Amíg iskolába járok, legyen az egyetem akár, nem a szüleim dolga lenne fizetni a költségeim?
Rettenet irritáló a stílusod. Gondolom az első féléved van és még csak 4 hete jársz egyetemre kb. Az elején kell többet tanulni, utána már lazább lesz és tudsz mellette heti 20 órát biztosan dolgozni. Az összevissza órarend az sajnos ilyen, azt azzal tudod megoldani, hogy nem jársz be össze-vissza. Szelektálj, gyakorlatra, laborra menj be, az elméleti órák helyett viszont tudsz dolgozni. Tanulj jól, szerezz jó eredményeket a vizsgán és akkor kapsz normális ösztöndíjat is. Én dolgoztam, volt idő, hogy éjjel is volt munkám (amikor nappal rugalmas időben dolgozhattam) egyetem mellett és kaptam ösztöndíjat is. Az ösztöndíj simán elég volt az extra igényeimre.
Ja és albérletbe nem csak lakótárssal, hanem szobatárssal is lehet menni, úgy máris feleződik tovább a költség. Sokan laktunk így.
A szüleid fizetéséhez semmi közöd. Ők osztják be. Nem tudhatod mennyi fix kiadásuk van. Nyugdíjas korukra is kell megtakarítást felépíteni, hogy neked akkor ne kelljen (annyira) támogatnod őket. Lehet, hogy a házon lévő hitelt még fizetik, saját szüleiket támogatják, ezeket nem fogják az orrodra kötni. Az is elég nagy összeg, hogy fizetik az utazásod, lakhatásod, étkezésed, tanszereid, ruháid, kozmetikumaid és még kapsz költőpénzt is... Sokan végzik el az egyetemet nulla, azaz nulla segítséggel, értsd saját maguknak vesznek mindent. Kicsit szedd össze magad és ne bújj a szak neve mögé. Bár ilyen hozzáállással ki tudja meddig leszel még a szakon
milyen munkahelyen lehet ugy dolgozni hogy bemegyek reggel 1.5 orara aztan delutan 1 re aztan este 1 re?
Még fogsz lepődni, a diákmunkák jó része ilyen. Ugyanis a legtöbb diák pont ilyen összevissza jár órára. Ha egyszer is vetted volna a fáradságot, és ránéztél volna egy iskolaszövetkezet oldalára, eleve meg is kérdezik, melyik nap, mikor jó neked.
De oké, ne dolgozz. Semmi dolgod a tanulságok kívül, tehát minden adott ahhoz, hogy jó eredményed legyen. Úgyhogy ott az ösztöndíj, bulizz belőle.
Legalabb mar kezdem erteni hogy miert van ennyi eletkeptelen lelki serult fiatal
Tudod, 25 éves, már végzett, dolgozó lányunk van, és a mai napig álljuk az albérletét. Pedig kb a harmadából élünk, mint a szüleid. De ő soha, egyetlen napig nem követelőzött. Egy félév volt, amikor nem dolgozott, de akkor két szakon tanult egyszerre, egyébként mindig volt munkája. Adatrögzítőként pl előző héten kellett neki megmondani, mikor és mennyit tud majd jönni. Aztán pü elemzőként otthonról dolgozott, amikor éppen volt rá idő. Úgyhogy ne gyere azzal, hogy ők szemetek, bezteg te.
Egy utálatos, hálátlan és lusta kölyök vagy. Nem hiszem, hogy túl sokat kell csajozásra költened..m
Nagyjából havi 35-40 ezer ft az össz költségem egyetem alatt ebbe beleértve a hétvégi programokat is a barátnőmmel,
Aha..tehát te 35 ezerből eszel, fürdesz, ruházkodsz, van telefonon és interneted, plusz még szórakozol és nőzöl is? :-D Vagy neked csak a szórakozás számít költségnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!