Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a menyem miatt...

Mit tegyek, ha a menyem miatt ellenem fordult a fiam?

Figyelt kérdés
Egy gyerekem van a fiam a férjem 8 éve halt meg. A házat a fiamra írattam, a haszonélvezet sincs rajtam. Azt akartam hogy ne kelljen hitelt felvennie és hogy boldoguljon. 3 évvel ezelőtt ismerte meg a barátnőjét aki elejétől nem tisztel engem. De nem szóltam semmit tavaly feleségül vette mondtam neki ő tudja nem avatkozok bele de ne várjanak gratulációt. Sokszor én mosogatok el utána és a ruhákat is én szedem be mert lusta rá. Nem takarít rendesen és nem is mindig főz meg. Mikor összeházasodtak utána mint egy hideg zuhany jött a hír hogy újítanak egy házat mert elköltöznek. Nekem nem mondták meg de másoknak azt mondták miattam mert a menyem nem bír elviselni engem. A fiamat teljesen ellenem fordította nem beszélget már velem és olyan stílust vett fel velem szemben ami nem jellemző rám. Úgy gondolom túl fiatal még 24 éves és nem lát tisztán hogy ez a lányka milyen is valójában. A ház a lány szüleié volt de rá íratták és most azt újítják persze a fiam pénzéből mert a lány fizetése nem futná. Nem akarom hogy elmarjon a fiam miatta de egyre távolabb kerül tőlem már nem tudom mit tegyek.
2022. szept. 5. 17:00
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
17%

30:

,,3 évvel ezelőtt ismerte meg a barátnőjét aki elejétől nem tisztel engem”

2022. szept. 5. 21:21
 32/48 anonim ***** válasza:
13%
Ez az oldal tényleg tele van anyósgyűlölőkkel 😂😂😂
2022. szept. 5. 21:28
 33/48 anonim ***** válasza:
90%
Jaja, sok genya menyecske van a világon, de konkrétan a kérdésben szereplő szerintem nem közéjük tartozik. Állítólag a lány volt az, aki kezdettől fogva "nem kedvelte" az anyóst, de sok mást nem tudunk meg, a kérdező csak azt sorolta, hogy neki milyen bajai vannak a menyével. Nem takarít, nem főz minden nap és a ruhákat sem azonnal szedte be? Hm. Ezek ugyanúgy az édes drága fiad által is meg lehetnek csinálva. Nem lesz zárlatos a férfi agya és nem robban darabokra, ha házimunkát végez. És a menyed gondolom tanul és/vagy dolgozik, nincs napi 24 órája nonstop főzésre, takarításra. Ha nem csak gondoltad, hanem hangosan elhangzott a "nem avatkazom bele, de ne várj gratulációt" mondat, illetve folyamat rendezkedtél, intézkedtél a "menyed helyett" őnáluk, nem csoda hogy el akartak menni.
2022. szept. 5. 21:38
 34/48 Darius- ***** válasza:
40%

34- gondolom, ne gondold, nem biztos úgy van

Nem kell takarítani helyettük kedves kiíró, mert az ő dolguk lenne saját házukat rendben tartani, eltakarítani a mocskukat. A menye viselkedéséről nem írt ön, nem tudok véleményt írni. Miben nem adja meg a tiszteletet ?

2022. szept. 5. 22:05
 35/48 anonim ***** válasza:
27%
Azt az ajándékozást gyorsan vissza kell csinálni. A fiad bármikor eladhatja a fejed fölül a házat, nem lesz ám olyan jó földönfutóvá válni. A többi csak érzelem, változhat, de a ház a biztonságodat jelentheti.
2022. szept. 6. 02:29
 36/48 anonim ***** válasza:
82%

Miben nyilvánul meg, hogy nem tisztel már a kezdetektől?

