Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Amíg iskolába járok, legyen...

Amíg iskolába járok, legyen az egyetem akár, nem a szüleim dolga lenne fizetni a költségeim?

Figyelt kérdés
Nagyjából havi 35-40 ezer ft az össz költségem egyetem alatt ebbe beleértve a hétvégi programokat is a barátnőmmel, és kb mindíg amikor pénzt kérek húzzák a szájukat mintha heti 150 et költenék, lehet én élek tévhitekben de heti 9-10 ezer ft hétvégi programokkal és hét közbeni kisebb költésekkel, büfé az sok? Csak mert én nem tudom kifizetni mert hétfőtől péntekig óráim vannak ergo nem tudok dolgozni, nyáron dolgoztam de az a pénz előbb vagy utóbb el fog fogyni, úgy, hogy más költségeket amúgy is én fizetek. Ráadásul nem bölcsész karon vagyok hanem villamosmérnökin szóval napi szinten kell több órát tanulnom.
2022. okt. 3. 18:39
1 2 3 4 5 6 7
 1/63 anonim ***** válasza:
74%
Egyetemistaként egyáltalán nem kötelesek finanszírozni a kiadásaidat. Az már egy másik dolog, hogy ahol megengedhetik a szülők, akkor ez teljesen elfogadott, de el nem várhatod. 18 év feletti vagy, próbálj meg lassacskán önnállósulni.
2022. okt. 3. 18:46
 2/63 anonim ***** válasza:
85%
Mit fogsz te itt most kapni... :D
2022. okt. 3. 18:47
 3/63 anonim ***** válasza:
76%
Első vagyok! Egyáltalán nem értem a lepontozást. Nem azt mondtam, hogy a szülő ne finanszírozza az egyetemista gyereke kiadásait, de egyáltalán nem elvárható, hogy mindenre a szülő adjon pénzt.
2022. okt. 3. 18:53
 4/63 anonim ***** válasza:
89%

Miért kéne nekik fizetni hogy te vidd a nődet programokra?

A költségeid finanszírozása azt jelenti hogy adnak enni, van melegvíz, áram, fűtés és évszaknak megfelelő ruháid. Minden egyéb plusz igényedet nem kötelesek kielégíteni.

2022. okt. 3. 18:57
 5/63 anonim ***** válasza:
89%

4-nél a pont!

Ha otthon kapsz koszt-kvártélyt, akkor semmi panaszod nem lehet.

Kenj otthon szendvicset, és akkor nem kell dög drágán büfézni...

A hétvégi extraprogramokra meg megkeresheted a pénzt diákmunkával.

2022. okt. 3. 19:02
 6/63 anonim ***** válasza:
26%

Természetesen normális családokban a szülő kötelessége eltartani a gyereket, amíg nem végez az egyetemen, pláne olyan családokban, ahol ez alapelvárás és nem is lehet kérdéses a diplomaszerzés.

A barátnőzésre azt mondanám, hogy azt nem a szülő dolga finanszírozni, viszont te annyira keveset költesz, hogy ha abból még a csajozás is kijön, akkor gratula. De havi 35-40 ezer forint az nevetséges összeg, én 20 éve kaptam ennyit a szüleimtől és abból akkor is csak nyomorogni lehetett.

2022. okt. 3. 19:03
 7/63 anonim ***** válasza:
31%

Elég nagy baj, ha a 4-es ezt komolyan így gondolja. Remélem nincs gyereke.

Szerintem az ember nem azért vállal gyereket, hogy az életbenmaradásához legszükségesebb dolgokat adja csak meg neki. És a gyerekvállalás nem is csak 18 éves korig szól.

Az én szüleim már nyugdíjasként finanszírozták az egyetemi létemet. És ebben bizony buli, színház, mozi, könyvek is benne voltak, nem csak a 4-es által felsoroltak. Szerencsére megengedhették maguknak, eleve gyereket is így vállaltak.

Én sem szeretnék ennél kevesebbet adni majd a gyermekemnek.

Ja, és nem lettem így sem naplopó. 20 éve dolgozom állandó munkaviszonyban.

2022. okt. 3. 19:07
 8/63 anonim ***** válasza:
82%

Én felvettem a diákhitelt. Havi 40.000 meg volt ösztöndíjam.

Idén visszafizettem teljesen a hitelt.

2022. okt. 3. 19:10
 9/63 anonim ***** válasza:
92%

A szülönek 18 éves korig kell eltartani a gyereket, ha egész hivatalosan, jogi szempontból nézve az elsö végzettség befejezéséig kérhezö rokontartás. De ezt csak akkor kötelesek fizetni, ha ezzel sem a saját megélhetésüket, sem az egyéb kötelezettségek teljesítését nem veszélyeztetik, illetve ennek összege pár tízezer Ft összesen.

Elvileg, amennyiben a család anyagi helyzete megengedi, valamennyire elvárható, hogy szállást meg kaját fizessenek neked, de itt sem luxusigényekröl lehet szó, hanem egy elfogadható minimumról.

A szórakozásod finanszirozása azonban semmi esetre sem a szülök dolga, ezt neked kell megoldani.

2022. okt. 3. 19:10
 10/63 anonim ***** válasza:
95%

Nem ír a kérdező egy szót sem a család anyagi körülményeiről...

Hány testvére van, akik még otthon vannak, van-e munkájuk a szülőknek, stb. stb...

Azért ez nem csak a szándéktól függ, hogy adnak-e szórakozásra pénzt, hanem a család rendelkezésére álló havi pénztől is .

2022. okt. 3. 19:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!