Amíg iskolába járok, legyen az egyetem akár, nem a szüleim dolga lenne fizetni a költségeim?
"Nagyjából havi 35-40 ezer ft az össz költségem egyetem alatt "
EZT kicsit részletezhetnéd, ennyiböl egy havi kajád sem jön ki, nemhogy az ÖSSZES költséged!
#4 +1
Nehogy mar a csajod hetvegi koktelozasait is ok fizessek!
Van fedel a fejed felett? Igen.
Meztelenul jarsz? Nem. (Remelem).
Ehezel? Nem.
Ennyit takar a rolad valo gonoskodas.
A szülök 18 éves korig kötelesek eltartani egy gyereket, utána nem.
Ha az egyetem alatt támogatnak, azt szivességböl teszik, inkább köszönd meg.
Ugyanis aból, amit írtál, az derül ki, hogy ott laksz, ott eszel, azaz a lakhatásodat, étkezésedet biztosítják, ami nem kis összeg lenne, ha máshol kellene megoldanod.
A szórakozásod az magánügyed, azt ne tölük várd, hogy fizessék.
ezt azoknak akik a 18 évvel jönnek.
polgári törvénykönyv azt vélelmezi, hogy egy kiskorú gyermek 0-18 éves korig tartásra szorul. Ez a gyermek 20 éves koráig fennáll, ha a gyermek még középiskolai tanulmányokat folytat. A szülő az önfenntartásának korlátozásával is köteles a kiskorú gyermeket eltartani. Ez abban az esetben nem érvényes csak, ha gyermek saját keresete vagy olyan vagyona van, amiből a tartása fedezhető. A továbbtanuló nagykorú, munkaképes gyermek is jogosult a tartásra (legfeljebb 25 éves koráig), ha szükséges tanulmányai indokolt időn belüli folytatása érdekében arra rászorul. A gyermeknek a szülőt a továbbtanulási szándékáról késedelem nélkül tájékoztatnia kell.
tehát nem 18 éves koromig
19: a tartás nem azt jelenti, hogy bulibelépők, meg aktuális maca szórakozását is...
Otthon mindent megkapsz. Van fedél a fejed fölött, kaja, ruha, tisztálkodószer, stb.
Óvatosan mondanám, hogy az a "dolguk", de ha megtehetik és semmi problémát nem okoz, akkor nem árt, ha ott segítik a gyereket, ahol tudják, és ebbe beletartozik/beletartozhat, hogy támogatják anyagilag, hogy ne kelljen túlhajtania magát és dolgoznia nehéz egyetem mellett.
De elvárni nem szabad, technikailag 18 éves kor után nem kötelesek semmit se csinálni a gyerekükért (bár jobb helyeken a gyereket nem 18 éves korig vállalják). Nekem minden költségemet állják, havi zsebpénzt kapok a lakhatásom mellé, ami elég kajára, szórakozásra, ivászatra (külföldön járok egyetemre), de ha azt mondanák, hogy mostantól nem tudnak tovább finanszírozni, megérteném, és keresnék diákmunkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!