Amíg iskolába járok, legyen az egyetem akár, nem a szüleim dolga lenne fizetni a költségeim?
Miért kéne nekik fizetni hogy te vidd a nődet programokra?
A költségeid finanszírozása azt jelenti hogy adnak enni, van melegvíz, áram, fűtés és évszaknak megfelelő ruháid. Minden egyéb plusz igényedet nem kötelesek kielégíteni.
4-nél a pont!
Ha otthon kapsz koszt-kvártélyt, akkor semmi panaszod nem lehet.
Kenj otthon szendvicset, és akkor nem kell dög drágán büfézni...
A hétvégi extraprogramokra meg megkeresheted a pénzt diákmunkával.
Természetesen normális családokban a szülő kötelessége eltartani a gyereket, amíg nem végez az egyetemen, pláne olyan családokban, ahol ez alapelvárás és nem is lehet kérdéses a diplomaszerzés.
A barátnőzésre azt mondanám, hogy azt nem a szülő dolga finanszírozni, viszont te annyira keveset költesz, hogy ha abból még a csajozás is kijön, akkor gratula. De havi 35-40 ezer forint az nevetséges összeg, én 20 éve kaptam ennyit a szüleimtől és abból akkor is csak nyomorogni lehetett.
Elég nagy baj, ha a 4-es ezt komolyan így gondolja. Remélem nincs gyereke.
Szerintem az ember nem azért vállal gyereket, hogy az életbenmaradásához legszükségesebb dolgokat adja csak meg neki. És a gyerekvállalás nem is csak 18 éves korig szól.
Az én szüleim már nyugdíjasként finanszírozták az egyetemi létemet. És ebben bizony buli, színház, mozi, könyvek is benne voltak, nem csak a 4-es által felsoroltak. Szerencsére megengedhették maguknak, eleve gyereket is így vállaltak.
Én sem szeretnék ennél kevesebbet adni majd a gyermekemnek.
Ja, és nem lettem így sem naplopó. 20 éve dolgozom állandó munkaviszonyban.
Én felvettem a diákhitelt. Havi 40.000 meg volt ösztöndíjam.
Idén visszafizettem teljesen a hitelt.
A szülönek 18 éves korig kell eltartani a gyereket, ha egész hivatalosan, jogi szempontból nézve az elsö végzettség befejezéséig kérhezö rokontartás. De ezt csak akkor kötelesek fizetni, ha ezzel sem a saját megélhetésüket, sem az egyéb kötelezettségek teljesítését nem veszélyeztetik, illetve ennek összege pár tízezer Ft összesen.
Elvileg, amennyiben a család anyagi helyzete megengedi, valamennyire elvárható, hogy szállást meg kaját fizessenek neked, de itt sem luxusigényekröl lehet szó, hanem egy elfogadható minimumról.
A szórakozásod finanszirozása azonban semmi esetre sem a szülök dolga, ezt neked kell megoldani.
Nem ír a kérdező egy szót sem a család anyagi körülményeiről...
Hány testvére van, akik még otthon vannak, van-e munkájuk a szülőknek, stb. stb...
Azért ez nem csak a szándéktól függ, hogy adnak-e szórakozásra pénzt, hanem a család rendelkezésére álló havi pénztől is .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!