tudod, 25 éves, már végzett, dolgozó lányunk van, és a mai napig álljuk az albérletét. Pedig kb a harmadából élünk, mint a szüleid. De ő soha, egyetlen napig nem követelőzött. Egy félév volt, amikor nem dolgozott, de akkor két szakon tanult egyszerre, egyébként mindig volt munkája. Adatrögzítőként pl előző héten kellett neki megmondani, mikor és mennyit tud majd jönni. Aztán pü elemzőként otthonról dolgozott, amikor éppen volt rá idő. Úgyhogy ne gyere azzal, hogy ők szemetek, bezteg te.

Egy utálatos, hálátlan és lusta kölyök vagy. Nem hiszem, hogy túl sokat kell csajozásra költened..m

2022. okt. 4. 05:22
 50/63 anonim ***** válasza:
71%

Nagyjából havi 35-40 ezer ft az össz költségem egyetem alatt ebbe beleértve a hétvégi programokat is a barátnőmmel,

Aha..tehát te 35 ezerből eszel, fürdesz, ruházkodsz, van telefonon és interneted, plusz még szórakozol és nőzöl is? :-D Vagy neked csak a szórakozás számít költségnek?

2022. okt. 4. 05:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!