Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Amíg iskolába járok, legyen...

Amíg iskolába járok, legyen az egyetem akár, nem a szüleim dolga lenne fizetni a költségeim?

Figyelt kérdés
Nagyjából havi 35-40 ezer ft az össz költségem egyetem alatt ebbe beleértve a hétvégi programokat is a barátnőmmel, és kb mindíg amikor pénzt kérek húzzák a szájukat mintha heti 150 et költenék, lehet én élek tévhitekben de heti 9-10 ezer ft hétvégi programokkal és hét közbeni kisebb költésekkel, büfé az sok? Csak mert én nem tudom kifizetni mert hétfőtől péntekig óráim vannak ergo nem tudok dolgozni, nyáron dolgoztam de az a pénz előbb vagy utóbb el fog fogyni, úgy, hogy más költségeket amúgy is én fizetek. Ráadásul nem bölcsész karon vagyok hanem villamosmérnökin szóval napi szinten kell több órát tanulnom.
2022. okt. 3. 18:39
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
71%
#9 vagyok. Nemvártam el, hogy kifizessék. Képzeld, valaki dolgozik suli mellett
2022. okt. 3. 19:11
 12/63 anonim ***** válasza:
93%

"Nagyjából havi 35-40 ezer ft az össz költségem egyetem alatt "

EZT kicsit részletezhetnéd, ennyiböl egy havi kajád sem jön ki, nemhogy az ÖSSZES költséged!

2022. okt. 3. 19:12
 13/63 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem, ha a szülő megteheti, akkor támogassa a gyerekét lakhatásban, étkezésben, de az egyáltalán nem várható el, hogy emellett a bulizásokat is teljesen ők finanszírozzák. 18+ évesen már nem kisgyerek, hogy ne tudná részben magának finanszírozni az extra kiadásait.
2022. okt. 3. 19:15
 14/63 anonim ***** válasza:
70%

#4 +1

Nehogy mar a csajod hetvegi koktelozasait is ok fizessek!

Van fedel a fejed felett? Igen.

Meztelenul jarsz? Nem. (Remelem).

Ehezel? Nem.

Ennyit takar a rolad valo gonoskodas.

2022. okt. 3. 19:17
 15/63 A kérdező kommentje:
A szüleim Budapesti viszonylatban is bővel átlag felett keresnek kb 1,5-2 milliót havonta nem vagyunk szegények. És természetesen nem a hivatalos kötelezettségekre gondoltam de egyébként úgy tudom azt se 18 éves korig kell biztosítani hanem amíg iskolába jár. Lehet az én felfogásommal van a baj de én biztosan nem "életbentartani" akarom a gyerekem majd hanem arra törekszem hogy jól érezze magát főleg ha még meg is tehetem anyagilag.
2022. okt. 3. 19:17
 16/63 anonim ***** válasza:
76%

A szülök 18 éves korig kötelesek eltartani egy gyereket, utána nem.

Ha az egyetem alatt támogatnak, azt szivességböl teszik, inkább köszönd meg.

Ugyanis aból, amit írtál, az derül ki, hogy ott laksz, ott eszel, azaz a lakhatásodat, étkezésedet biztosítják, ami nem kis összeg lenne, ha máshol kellene megoldanod.

A szórakozásod az magánügyed, azt ne tölük várd, hogy fizessék.

2022. okt. 3. 19:20
 17/63 A kérdező kommentje:
bulizásokat ők finanszírozzák? szerinted heti kb 9 ezerből mennyit lehet bulizni? :DDDD úgy hogy ebből kb 4 elmegy kaja kiegészítésre büfére ilyesmire. Nyáron meg 100% ban én fizettem mindent abból amit kerestem. De szorgalmi időszakban nem tudok dolgozni.
2022. okt. 3. 19:21
 18/63 A kérdező kommentje:

ezt azoknak akik a 18 évvel jönnek.

polgári törvénykönyv azt vélelmezi, hogy egy kiskorú gyermek 0-18 éves korig tartásra szorul. Ez a gyermek 20 éves koráig fennáll, ha a gyermek még középiskolai tanulmányokat folytat. A szülő az önfenntartásának korlátozásával is köteles a kiskorú gyermeket eltartani. Ez abban az esetben nem érvényes csak, ha gyermek saját keresete vagy olyan vagyona van, amiből a tartása fedezhető. A továbbtanuló nagykorú, munkaképes gyermek is jogosult a tartásra (legfeljebb 25 éves koráig), ha szükséges tanulmányai indokolt időn belüli folytatása érdekében arra rászorul. A gyermeknek a szülőt a továbbtanulási szándékáról késedelem nélkül tájékoztatnia kell.

tehát nem 18 éves koromig

2022. okt. 3. 19:26
 19/63 anonim ***** válasza:
75%

19: a tartás nem azt jelenti, hogy bulibelépők, meg aktuális maca szórakozását is...

Otthon mindent megkapsz. Van fedél a fejed fölött, kaja, ruha, tisztálkodószer, stb.

2022. okt. 3. 19:28
 20/63 anonim ***** válasza:
60%

Óvatosan mondanám, hogy az a "dolguk", de ha megtehetik és semmi problémát nem okoz, akkor nem árt, ha ott segítik a gyereket, ahol tudják, és ebbe beletartozik/beletartozhat, hogy támogatják anyagilag, hogy ne kelljen túlhajtania magát és dolgoznia nehéz egyetem mellett.

De elvárni nem szabad, technikailag 18 éves kor után nem kötelesek semmit se csinálni a gyerekükért (bár jobb helyeken a gyereket nem 18 éves korig vállalják). Nekem minden költségemet állják, havi zsebpénzt kapok a lakhatásom mellé, ami elég kajára, szórakozásra, ivászatra (külföldön járok egyetemre), de ha azt mondanák, hogy mostantól nem tudnak tovább finanszírozni, megérteném, és keresnék diákmunkát.

2022. okt. 3. 19:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!