Mit tegyek, ha a menyem miatt ellenem fordult a fiam?
30:
,,3 évvel ezelőtt ismerte meg a barátnőjét aki elejétől nem tisztel engem”
34- gondolom, ne gondold, nem biztos úgy van
Nem kell takarítani helyettük kedves kiíró, mert az ő dolguk lenne saját házukat rendben tartani, eltakarítani a mocskukat. A menye viselkedéséről nem írt ön, nem tudok véleményt írni. Miben nem adja meg a tiszteletet ?
Miben nyilvánul meg, hogy nem tisztel már a kezdetektől?
Annak meg örülnöd kellene, hogy külön mennek, saját fészket raknak, és nem a Te otthonodat dúlják fel! Azt meg el kellene már engedni, hogy a nőben takarító+főzőgépet látnak, és ebben mérik az értékét! Én se takarítanám a másét, és főzni se főznék ott. Nem az enyém, ahol meg vendég vagyok, nem önállósítom magam, pláne, ha úgyis mindenbe beleköt a házigazda. Akkor csinálja ő! A fiad társat vett magához, nem ingyen cselédet, akinek főállásban akörül kell forognia a gondolatainak, hogy tökéletes rendet tartson és tátott szájjal szolgálja a fiadat. A fizetett bejárónőn kell számonkérni a takarítás, főzés kombót, nem a menyeden, akinek a fiaddal együtt van egy élete, és nyilván emellett rendezik az életterület (elvégre főz, tereget, csak épp nem a te elképzelésed szerint, hanem a maguk ritmusához igazodva) Az meg hihetetlen bunkó beszólás volt, hogy gratulációt ne várjanak. Tulajdonképpen semmit nem tudtál felhozni a lány ellen, csak azt mutattad meg, hogy a kákán is csomót kereső, kötekedő banya vagy vele. Csodálod, hogy nem szeretnek?
Tehát van egy felnőtt fiad, aki el akar költözni tőled - hát, tök igaza van. Akar a fene 30+ évesen is anyukával egy házban (közös udvarban) élni.
Nő vagyok, de eszem ágában nem lenne ennyi idősen a szüleim házában dekkolni, és ott d.gatni magam az barátommal.
30-as, a kérdező sehol nem írta le, hogy hogyan nem tiszteli.
Szerintem ezt ő beszéli be magának, mert a lány nem ugrál minden fxságára.
Ne akard már helyette tudni azt is, hogy kivel akarjon lenni. Ez az egyik, amiért elmennek.
A másik, hogy épp elég nehéz megszokni egy idegen (a menyeddel azok vagytok egymásnak) életvitelét, életritmusát. Sőt egyáltalán: nehéz azt megszokni, hogy egy idegen a nyakunkra költözött és mindig ott van az otthonunkban. (Téged is zavar, hogy a menyed mit hogy ténykedik az otthonodban, ahol te már mindent egy bizonyos módon szoktál meg, és valószínűleg már önmagában a napi jelenléte is irritál). Illetve azt is nehéz megszokni, hogy valaki más otthonába költöztünk be, ahol semmi nem a mi szánk íze szerint van, és eleve nagyságrendekkel kevesebb a jogunk is bármihez hozzányúlni. (Biztos kiakadnál, ha a menyed azzal jönne elő, hogy át akarja rendezni a konyhát, vagy parkosítani az udvart, hiszen még azt sem bírod elviselni, ahogy tereget. De senki sem akarja vendégként leélni a fél életét egy mások által teremtett és uralt környezetben, mert az neki nem otthon. A menyed nincs nálad otthon. Te élnél más házában?)
Már csak ezek miatt is az a dolgok természetesebb, egészségesebb és mindenki számára jobb menete, ha a fiatalok elköltöznek a szülői házból, és saját otthont alapítanak. Mert ez a másokhoz költözősdi csak egy bazinagy konfliktusforrás.
Te meg nyilván kimutattad a menyed felé, hogy mennyire nem tetszik neked, a fiad felé pedig azt, hogy ellenedre van a választottja, és azt várod, hogy a kapcsolata megszűnjön. Mit vártál, hogy majd így fognak élni veled évtizedekig, hogy naponta ezt nyelik tőled? Mit élveznének ezen? Tönkreteszi a mindennapjaikat, megkeseríti az életüket.
Tényleg jobb lesz a fiaddal a kapcsolatod a költözés után, amikor már kisebb dózist kapnak ebből, és végre megnyugodhatnak. Annak is kisebb lesz az esélye, hogy teljesen elmérgesedjen köztetek a viszony (mert az együttéléssel arra tartottatok). Szóval inkább azt javaslom, hogy örülj a lehetőségnek.
A vagyonról: ha jól értem, mindkét fél ingatlana házasság előtt szerzett vagyon, így válás esetén sem tarthatnának igényt egymáséra, nem kell fosni. Ha a fiad annyit tesz bele a menyed házának a felújításába, amiből egy értékelhető tulajdoni hányad kijönne, akkor majd ő felnőttként eldönti a feleségével együtt, hogy hogyan kompenzálják a dolgot.
Szerintem ez egy tipikus kommentmágnes kitalált sztori...
Ne legyen igazam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!