Annak meg örülnöd kellene, hogy külön mennek, saját fészket raknak, és nem a Te otthonodat dúlják fel! Azt meg el kellene már engedni, hogy a nőben takarító+főzőgépet látnak, és ebben mérik az értékét! Én se takarítanám a másét, és főzni se főznék ott. Nem az enyém, ahol meg vendég vagyok, nem önállósítom magam, pláne, ha úgyis mindenbe beleköt a házigazda. Akkor csinálja ő! A fiad társat vett magához, nem ingyen cselédet, akinek főállásban akörül kell forognia a gondolatainak, hogy tökéletes rendet tartson és tátott szájjal szolgálja a fiadat. A fizetett bejárónőn kell számonkérni a takarítás, főzés kombót, nem a menyeden, akinek a fiaddal együtt van egy élete, és nyilván emellett rendezik az életterület (elvégre főz, tereget, csak épp nem a te elképzelésed szerint, hanem a maguk ritmusához igazodva) Az meg hihetetlen bunkó beszólás volt, hogy gratulációt ne várjanak. Tulajdonképpen semmit nem tudtál felhozni a lány ellen, csak azt mutattad meg, hogy a kákán is csomót kereső, kötekedő banya vagy vele. Csodálod, hogy nem szeretnek?

2022. szept. 6. 07:01
 37/48 anonim ***** válasza:
81%

Tehát van egy felnőtt fiad, aki el akar költözni tőled - hát, tök igaza van. Akar a fene 30+ évesen is anyukával egy házban (közös udvarban) élni.

Nő vagyok, de eszem ágában nem lenne ennyi idősen a szüleim házában dekkolni, és ott d.gatni magam az barátommal.

2022. szept. 6. 08:56
 38/48 anonim ***** válasza:
87%

30-as, a kérdező sehol nem írta le, hogy hogyan nem tiszteli.

Szerintem ezt ő beszéli be magának, mert a lány nem ugrál minden fxságára.

2022. szept. 6. 08:58
 39/48 anonim ***** válasza:
89%

Ne akard már helyette tudni azt is, hogy kivel akarjon lenni. Ez az egyik, amiért elmennek.

A másik, hogy épp elég nehéz megszokni egy idegen (a menyeddel azok vagytok egymásnak) életvitelét, életritmusát. Sőt egyáltalán: nehéz azt megszokni, hogy egy idegen a nyakunkra költözött és mindig ott van az otthonunkban. (Téged is zavar, hogy a menyed mit hogy ténykedik az otthonodban, ahol te már mindent egy bizonyos módon szoktál meg, és valószínűleg már önmagában a napi jelenléte is irritál). Illetve azt is nehéz megszokni, hogy valaki más otthonába költöztünk be, ahol semmi nem a mi szánk íze szerint van, és eleve nagyságrendekkel kevesebb a jogunk is bármihez hozzányúlni. (Biztos kiakadnál, ha a menyed azzal jönne elő, hogy át akarja rendezni a konyhát, vagy parkosítani az udvart, hiszen még azt sem bírod elviselni, ahogy tereget. De senki sem akarja vendégként leélni a fél életét egy mások által teremtett és uralt környezetben, mert az neki nem otthon. A menyed nincs nálad otthon. Te élnél más házában?)

Már csak ezek miatt is az a dolgok természetesebb, egészségesebb és mindenki számára jobb menete, ha a fiatalok elköltöznek a szülői házból, és saját otthont alapítanak. Mert ez a másokhoz költözősdi csak egy bazinagy konfliktusforrás.

Te meg nyilván kimutattad a menyed felé, hogy mennyire nem tetszik neked, a fiad felé pedig azt, hogy ellenedre van a választottja, és azt várod, hogy a kapcsolata megszűnjön. Mit vártál, hogy majd így fognak élni veled évtizedekig, hogy naponta ezt nyelik tőled? Mit élveznének ezen? Tönkreteszi a mindennapjaikat, megkeseríti az életüket.

Tényleg jobb lesz a fiaddal a kapcsolatod a költözés után, amikor már kisebb dózist kapnak ebből, és végre megnyugodhatnak. Annak is kisebb lesz az esélye, hogy teljesen elmérgesedjen köztetek a viszony (mert az együttéléssel arra tartottatok). Szóval inkább azt javaslom, hogy örülj a lehetőségnek.

A vagyonról: ha jól értem, mindkét fél ingatlana házasság előtt szerzett vagyon, így válás esetén sem tarthatnának igényt egymáséra, nem kell fosni. Ha a fiad annyit tesz bele a menyed házának a felújításába, amiből egy értékelhető tulajdoni hányad kijönne, akkor majd ő felnőttként eldönti a feleségével együtt, hogy hogyan kompenzálják a dolgot.

2022. szept. 6. 09:15
 40/48 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem ez egy tipikus kommentmágnes kitalált sztori...

Ne legyen igazam!

2022. szept. 6. 09:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!