Amíg iskolába járok, legyen az egyetem akár, nem a szüleim dolga lenne fizetni a költségeim?
Figyelt kérdés
Nagyjából havi 35-40 ezer ft az össz költségem egyetem alatt ebbe beleértve a hétvégi programokat is a barátnőmmel, és kb mindíg amikor pénzt kérek húzzák a szájukat mintha heti 150 et költenék, lehet én élek tévhitekben de heti 9-10 ezer ft hétvégi programokkal és hét közbeni kisebb költésekkel, büfé az sok? Csak mert én nem tudom kifizetni mert hétfőtől péntekig óráim vannak ergo nem tudok dolgozni, nyáron dolgoztam de az a pénz előbb vagy utóbb el fog fogyni, úgy, hogy más költségeket amúgy is én fizetek. Ráadásul nem bölcsész karon vagyok hanem villamosmérnökin szóval napi szinten kell több órát tanulnom.2022. okt. 3. 18:39
21/63 A kérdező kommentje:
még mindíg nem bulizok :D hogy lehettek ennyire értetlenek és felületesek? itt nem a hivatalosságról van szó ha ti mindent hivatalból tesztek a családban akkor szerintem az elég szomorú lehet. Itt sokkalinkább erkölcsi kötelezettségről van szó.
2022. okt. 3. 19:33
22/63 anonim válasza:
Semmiféle erkölcsi kötelezettsége nincs azon túl, hogy elől-hátul ki vagy szolgálva otthon.
23/63 anonim válasza:
Miért nem mész dolgozni egy-egy hétvégén...???
24/63 anonim válasza:
" A továbbtanuló nagykorú, munkaképes gyermek is jogosult a tartásra (legfeljebb 25 éves koráig), ha szükséges tanulmányai indokolt időn belüli folytatása érdekében arra rászorul."
EZT NEVEZIK ROKONTARTÁSNAK! Valahol korábban már leírta valaki, mit kennek a feltételei, de ez a lakhatást és az étkezést sem fedezi, mégha hivatalosan meg is kérnéd.
Neked SEMMI OKOD reklamálni, mert náluk lakhatsz, eheszt, tanulhatsz (gondolom, az egyetemi költségeidet is ök fizetik), amit ezen felül akarsz költeni bulizásra, barátnöre, stb, azt neked kell megoldani, nem nekik.
Emellett pl büfébe járni sem kell, az is elkerülhetö, erre nem kell költeni senkinek.
25/63 A kérdező kommentje:
24 es mint mondtam, villamosmérnökin tanulni kell, nem 10p et naponta. hétvégén sokat tanulok, másfelől minden munkahelyen min heti 3 napot kérnek nyilván semmilyen munkáltatónak nem jó ha 30 ember csinál 1 munkát a helyett hogy max 2 van aki sokat ráér.
2022. okt. 3. 19:38
26/63 anonim válasza:
Szerintem, amíg a gyerek nem dolgozik (akkor is, ha nagykorú, de még tanul), akkor a szülőnek kötelessége támogatni a gyereket, amennyire a helyzete engedi. Ruha, étel, lakhatás alap, és ha még belefér oktatás, jogsi, sport, hasonlók. A hétvégi programjaidat viszont nem nekik kéne finanszírozni.
27/63 A kérdező kommentje:
Mint már mondtam itt nem arról van szó hogy jog szerint mire vannak kötelezve, hanem arról, hogy az én helyzetemben ez egy jó szülőtől aki anyagilag is el van eresztve ez elvárható e.
2022. okt. 3. 19:47
28/63 anonim válasza:
Érdekes, dolgozni nincs időd de csajozni igen? hmm...
29/63 A kérdező kommentje:
30 as te nagyon reménytelen vagy :D olvass és értelmezd amiket írtam.
2022. okt. 3. 20:00
30/63 anonim válasza:
#20-as vagyok, én miért lettem lepontozva? Annyit mondtam, hogy nem szabad elvárni a segítséget, de ha a szülők megtehetik, miért ne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!